Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.V.
3 0
07.10.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Harry Laenens

Lijnrechters:
Ghislain Hayen - Renť De Mondt
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Beerschot VAV

Bosuilen hadden derby ook op een been gewonnen

DEURNE - K Beerschot VAV heeft negentig minuten nodig gehad om tegen stadsrivaal R Antwerp FC twee hoekschoppen af te dwingen. Daarmee is zo goed als alles over de Mannekens gezegd. Hadden de spelers van de Bosuil allemaal op ťťn been gelopen, zelfs dan zouden ze dit pijnlijk zwakke KBVAV eronder hebben gehouden. Zonder een degelijke libero De Ruyter en met een tikkeltje meer vertrouwen langs Antwerpzijde had de score hoog kunnen oplopen. "Brylle, een stoeleke?" riep een ontgoochelde bezoeker in de richting van de alweer onzichtbare ex-vedette. Toch vooral niet vergeten hoe Brylle bij paars-wit omringd is: amper en bijzonder slecht.

Ook R.A.F.C. speelde geen goede wedstrijd, maar wie zal daar in de buurt van Deurne om treuren. Drie-nul laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Bovendien kreeg doelman Kerremans voldoende werk, zodat de toeschouwer zich toch niet te fel in kruis en geldbeugel getast voelde. Ronny Van Geneugden en Raph. Quaranta waren de eersten die de weg naar de kooi vonden. Na goed tien minuten kopte Nico Claesen de derde door Hans-Peter Lehnhoff getrapte, Antwerpcorner binnen. Een zucht later spatte een vlotte combinatie Ludo Geens-H.-P. Lehnhoff op het stoere borstwerk van Kerremans uiteen. Vanuit B.-hoek werd de naam van bankzitter Polley gescandeerd. Trainer Koudijzer aanhoorde de gebeden en ging er op in. Polley kwam en dwong Wim De Coninck zowaar tot een reflex. KBVAV kon werkelijk niets, R.A.F.C. breide in de breedte. "Dat tempo houden jullie niet vol," kreet een schampere lolbroek en het was rust.

Brylle en Vanheusden maakten na de rust even een vinger (een vuist zou echt te veel gezegd zijn) en zo kwam Polley in stelling. Het doelpunt van de Ghanese internationaal werd voor buitenspel weggewuifd. De verdedigende middenvelders van KBVAV maakten dan de fout Frans van Rooij vrij te laten. Kapitein Frans legde van ver aan, de bal raakte een onderdeel van verdediger N'Gombo, Kerremans lag uitgeteld naar de opspringende bal te kijken. Nico Broeckaert, Hans-Peter Lehnhoff, Nico Claesen, Frans van Rooij, iedereen bij rood-wit ging met gemak zijn kans, omdat KBVAV meestal niet van de eigen helft weggeraakte. Toch zat er nog iets in voor de paars-witen toen opnieuw Polley voor Wim De Coninck verscheen. De lob strandde in de grijpgrage armen van de Antwerpportier. Bij KBVAV nam Verheyden de plaats van de gekwetste Kerremans onder de balk over.

De jongeling wist meteen hoe de molekens in eerste klasse draaien. Verheyden kon een wreed schot van Raph. Quaranta keren, maar moest zich gewonnen geven op een superlob van Nico Claesen. Je durfde er niet aan denken dat Nico Claesen, knap aangespeeld door invaller Wim Kiekens, in feite zijn maat Hans-Peter Lehnhoff wilde bereiken, zo mooi was die goal (R.V. - GvA - 8/10/1990).

(bron: de pers - 08/10/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.V.

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
4 RafaŽl Quaranta
5 Rudi Smidts
9 Geert Emmerechts
8 Ronny Van Geneugden
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Frans van Rooij
11 Mohamed Lashaf
10 Nico Claesen
1 Peter Kerremans
2 Freddy Luyckx
3 Marc Talbut
12 Alex Camerman
5 Danny Ngombo
6 Lieven Heymans
8 J Vanheusden
11 Dirk Thijs
4 Alain Lodewijckx
14 Bachir Makhi
10 Kenneth Brylle

Wissels

64' 8 Ronny Van Geneugden (uit)/
15 Plamen Simeonov (in)
 
84' 11 Mohamed Lashaf (uit)/
14 Wim Kiekens (in)
 
6 Lieven Heymans (uit)/
9 Prince Polley (in)
31'
 
1 Peter Kerremans (uit)/
20 Lee Verheyden (in)
74'
 

Begin Match
      Marc Talbut
      Dirk Thijs
12' Nico Claesen 1-0      
Ruststand 1-0
58' Frans van Rooij 2-0      
85' Nico Claesen 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG