Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.
1 5
11.10.1990 Plaats: Regenboogstadion

Scheidsrechter: Alphonse Constantin

Lijnrechters:
Luc Delombaerde - Ernest Nechelput
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Na KSV Waregem - R Antwerp FC

Nico Claesen nekt Essevee

Van onze redacteur - Een belangrijke wedstrijd, want beide ploegen konden de punten gebruiken. KSV Waregem om niet in de onderste regionen te geraken, R Antwerp FC om de voeling met de top niet te verliezen.

De thuisploeg met Niederbacher (niettegenstaande gebroken neus), maar zonder Desloover (buikloop) en Karagiannis (geel geschorst) kreeg al onmiddellijk een verwittiging. Frans van Rooij bracht vanop links de bal prachtig voor doel, de kopstoot van Mohamed Lashaf belandde naast. De bezoekers bleven drukken, zodat KSV Waregem op de counter was aangewezen. Dreigde R Antwerp FC met een schot van Nico Claesen, de thuisploeg kwam goed los. Omtrent de 20e minuut kruiste Teppers mooi naar Mertens die op snelheid doorging. Hij omspeelde doelman Wim De Coninck, de bal kwam tegen de zijpaal terecht.

Even later een nummertje van Abeels, diens schot ging voorlangs. De thuisploeg bleef de wet dicteren. R.A.F.C. ging aan het zwalpen nadat Geert Emmerechts nadat hij eerst geel gekregen had, met rood werd bedacht voor een fout op Abeels. Rond het halfuur kon Nakhid Mertens mooi bedienen. Hij snelde de bezoekende verdediging voorbij, omzeilde opnieuw de uitgekomen Wim De Coninck. Het schot werd op de lijn gered door Nico Broeckaert. Toen gebeurde wat niemand verwachtte: op een tegenstoot kon Hans-Peter Lehnhof de spurtende Nico Claesen bereiken. Hij kopte hard op doelman De Schepper. De bal kwam zo op de bovenlat terecht en terug bij Nico Claesen die keihard binnenschoot.

Na rust ging KSV Waregem op zijn elan verder. Een gekwetst team dat het met z'n tienen moet doen, is dubbel gevaarlijk. Dat ondervond de thuisploeg drie minuten in de tweede periode. Randje buitenspel mocht Nico Claesen doorgaan, hij bediende de alleenstaande Mohamed Lashaf en het was meteen 0-2. Het spelbeeld was meteen voor de rest van de wedstrijd getekend. KSV Waregem aanvallend tegen een versterkte Antwerpse burcht. Steeds op de loer liggend om razendsnel te counteren. Toch kwam er nog spanning toen Mc Donagh van ver afdrukte. Doelman Wim De Coninck bokste de bal weg en een goedgevolgde Niederbacher kon milderen.

Een moe gestreden KSV Waregem probeerde alsnog de bakens te verzetten, maar kreeg vier minuten voor affluiten het deksel op de neus. Na een combinatie met Nico Claesen kon Frans van Rooij er 1-3 van maken. Drie minuten later werd het 1-4 langs... opnieuw Nico Claesen, de beste man op het veld. Op de negentigste minuut nette Ronny Van Geneugden de 1-5 eindstand. Overdreven score, dat staat vast (Pol Morisse - bron: onbekend - 12/10/1990).

(bron: de pers - 12/10/1990)

Statistieken

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Ludo De Schepper
2 Bart Mauroo
12 Jacko Mc Donagh
14 Franky Dekenne
3 Benny de Kneef
5 Marc Mertens
10 Nick Descamps
9 Jean-Marie Abeels
11 David Nakhid
16 Patrick Teppers
7 Richard Niederbacher
1 Wim De Coninck
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
4 RafaŽl Quaranta
8 Ronny Van Geneugden
11 Mohamed Lashaf
7 Frans van Rooij
6 Hans-Peter Lehnhoff
10 Nico Claesen

Wissels

53' 10 Nick Descamps (uit)/
15 Kurt Vanhove (in)
 
66' 5 Marc Mertens (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561
Rudy Boes (in)
 
4 RafaŽl Quaranta (uit)/
15 Patrick Schrooten (in)
55'
 
10 Nico Claesen (uit)/
14 Plamen Simeonov (in)
89'
 

Begin Match
      Wim De Coninck
      RafaŽl Quaranta
      Geert Emmerechts 27'
      Nico Claesen 0-1 33'
Ruststand 0-1
      Mohamed Lashaf 0-2 47'
64' Richard Niederbacher 1-2      
      Frans van Rooij 1-3 86'
      Nico Claesen 1-4 87'
      Ronny Van Geneugden 1-5 88'
92' Eindstand 1-5 92'
TERUG