Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge
2 2
20.04.1991 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean-Pierre Grayet

Lijnrechters:
Guy De Ruyck - Amede Busschaert
Toeschouwers: 2.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV

Werken aan een verloren zaak

Deurne - "De enige kans om nu nog Europees te spelen, is dat morgen zowel KFC Germinal Ekeren als R Standard CL verliezen," grapte Geert Emmerechts na afloop van de sobere R Antwerp FC-Cercle Brugge KSV. De rood-witten werkten aan een verloren zaak.

Slechts een paar duizend dapperen trotseerden zaterdagavond de ijzige koude. Uit de commentaren van de stadionspeaker konden ze afleiden dat Patrick Schrooten niet klaar was en dat Wim Kiekens, hersenschudding of niet, op de bank zat. De Cerclefans wisten dat ze het zonder vrijschopspecialist Karacic moesten stellen. Een 20-meterschot van Rudi Smidts werd door Feys knap over de dwarsbalk geduwd. Weber knalde vanop even grote afstand voorbij doelman Karoly Gelei. Meteen nummer 18 voor Weber. "Als we die maar kunnen houden," zuchtte trainer Lagrou. Een actie van Rooij-Broeckaert-Czerniatynski leverde Alex de gelijkmaker en zijn persoonlijke zevende treffer op.

Niet slecht voor iemand die af en toe mag meedoen. Hoewel, Nico Claesen zat al die tijd op de bank zijn 9 stuks na te tellen. Seconden voor de rust vond Denil de koele afwerker Weber die zijn totaal op 19 bracht. "Die gaan we niet kunnen houden," kreunde Lagrou. Nico Broeckaert, niet te verwarren met naamgenoot Geert die goed speelde, bleef na rust binnen voor Wim Kiekens. Op het uur sensatie. Mohammed Lashaf stuurde Hans-Peter Lehnhoff diep. Doelman Feys verliet zijn gebied en snelde de Duitser tegemoet. Hij had het kunnen weten, niemand loopt sneller dan de Antwerpmiddenvelder. De botsing was spectaculair. Hans-Peter Lehnhoff leek wel Peter Pan. De hoge vlucht eindigde in een nogal bruuske landing.

Scheidsrechter Grayet floot onmiddellijk voor fout en wachtte dan vrij lang om uiteindelijk dan toch een rood karton onder de keepersneus te duwen. "Onwaarschijnlijk, ik heb Lehnhoff niet geraakt. De televisiebeelden zullen het duidelijk aantonen," jammerde Feys in de kleedkamer. "De camera stond goed opgesteld, er zal geen twijfel zijn." Hans-Peter Lehnhoff liet ons in de Antwerpkleedkamer zijn zwaar gehavende enkel zien. "Was dat er misschien naast? Had Feys me nog met de handen neergehaald, maar neen, hij kwam met de benen op me ingevlogen. Het is kiezen op zo'n moment, als ik me niet de lucht in gooi dan ben ik mijn been kwijt."

"Ik wilde die jongen geen rode kaart aansmeren, het was gewoon een fout. En wat de tv betreft, de BRT was hier niet. Feys heeft Duitse cameramensen gezien die een reportage kwamen maken." Mestdagh zette zich na dit wapenfeit in doel, stelde de muur op en zag hoe Frans van Rooij door het kleinste gaatje de weg naar 2-2 vond (Roger Vlemings - GvA - 22/04/1991).

(bron: de pers - 22/04/1991)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge

Elftallen

1 Karoly Gelei
4 Rony Van Rethy
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
8 Ronny Van Geneugden
7 Frans van Rooij
10 RafaŽl Quaranta
6 Hans-Peter Lehnhoff
11 Alex Czerniatynski
2 Mohamed Lashaf
1 Yves Feys
2 Rudy Poorteman
3 Peter Carly
4 Jerko Tipuric
6 Geert Broeckaert (K)
7 Kurt Soenens
8 Alain Denil
12 Peter Cooman
15 Bart Lamaire
11 Marc De Buyser
9 Josip Weber

Wissels

46' 3 Nico Broeckaert (uit)/
15 Wim Kiekens (in)
 
4 Jerko Tipuric (uit)/
5 Guy Droessaert (in)
22'
 
11 Marc De Buyser (uit)/
18 Franky Mestdagh (in)
60'
 

Begin Match
Mohamed Lashaf      
      Marc De Buyser
RafaŽl Quaranta      
      Josip Weber 0-1 13'
36' Alex Czerniatynski 1-1      
      Josip Weber 1-2 44'
Ruststand 1-2
      Yves Feys 60'
60' Frans van Rooij 2-2      
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG