Scheidsrechter: Eric Blareau

Luc Huyghe - Erwin Sarlet
Toeschouwers: 5.000

Na R Antwerp FC - RWD Molenbeek

Complexloze Brusselaars hebben het enkel na de pauze heel even moeilijk - Emil Lörincz bezorgt bezoekers onverhoopt, maar verdiend punt

Deurne - "De achterban in Molenbeek stelde zich meer en meer vragen omtrent de waarde van Lörincz. Wel, vandaag maakt hij een schitterend doelpunt dat ons meteen het eerste punt op verplaatsing oplevert. Ik hoop dat de vraagtekens weggewist zijn." Molenbeektrainer Broos spinde als een kater die zijn vijfde muis op rij heeft gevangen toen hij na de wedstrijd de pers te woord stond. Zijn ploeg kaapte onverhoopt, maar daarom niet minder verdiend, een puntje weg in het Bosuilstadion. De speler die hij tot het bittere einde verdedigde, ondanks de soms striemende kritiek, scoorde dan nog het gelijkstellende doelpunt. En hoe !

Tijdens de 86 minuten die aan zijn treffer voorafgingen had Lörincz al laten zien dat zijn balbehandeling geen verbetering behoeft. Steeds zoekend naar een voetballende oplossing hees de Hongaarse international (vorige week nog actief tegen Noorwegen en Italië) zich enkele hoogten boven zijn tegenstrever-spelmaker Frans van Rooij. De kroon op het werk zette hij dus vier minuten voor affluiten. Jacobs verstuurde een diepe bal. Geert Emmerechts, voor het overige feilloos als vervanger van de geblesseerde Broeckaert op de liberoplaats, schoof niet met zijn defensie mee vooruit. Lörincz maakte keurig van die hapering gebruik. Pakte het leer netjes aan en kapte Geert Emmerechts ijzig kalm uit. Hij schoof met een duizelingwekkende preciesheid de bal tien centimeter naast de paal en voorbij een grabbelende Wim De Coninck binnen.

De laatste gevaarlijke actie was dus voor de 25-jarige Hongaar, maar hij had ook de wedstrijd al op gang geschoten. Een vrije trap in de vierde minuut werd door Wim De Coninck in hoekschop getipt. Molenbeek was overigens complexloos aan de wedstrijd begonnen. Totaal niet geďmponeerd door de acht doelpunten van R.A.F.C. in de twee recentste wedstrijden gingen de Brusselaars vrank en vrij hun kans. Thairet had na een klein kwartier zelfs de openingstreffer aan de voet. Zijn schot was te zwak om Wim De Coninck echt te verontrusten. En rood-witten? Zij speelden, op het eerste kwartier in de tweede helft na, een ronduit zwakke partij. Frans van Rooij bleef beneden zijn normale niveau. De anders gebruikelijke klasseflitsen van H.-P. Lehnhoff bleven dit keer ook beperkt. Het duurde tot de 23e minuut voor de thuisploeg gevaarlijk kwam opzetten.

Nico Claesen kroop in de rol van aangever. Een vernuftig doorsteekballetje werd door Mohamed Lashaf, oog in oog met Gaspar, op de doelpaal verlengd. In het vierde kwartier dienden de bezoekers de wet van de sterkste te ondergaan. R.A.F.C. hield de speelruimte klein en toonde ook creativiteit in de richting van het vijandelijke doel. Het leverde prompt een doelpunt op. Nico Claesen bereikte Ludo Geens die Mohamed Lashaf de 1-0 op het bord liet koppen. Even later reten twee dubbelpasses tussen Frans van Rooij en Rudi Smidts de Brusselse defensie open. Rudi Smidts besloot in de handen van Gaspar. Ook Mohamed Lashaf dreigde nog eens. Dan was de kous af voor de Great Old dat de voorsprong ging verdedigen. Een klasseflits van Lörincz besliste er anders over (Ludo Vandewalle - D.N.G. - 22/10/1990).

10 Philip Osundu

46' 4 Rafaël Quaranta (uit)/
14 Plamen Simeonov (in)

5 Robert Gijbels (uit)/
20 Thierry De Jaeger (in)
46'

15 Harm Van Veldhoven (uit)/
11 Willy Wellens (in)
70'

Hans Mergan
      Philip Osundu
      Emil Lórincz
52' Mohamed Lashaf 1-0
      Emil Lórincz 1-1 85'
90' Eindstand 1-1 90'