Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Germ. Ekeren R. Antwerp F.C.
2 2
29.08.1990 Plaats: Veltwijckpark

Scheidsrechter: Marnicq Sandra

Lijnrechters:
Jozef Hus - Jozef Leysen
Toeschouwers: 9.000

Wedstrijdverslag

Na KFC Germinal Ekeren - R Antwerp FC

Hans-Peter Lehnhoff op de valreep

Ekeren - R Antwerp FC liep gisteren in de eerste helft op indrukwekkende wijze stadsgenoot KFC Germinal Ekeren onder de voet. Van de Walle beperkte de schade tot één doelpunt. Na de kampwisseling en na een monumentaal misgrijpen van Ratko Svilar op een schot van Schmöller veranderde het spelbeeld compleet. De uitblinkers van de eerste 45 minuten, Frans van Rooij en Hans-Peter Lehnhoff, gingen mee ten onder met hun ploegmaats in een rood-gele wervelstorm. In de slotminuten onderstreepte H.-P. Lehnhoff eens te meer zijn klasse. Met een heerlijk schot in de bovenhoek zorgde hij voor een verloren gewaand puntje voor de rood-witten.

Beide trainers hadden niets gewijzigd aan hun team dat in het afgelopen bekerweekeinde de vierdeklassers Torhout 1992 KM en KFC Duffel met een monsterscore elimineerde. Toch leek in de beginfase vooral R.A.F.C. uit die vlotte winst moed te hebben geput. Aanvankelijk beperkten de rood-witten zich tot tasten en zoeken, maar met de eerste opwinding was het meteen raak. Een dubbelpass tussen Frans van Rooij en Geert Emmerechts werd tot in de perfectie uitgevoerd. Oog in oog met Van de Walle faalde de Nederlandse spelmaker niet. Germinal was meteen op achtervolgen aangewezen.

De thuisploeg leek de pedalen kwijt. R.A.F.C. maakte van de gelegenheid gebruik om Van de Walle op de proef te stellen. Een schicht van H.-P. Lehnhoff werd door de Ekerse doelman knap in hoekschop gewerkt. Tot aan de pauze toonden de rood-witten zich heer en meester. Ze overklasten hun tegenstrever in ieder compartiment. Schmöller raakte slechts één keer voorbij Geert Emmerechts, er volgde een slechte voorzet. Rudi Smidts had Tahamata in zijn broekzak. Op het middenveld liepen de thuisspelers doorlopend achter de bal aan terwijl de H.-P. Lehnhoff van gisteren iedere verdediger in de Belgische competitie een nachtmerrie zou bezorgen.

Ook de scoringskansen bleven niet achterwege. Nico Claesen wrong zich in het vijandelijk strafschopgebied, andermaal was Vande Walle met een gepaste reflex ter plekke. Net voor de kampwisseling speelde Patrick Schrooten Hans-Peter Lehnhoff vernuftig vrij. Zijn lage trap werd door de Ekerengoalie eens te meer onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft toonde de thuisploeg wat meer gretigheid. Ratko Svilar stak de roodgelen dan nog een handje toe. Na een individuele actie loste Schmöller van buiten het strafschopgebied een schot. De Joegoslavische doelman grabbelde naar het leer alsof het een hete vuurbal betrof. 1-1 en het keerpunt in de wedstrijd.

Late puntendeling
De bezoekers reageerden eerst nog. Patrick Schrooten mikte naar de rechterbovenhoek, maar Van de Walle was niet te verschalken. Hij ranselde da bal in hoekschop. Bij de daaropvolgende tegenaanval mocht Ratko Svilar zich opnieuw omdraaien! Herreman legde pasklaar voor Snelders, de Germinalaanvoerder verschalkte met een simpele voetbeweging de hele roodwitte verdediging: 2-1. Heel Ekeren op zijn kop. Tahamata lifte even later een boogballetje op de doelpaal.

KFC trok zich in defensie terug. Dat moesten ze uiteindelijk nog duur betalen. H.-P. Lehnhoff bracht met een heerlijk schot de eindstand in evenwicht. Meteen zat de eerste Antwerpse derby erop. Het spektakel mocht gezien zijn: veel volk, wisselingen op het scorebord, vier doelpunten broederlijk verdeeld. Voor KFC Germinal Ekeren de bevestiging dat het sterker staat dan vorig seizoen. Voor R.A.F.C. een eerste competitiepunt dat er twee waard is. De Bosuilen konden woensdagavond vriend en tegenstanders voor de pauze met heerlijk spel bekoren (Ludo Vandewalle - D.N.G. - 30/08/1990).

(bron: de pers - 30/08/1990)

Statistieken

K.F.C. Germ. Ekeren R. Antwerp F.C.

Elftallen

Philippe Van de Walle
Mike Verstraeten
Eddy Snelders
Ernie Brandts
Tony Herreman
Mario Sabbadini
Gunther Hofmans
Jos Daerden
Ronny Prins
Simon Tahamata
Frank Schmöller
1 Ratko Svilar
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
8 Patrick Schrooten
4 Rafaël Quaranta
7 Frans van Rooij
6 Hans-Peter Lehnhoff
11 Plamen Simeonov
10 Nico Claesen

Wissels

78' Mike Verstraeten (uit)/
Joël Bartholomeeusen (in)
 
85' Frank Schmöller (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561
N'goy Nsumbu (in)
 
11 Plamen Simeonov (uit)/
13 Ronny Van Geneugden (in)
65'
 
4 Rafaël Quaranta (uit)/
14 Wim Kiekens (in)
70'
 

Begin Match
Eddy Snelders      
      Nico Broeckaert
Mario Sabbadini      
      Geert Emmerechts
      Frans van Rooij 0-1 14'
Ruststand 0-1
54' Frank Schmöller 1-1      
56' Frank Schmöller 2-1      
      Hans-Peter Lehnhoff 2-2 88'
90' Eindstand 2-2 90'
TERUG