Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.
0 3
06.04.1991 Plaats: Daknamstadion

Scheidsrechter: Eric Romain

Lijnrechters:
Julien Serre - Guy Romain
Toeschouwers: 3.500

Wedstrijdverslag

Na KSC Lokeren - R Antwerp FC

Great Old doet wat Daknam niet kan

Lokeren - En uur heeft Lokeren tegen R Antwerp FC de indruk gegeven dat het een einde kon maken aan de reeks zonder thuisoverwinning die op 14 november begon. Het mangelde de voetballers van Anthuenis aan opportunisme. De bezoekers van hun kant waren beter bij de pinken en slaagden derhalve wl in hun opzet een moeilijke periode af te sluiten. De rood-witten scoorden in 29 minuten bijna evenveel als ze sinds nieuwjaar in competitieverband hadden gedaan.

D verrassing van de avond viel voor de aftrap te noteren. Het Antwerptrainersduo De Wit-Koekelcoren hield totaal onverwacht de Nederlandse spelmaker Frans van Rooij op de bank. In zijn plaats mocht de jonge Ronny Van Geneugden opdraven. Ook Raph. Quaranta werd het slachtoffer van de bekerwedstrijd tegen KV Mechelen. Czernia kreeg de voorkeur. Bij de thuisploeg werd het geelgeschorste duo Janssen-De Roover vervangen door Bogaerts en Taibi. Stalmans werd als libero uitgespeeld. Lokeren nam de beste start en vertoefde doorgaans op de helft van rood-wit. Mohamed Lashaf ging in de fout. Hij leverde het leer nogal onhandig in bij Taibi die vanuit een scherpe hoek de binnenkant van de paal trof. De woede bij Meszaros en Samson was groot. Beiden stonden voor een leeg doel op de voorzet te wachten.

De door de afwezigheid van Frans van Rooij aanvankelijk gedesorganiseerde rood-witten vonden na 25 minuten de juiste kadans. De wil leek uitdrukkelijk aanwezig om de bleke prestaties van de afgelopen weken in het vergeetboek te spelen. Resultaat was een aangenaam op en neer golvende partij waarbij voor de pauze de beste kansen voor de bezoekers waren. Hans-Peter Lehnhoff (tweemaal) en vooral Czernia hadden de openingstreffer aan de voet.

Frans van Rooij invaller
Onmiddellijk na de kampwisseling ging KSC Lokeren driftig op zoek naar succes. Een geblokkeerd schot van Bosmans belandde bij Meszaros die niet voorbij Wim De Coninck geraakte. De Antwerpdoelman was andermaal ter plekke toen Taibi rnet een voorzetschot paniek in de bezoekersrangen zaaide. Na al dat geweld achtte het Antwerptrainersduo de tijd rijp om Frans van Rooij voor de leeuwen te gooien. Hij verving de lang niet slechtspelende Ronny Van Geneugden. En jawel, de aanwezigheid van de Nederlandse spelmaker werkte inspirerend. Zonder dat hij op n of andere manier bij de Antwerpdoelpunten betrokken was, gingen zijn ploegmaats plots aan het scoren. Hij stond vier minuten op het veld toen Wim Kiekens met een slimme pass Czernia bereikte. De spits lifte de baI over D'Hondt, binnen.

De ongelukkige thuisploeg nam met een de draad weer op en trok richting Wim De Coninck. Naudts lanceerde Samson maar diens schot zoefde voorlangs. De beste mogelijkheid kwam er andermaal voor Samson. Weggestuurd door Bogaerts betwistte de Nigeriaan op viriele wijze met Wim De Coninck het leer. De keeper werd aan de knie geraakt en stortte tegen de grond. Hij moest even later vervangen worden door Ratko Svilar. Ook Samson kwam niet ongehavend uit het duel en vond nauwelijks de kracht om de bal, op de rand van het strafschopgebied, in het lege doel te schuiven. Tergend traag rolde het leer richting netten, Wim Kiekens was ter plaatse om het leer in hoekschop te werken.

"Rustig blijven"
De stadionomroeper had op verzoek van de scheidsrechter nog maar net de toeschouwers gevraagd om "rustig te blijven" of D'Hondt ging zwaar in de fout. Hij kreeg een voorzet niet onder controle en Mohamed Lashaf duwde binnen. 0-2. De Lokerse organisatie zakte als een kaartenhuisje in elkaar. R.A.F.C. kon rustig controleren. Ratko Svilar werd door toedoen van de thuisploeg tot een snipperdag verplicht. In de slotfase lanceerde een falende Stalmans dan nog ongewild H.-P. Lehnhoff. Hij legde Czernia nummer drie op de schoen (Ludo Vandewalle - D.N.G. - 8/04/1991).

(Ludo Vandewalle - bron: DNG - 08/04/1991)

Statistieken

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.

Elftallen

Danny D'Hondt
Johan Schoofs
Kris Bogaerts
Patrick Stalmans
Frank Bosmans
Danil Deraeve
Patrick Naudts
Marko Myyry
Ferenc Meszaros
Siasia Samson
Calogero Taibi
1 Wim De Coninck
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
10 Rony Van Rethy
6 Hans-Peter Lehnhoff
8 Patrick Schrooten
7 Ronny Van Geneugden
4 Mohamed Lashaf
11 Alex Czerniatynski

Wissels

68' Calogero Taibi (uit)/
Gert Vandermeulen (in)
 
7 Ronny Van Geneugden (uit)/
14 Frans van Rooij (in)
63'
 
1 Wim De Coninck (uit)/
12 Ratko Svilar (in)
65'
 

Begin Match
      Alex Czerniatynski
Ruststand 0-0
      Alex Czerniatynski 0-1 55'
      Mohamed Lashaf 0-2 67'
      Alex Czerniatynski 0-3 87'
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG