Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.W.D.Molenbeek R. Antwerp F.C.
2 0
17.03.1991 Plaats: Edmond Machtensstadion

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters:
Philippe Flament - Luc Janssens
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Na RWDM - R Antwerp FC

RWDM heeft nu ook "Gouden Oudjes"

Molenbeek - Het huisorkest van RWDM heeft zijn ploeg gisterenmiddag, onder een weergaloos lentezonnetje naar waardevolle puntenwinst geblazen. Slachtoffer was R Antwerp FC dat blijkbaar al zijn energie opspaart voor de dubbele bekerconfrontatie met KV Mechelen. Hoe anders moet men het verklaren dat de Sinjoren zich na de pauze zo willoos naar de slachtbank lieten leiden? RWDM liet het niet aan zijn hart komen, hoewel de eerste minuut daar alles toe bijdroeg. Vercauteren vroeg en kreeg de bal toegespeeld van doelman Thijs. Het ronde ding maakte een circusnummertje op ťťn van de honderduizend bultjes waarvan het berenslechte Molenbeekveld voorzien is. Doorwinterde Vercauteren zag er tot zijn eigen consternatie Frans Van Rooij mee vandoor gaan. Thijs ging terstond in de voeten van Antwerpse Frans en weg was de uitzonderlijke kans.

De middenvelder was er zo door van zijn stuk gebracht dat hij de rest van de wedstrijd zwalpte als een losgeslagen booreiland. Maar goed, hij was zeker niet de enige aan Antwerpkant. Het zag er de eerste helft eigenlijk niet zo slecht uit voor de Great Old. Hans-Peter Lehnhoff, met een inspuiting spelend, geraakte even in de match op aangeven van Wim Kiekens maar het strakke schot belandde in het zijnet. R Antwerp FC hield het veldoverwicht, maar lekker voetbal was er nauwelijks te zien. Frans Van Rooij streelde nog een hoekschop tot onder kin van Thys, maar Nico Claesen kon niet afwerken. Toen was het tijd voor de twee mooiste acties van de eerste helft. Hans-Peter Lehnhoff bediende de uitbrekende Wim Kiekens op rechts. De voorzet werd in ťťn tijd meesterlijk mooi door Mohammed Lashaf op de slof genomen. Peter Thys, beroep: doelman bij RWDM, stond precies in de baan van deze kogel.

De pret was er dus af voor R Antwerp FC. Die pret viel er aan de overkant wel te beleven. Vercauteren bekomen van zijn gescharrel in de openingsminuut en ondertussen nog eindstation van de gevaarlijkste Brusselse actie tot dan toe, zette zich klaarkijkend achter een voor een vrijschop stilliggende bal op goed 18 meter van de Antwerpkooi. Een korte aanloop, een fluwelen trap en een hopeloos grabbelende Wim De Coninck, die enkel maar de schade in de kruising kon opnemen. RWDM op voorsprong. Het deed het lokale publiek met het schlagers pompende huisensemble voorop, zichtbaar deugd. Rood-wit probeerde in zeven haasten nog wat goed te maken voor de koffie, maar het schot van Nico Claesen stuitte alweer op Thijs.

Iedereen verwachtte na de pauze Antwerpse wolven op het veld, die eindelijk RWDM naar de strot zouden vliegen. Het bleken lammetjes. Klaar voor slachting. De Great Old zakte verder in elkaar. RWDM rook zijn kans. Osundu, ondermaats en zwak in de passing, liet het eerste gevaar onbenut. Wellens werd nog eens gelanceerd door... Frans Van Rooij. De ouderdomsdeken kon het cadeau niet verzilveren, wat hem meteen wat grijs haar bijbezorgde. Van Veldhoven, ingekomen bij rust voor Thairet, mocht van dichtbij Wim De Coninck bedreigen, maar slaagde daar niet in. Dus deed Wellens het maar op aangeven van Vercauteren. De oudjes doen het in de competitie dus alsmaar beter. Het zou wat zijn: Germinal en RWDM gefusioneerd... (G.V.D.B. - bron: onbekend - 18/03/1991).

(bron: de pers - 18/03/1991)

Statistieken

R.W.D.Molenbeek R. Antwerp F.C.

Elftallen

Peter Thijs
Stan Vandenbuys
Dirk De Vriese
Robert Gijbels
Patrick Thairet
Thierry Rouyr
Franky Vercauteren
Willy Wellens
Emil Lůrincz
Pascal Jacobs
Philip Osundu
1 Wim De Coninck
2 Wim Kiekens
3 Rony Van Rethy
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Frans van Rooij
8 Ronny Van Geneugden
11 RafaŽl Quaranta
4 Mohamed Lashaf
10 Nico Claesen

Wissels

46' Patrick Thairet (uit)/
Harm Van Veldhoven (in)
 
86' Willy Wellens (uit)/
Olivier Beuckelaers (in)
 
11 RafaŽl Quaranta (uit)/
14 Alex Czerniatynski (in)
55'
 

Begin Match
      RafaŽl Quaranta
Dirk De Vriese      
      Mohamed Lashaf
32' Franky Vercauteren 1-0      
Ruststand 1-0
75' Willy Wellens 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG