André Van Herzele - José Stiers
Toeschouwers: 6.500

Na R Antwerp FC - KFC Germinal Ekeren

De polder haalt het van de stad

Deurne - De bezoekers begonnen afwachtend aan de partij en benutten die studieronde om een eerste correctie in de opstelling aan te brengen. Herreman die de op de vleugel uitgespeelde Hans-Peter Lehnhoff wat te veel vrijheid gunde, schoof een stationnetje op. Bartholomeeussen werd vleugelback. Dat was goed bekeken van Haesaert, want nadien zagen we de Duitser veel minder in het stuk voorkomen, ook Mohamed Lashaf vond moeilijker de opening.

Germinal moest het eerste kwartier een ongevaarlijk R.A.F.C. op haar helft dulden. Het kon nadien af en toe zelf uitbreken. Als er een ploeg bij de rust aanspraak mocht maken op een doelpunt, was het eigenlijk KFC, ofschoon de hoekschoppenverhouding 7-0 was. Hofmans kon zich tweemaal vrijlopen en werd telkens goed door zijn medemaats aangespeeld. Eerst legde Schmöller breed en besloot de middenvelder aarzelend op Wim De Coninck. Vlak daarop draaide Tahamata Wim Kiekens in de soep, zette voor. Hofmans had geen andere mogelijkheid dan op de Antwerpdoelman te knallen. Bij de thuisploeg was onzekerheid troef. Menige aanval werd daardoor onderbroken. Toen Mohamed Lashaf toch eens doorheen de geel-rode gelederen kon spurten en vanop links voortrok, slaagde Mario Krohm er vlak voor doel in om de bal niet te raken.

Czernia, de beste thuisspeler in de eerste helft, speelde even later Frans van Rooij aan met een hakje. Hofmans kon in hoekschop duwen. Toen Czernia zelf een infiltratiepoging waagde, leek het been van Snelders nogal breed uitgezet. Geen strafschop, Laenens liet veel passeren gisteren. Patrick Schrooten vuurde ook zijn tweede schot over de dwarsligger. Na balverlies van Emmerechts, kon Sabbadini doorspurten tot in het strafschopgebied van de tegenstander. Wim De Coninck had weinig last met het schot. Hij zag op slag van rust hoe zijn ploegmaats de beste kans misten. Mario Krohm speelde Frans Van Rooij aan ter hoogte van de hoekschopvlag. De voorzet was gemeten. De interventie van Czernia ook. Van de Walle had de hoek goed verkleind en kaatste het leder met de voet weg. Ook de tweede helft beloofde niet veel te worden.

De staat van het veld leek enkel kleine jongens goed uit te komen. Herreman bijvoorbeeld, die Bartholomeeussen langs de lijn kon sturen. Hij mocht voortrekken en Hofmans kon binnenknallen: 0-1, jawel. R.A.F.C. wist nauwelijks waar het stond. Niks lukte nog en al goed dat Wim De Coninck bij de pinken was om Schmöller op aangeven van Hofmans van een doelpunt te houden. Germinal bleef de gevaarlijkste ploeg. Het haalde zijn hoekschopachterstand bijna in en was bij cornerfasen niet zelden gevaarlijk. Achteraan begon het te rammelen bij de thuisploeg. Herreman en Sabadini verhoogden de stand bijna nog (Henk Verleyen - bron: onbekend - 19/01/1991).

14 Frank Schmöller

66' 11 Mario Krohm (uit)/
14 Nico Claesen (in)

74' 8 Patrick Schrooten (uit)/
13 Rafaël Quaranta (in)

Frans van Rooij
      Gunther Hofmans 0-1 60'
90' Eindstand 0-1 90'