Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
2 1
26.01.1991 Plaats: Stadion Lisp

Scheidsrechter: Leon Schelings

Lijnrechters:
Alain Hamel - Claude Delmal
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Even aandacht voor de verdienste van de winnaar

Lier - De forse ingrepen van trainer Davidovic hebben geen vruchten afgeworpen. Ratko Svilar, die veertig kaarsjes mocht uitblazen op zijn verjaardag, stond onder de balk omdat Wim De Coninck niet goed bezig zou zijn. Ergens in het middenveld liep Plamen Simeonov, een heropgeviste Bulgaar, van Mario Krohm geen sprake meer. R Antwerp FC begon vrij bang aan het Liers avontuur met Czernia eenzaam in de spits. De tijd dat dergelijke veldbezetting rendeerde, dateert al van de periode dat Hans-Peter Lehnhoff nog echt meedeed. Bij K Lierse SK bleef Rekdal libero en kreeg Fierens op de rechterflank de jonge Heylen voor zich.

De wedstrijd begon slecht. Scheidsrechter Schelings onderbrak al na twee minuten met de vraag of de bal niet kon worden opgepompt. Het scorebord viel uit. K Lierse SK was beter. De eerste helft duurde vijfentwintig minuten eer hij begon. Rudi Smidts duelleerde met de bedrijvige Duitser Simmes. Het voetje werd gezet en Simmes ging vrij theatraal tegen de zompige bodem: strafschop. Rekdal had voor K Lierse SK tot dan vijf van de tien competitiedoelpunten gescoord en ook met het zesde had de Noor geen moeite. R.A.F.C. sloeg meteen terug. Het was geen toeval dat het tegendoelpunt er kwam na een flinke solo van Mohamed Lashaf, met Czernia de actiefste rood-witte speler.

Alles te herdoen. Ook na de rust bleven de geel-zwarten noest arbeiden met het oog op winst. Een dik kwartier voor het einde haalde Dimitri Davidovic Alex Czerniatynski naar de kant, eerder was Plamen Simeonov al op rust gezet, ten voordele van Nico Claesen. Onder het gescandeer van "Dimi buiten" liepen de bezoekers nog naar hun nieuwe posities te zoeken toen Simmes op rechts voorbij Patrick Schrooten laveerde en een goede voorzet afleverde. Pauwels, ingekomen voor Etim, nam de bal zonder aarzelen op de slof en Papa Svilar keek roerloos toe: niet te pakken. Het was duidelijk dat R Antwerp FC deze keer niet meer zou kunnen terugkomen.

De supporters kregen het danig op de heupen. Zowel het bestuur in zijn geheel als de voorzitter in het bijzonder werden zwaar op de korrel genomen. Toch niet vergeten dat rood-wit in de eerste plaats werd geklopt door de bemoedigende prestatie van K Lierse SK. Met Flo, Simmes en de aansluitende Etim had Hulshoff voor de aanval gekozen, dat loonde. Als je dan links Segers en rechts Fierens voordurend mee ziet oprukken, is dat een grote verdienste van de kandidaat-daler. Dan was er ook nog de manier waarop Brocken Czernia en Van Roosbroeck Hans-Peter Lehnhoff aan banden legden. Om nog maar te zwijgen over de tweestrijd Bovri-Frans van Rooij door eerstgenoemde met glans gewonnen.

R.A.F.C. haalt nul op zes en glijdt weg in het klassement. De volgende tegenstander heet Club Brugge KV. De twee voorgaande seizoenen was dat een topper (Roger Vlemings - GvA - 28/01/1991).

(bron: de pers - 28/01/1991)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Kris De Frť
Marc Fierens
Didier Segers
Kurt Van Roosbroeck
David Brocken
Joris Heylen
Pascal Bovri
Kjetil Rekdal
John Etim Esin
DaniŽl Simmes
Jostein Flo
1 Ratko Svilar
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
8 Patrick Schrooten
7 Frans van Rooij
11 Plamen Simeonov
4 Mohamed Lashaf
6 Hans-Peter Lehnhoff
10 Alex Czerniatynski

Wissels

26' John Etim Esin (uit)/
Raf Pauwels (in)
 
83' Joris Heylen (uit)/
Sam De Smet (in)
 
11 Plamen Simeonov (uit)/
13 RafaŽl Quaranta (in)
67'
 
10 Alex Czerniatynski (uit)/
14 Nico Claesen (in)
73'
 

Begin Match
25' Kjetil Rekdal (penalty) 1-0      
      Mohamed Lashaf 1-1 30'
Ruststand 1-1
74' Raf Pauwels 2-1      
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG