Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.
2 0
04.05.1991 Plaats: Fenixstadion

Scheidsrechter: Marnicq Sandra

Lijnrechters:
Pierre Bils - Peter Pfeiffer
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Na KRC Genk - R Antwerp FC

Uitstekende Van der Elst

Genk - "Gezien de onmetelijke agressiviteit welke de thuisploeg vanavond aan de dag heeft gelegd, mag de zege dan ook meer dan verdiend genoemd worden. Schril daartegenover stond de zwakheid van R Antwerp FC bij wie Mario Krohm volledig zonder steun, in een zeer ondankbare positie diende te spelen. Slechts 20 minuten na de pauze hebben we KRC Genk onder druk kunnen zetten, maar meer is er niet uitgekomen," aldus een gelaten Antwerpcoach Jaak Dewit.

Een wedstrijd waarin de om diverse redenen vertimmerde thuisploeg meteen fel van leer trok. De ontmoeting was amper 100 seconden oud toen uitblinker Vander Elst met een schitterende 30-meterpas de inspurtende Hermans in ideale positie voor een verbouwereerde Johan Creemers bracht. Antwerpverdediger Rudi Smidts had weinig keuze en vloerde de Genkse spits met een foutieve tackle. Sandra was zeer consequent en wees naar de stip. Van der Elst nam de moeilijke taak op zich en stuurde Johan Creemers de verkeerde kant uit. Gedreven door de vroege voorsprong en gestuwd door het duo Van der Elst-Denier, werd een lusteloos rood-wit van het kastje naar de muur gespeeld. In aanvallend opzicht bakte de Great Old er maar bitter weinig van. Alleen Frans Van Rooy dropte in de 25e minuut de bal op de lat. Met een goed geplaatst schot van Arisvaldo, afgeblokt door de Antwerpgoalie, was men ook aan rusten toe.

Daarna gooide de Antwerptrainer Hans-Peter Lehnhoff en nog even later ook Czernia in de strijd. Dat resulteerde aanvankelijk in een duidelijk overwicht voor de roodhemden. In de 50e minuut bouwde R.A.F.C. langs Geert Emmerechts een fraaie aanval op. De bal werd richting Frans van Rooij gestuurd die in ťťn tijd afdrukte, maar niet gerekend had op de kunde van Gaspercic. Hij hield zijn ploeg overeind. Ook Czernia waagde zijn kans met een ver schot dat rakelings naast zoefde. KRC Genk bleef zich al die tijd voorbeeldig weren onder aanvoering van rustbrenger Gyimesi die in de weinige moeilijke momenten zijn verdediging prachtig organiseerde. Eens de druk wat afgenomen, trok KRC het laken weer naar zich toe. Het was toevallig ex-Antwerpspeler Reynders, die meestal de tegenaanval inleidde. De altijd aanspeelbare Busuttil bleef Nico Broeckaert en co. de daver op het lijf jagen.

In de 66e minuut viel het tweede en verlossende thuisdoelpunt. Reynders trok vanop links voor. Busuttil stapte keurig over de bal. De aanstormende Hermans joeg staalhard en zonder verhaal tegen de touwen. De wedstrijd was meteen gespeeld. Enkel Czernia zaaide in de slotminuten nog wat paniek in de tent, Gaspercic hield de nul op het bord (L.V. - D.N.G. - 6/05/1991).

(bron: de pers - 06/05/1991)

Statistieken

K.R.C. Genk R. Antwerp F.C.

Elftallen

Ronny Gaspercic
Jos Verwimp
Jimmy Meeus
Laszlo Gyimesi
Eric Reynders
Alain Hermans
Pierre Denier
Leo Vander Elst
Marco Simone
Carmel Busuttil
Pereira Arisvaldo
1 Johan Creemers
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
4 Rony Van Rethy
5 Rudi Smidts
8 Ronny Van Geneugden
6 RafaŽl Quaranta
7 Frans van Rooij
10 Mohamed Lashaf
11 Mario Krohm

Wissels

81' Leo Vander Elst (uit)/
Mustafa Ozcan (in)
 
87' Pereira Arisvaldo (uit)/
Kevin Wijnants (in)
 
4 Rony Van Rethy (uit)/
13 Hans-Peter Lehnhoff (in)
46'
 
11 Mario Krohm (uit)/
14 Alex Czerniatynski (in)
57'
 

Begin Match
Alain Hermans      
2' Leo Vander Elst (penalty) 1-0      
Ruststand 1-0
      Geert Emmerechts
      RafaŽl Quaranta
66' Alain Hermans 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG