Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.R.C. Genk
6 2
18.11.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean-Pierre Grayet

Lijnrechters:
Alain Hamel - Luc Janssens
Toeschouwers: 3.300

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KRC Genk

Tweede helft er teveel aan voor KRC Genk

Deurne - Een moedig en vaak keurig voetballend KRC Genk heeft R Antwerp FC een vroegtijdig Sinterklaasgeschenk bezorgd. De Limburgers gingen met 2-2 rusten en lieten net na de koffie twee kansen liggen. R.A.F.C. benutte daarna de op een serveerblaadje aangeboden mogelijkheden wel en pakte KRC in. Alex Czerniatynski stond na een lange herstelperiode van meetaf aan in de basis en hij deed wat zijn voorgangers Dimitri MBuyu en Mario Krohm niet deden. Hij maakte het de tegenstanders moeilijk en probeerde Nico Claesen even te doen vergeten.

Eerst eiste KRC Genk de aandacht op. Arisvaldo (waarom liet K Beerschot VAV in godsnaam zo'n voetballer vertrekken?) dolde Geert Emmerechts op rechts en zijn voorzetschot verdween via een grabbelende De Coninck in doel. Na een klein kwartier was R.A.F.C. even op achtervolgen aangewezen. Niet voor lang. Czernia schotelde Hans-Peter Lehnhoff geen minuut later de gelijkmaker voor de voet en daar bleef het bij. Acht minuten vóór rusten tackelde Wim Kiekens totaal overbodig een wegdrijvende Bucan in de 16-meter. Gyimesi zorgde vanop de stip voor nieuwe Limburgse voorsprong. De gelijkmaker viel nog voor de rust. Alex Czerniatynski spliste de grote backlijn binnen, Nico Broeckaert rondde de zaak af.

Tien minuten na de koffie had KRC Genk brandhout kunnen maken van R.A.F.C. Eerst verscheen Bucan alleen voor Wim De Coninck, de rood-witte portier redde. In dezelfde minuut mocht Arisvaldo alleen op avontuur en miste jammerlijk. Het feest van KRC Genk was over, dat van de Great Old kon beginnen. Frans van Rooij kon in vijf minuten tijd twee strafschoppen omzetten. H.-P. Lehnhoff en Geert Emmerechts maakten het karton vol na Genkse missers. Misschien een wat té zwaar verdict, maar wie om moeilijkheden vraagt, krijgt er meestal ook (G.V.D.B. - bron: onbekend - 19/11/1990).

(bron: de pers - 19/11/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.R.C. Genk

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
4 Wim Kiekens
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Frans van Rooij (K)
8 Rafaël Quaranta
10 Alex Czerniatynski
11 Mohamed Lashaf
1 Jacky Mathijssen
2 Jimmy Meeus
4 Norbert Beuls
5 Dirk Verwimp
3 Gábor Marton
7 Pierre Denier
6 Alain Hermans
10 Franc Bucan
11 Laszlo Gyimesi
14 Arisvaldo Pereira
9 Eric Reynders

Wissels

89' 10 Alex Czerniatynski (uit)/
15 Mario Krohm (in)
 

Begin Match
Nico Broeckaert      
      Arisvaldo Pereira 0-1 14'
15' Hans-Peter Lehnhoff 1-1      
      Laszlo Gyimesi (penalty) 1-2 37'
44' Nico Broeckaert 2-2      
Ruststand 2-2
57' Frans van Rooij (penalty) 3-2      
61' Frans van Rooij (penalty) 4-2      
83' Hans-Peter Lehnhoff 5-2      
84' Geert Emmerechts 6-2      
90' Eindstand 6-2 90'
TERUG