Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren
0 0
10.11.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Marnicq Sandra

Lijnrechters:
Eric Bechtholt - Guido Bache
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSC Lokeren

Dimitri Mbuyu mag ťťn helft lang niets tonen

Deurne - Wie Dimitri Mbuyu deze dagen van bij de aftrap van een wedstrijd opstelt, moet achteraf niet komen klagen. Dat ondervond zaterdagavond Antwerptrainer Davidovic die o.a. Raph. Quaranta en Patrick Schrooten op de bank hield ten voordele van de ex-Lokerenaar. Door die ingreep wist de roodwitte draaischijf Frans Van Rooij nog maar half zoveel aan te vangen met zijn normaal uitgemeten voorzetten. De andere spitsen Hans-Peter Lehnhoff en Mohamed Lashaf liepen wat godverloren rond te dollen.

KSC Lokeren dat met een bang hartje aan de partij begon, kreeg meteen de kans om te groeien. De Waaslanders verdienden op basis van hun inzet zelfs meer dan het 0-0 gelijkspel dat nu na negentig minuten voetbal op het scorebord kwam te staan. Ratko Svilar, die vooraf voor tien jaar dienstbetoon aan de Bosuil werd gehuldigd, beleefde weinig pret aan zijn jubileummatch. De veertigjarige veteraan kreeg rond het kwartier trouwens bijna een hartinfarct toen Nico Broeckaert een simpel terugspeelballetje over zijn doelman, maar gelukkig ook over de dwarslat liftte. Toen net voor rusten De Roover de bal eerst over hetzelfde houtwerk knalde en onmiddellijk daarna tegen de kruising kopte, had R.A.F.C., voorzitter Wauters incluis, begrepen dat er iets moest gebeuren.

Zijn donderspeech in de kleedkamer wierp vruchten af. Dimitri Mbuyu en Ronny Van Geneugden bleven binnen. Met Raph. Quaranta op het veld kwam er iets meer vaart in het rood-witte spel. Kapitein Stalmans van KSC Lokeren rook echter de kans om minstens een onverhoopt puntje te sprokkelen, jutte zijn manschappen op en dweilde zelf geregeld de zijlijn af. Gelukkig voor R.A.F.C. werden zijn inspanningen niet altijd begrepen door Samson en Myyry. Toch kwam rood-wit nog bijna onverdiend aan de overwinning. Een tot dan toe haast onzichtbare Hans-Peter Lehnhoff geraakte in de 87e minuut op rechts toch voor eenmaal op volle snelheid. Hij leverde een knap boogballetje af voor het Lokerse doel. Keeper D'Hondt verkeek zich volledig op de voorzet, maar werd gered door De Roover die in hoekschop kopte.

De Wase aanhangers juichten, de Antwerpfans floten hun spelers uit. Terecht, want zonder inzet win je geen wedstrijd en zeker niet de harten van de betalende toeschouwers. Vraag dat maar eens aan Dimitri Mbuyu (Danny Cools - bron: onbekend - 12/11/1990).

(bron: de pers - 12/11/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren

Elftallen

1 Ratko Svilar
4 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
2 Ludo Geens
7 Frans van Rooij (K)
8 Ronny Van Geneugden
6 Hans-Peter Lehnhoff
10 Dimitri Mbuyu
11 Mohamed Lashaf
1 Danny D'Hondt
2 Pierre Janssen
3 Johan Schoofs
4 Bart De Roover
6 Frank Bosmans
7 Marko Myyry
8 Patrick Stalmans (K)
9 Ferenc Meszaros
10 Calogero Taibi
15 Siasia Samson
16 Patrick Naudts

Wissels

46' 8 Ronny Van Geneugden (uit)/
14 RafaŽl Quaranta (in)
 
46' 10 Dimitri Mbuyu (uit)/
15 Patrick Schrooten (in)
 
10 Calogero Taibi (uit)/
14 Etim Esin (in)
70'
 
15 Siasia Samson (uit)/
11 Frank Dewispelaere (in)
88'
 

Begin Match
      Patrick Naudts
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG