Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. M.V.V.
3 1
11.08.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Guido Adriaensen

Lijnrechters:
Peeters - Louis Van De Kerkhof

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - MVV

Geconcentreerde Bosuil-formatie liep erg vlot uit in sterke eerste helft - Mario Krohm scoorde en miste

Deurne - In de tweede helft van de laatste oefenwedstrijd voor R Antwerp FC had Mario Krohm kansen aan de voet om zijn aantal treffers tot vijf of meer op te voeren. Twee keer trapte hij hard over de bal. Ook werd hij nog eens ruw onderuit gehaald. Geen doelpunten meer dus, zodat de ruststand ook de eindstand werd.

Voor de pauze gingen ze inderdaad heel vlot binnen. Al in de derde minuut kogelde Frans van Rooij een vrijschop tegen de onderkant van de lat. Ook al kopte Krohm de rebound nog over, de grensrechter had de bal wel in doel gezien. Maastrichts protest baatte niet. Een geconcentreerd R Antwerp FC hield de Nederlandse Limburgers vervolgens goed in de greep. Toch kon Nolgen van het eerste foutje van Nico Broeckaert in de voorbereidingsperiode profiteren om al vlug een gelijkmaker te scoren.

MVV liet zich wel vaak betrappen op balverlies. Nico Claesen maakte daarvan handig gebruik om na twintig minuten een doelpunt op een schoteltje aan te bieden aan zijn kompaan Mario Krohm. Nog voor de rust deed Mario zijn reputatie van onberekenbare aanvaller alle eer aan. Een knappe verre pas controleerde hij subtiel met het hoofd en in één beweging knalde hij onder de verbouwereerde doelman De Haan binnen.

Na de rust kon het gebeuren niet meer boeien. Mario Krohm miste nog enkele kansen. In de slotminuut kopte Driessen op de doelpaal. Het liep dus weer goed voor R.A.F.C.. Vooral als je bedenkt dat Dimi Davidovic voor alle zekerheid met Geert Emmerechts en Raph. Quaranta nog twee spelers die waarschijnlijk volgende week mee aan de competitie beginnen langs de kant had gelaten. Hans-Peter Lehnhoff, die voor de eerste twee wedstrijden geschorst is, bleef ruim een uur op de bank zitten (Michel Schepers - GvA - 13/08/1990).

(bron: de pers - 13/08/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. M.V.V.

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
4 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts
6 Plamen Simeonov
7 Frans van Rooij
8 Patrick Schrooten
9 Ronny Van Geneugden
10 Nico Claesen
11 Mario Krohm
1 Ralf De Haan
2 Armand Benneker
3 Coen Quaden
4 Reginald Thal
5 Edwin van Berge Henegouwen
6 Robbie Delahaye
7 Mark Verhoeven
8 Hans Vincent
9 Reza Uitman
10 Huub Driessen
11 Frits Nolgen

Wissels

65' 4 Rudi Taeymans (uit)/
13 Hans-Peter Lehnhoff (in)
 
9 Reza Uitman (uit)/
16 Ruud Smeets (in)
36'
 
6 Robbie Delahaye (uit)/
13 Frank Dikstaal (in)
55'
 

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 599

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 599
Van Bergen-Henegouwen (uit)/
12 Roberto Lanckohr (in)
55'
 
2 Armand Benneker (uit)/
14 Marc Quaden (in)
64'
 

Begin Match
Ludo Geens      
3' Frans van Rooij 1-0      
      Frits Nolgen 1-1 7'
20' Mario Krohm 2-1      
29' Mario Krohm 3-1      
Ruststand 3-1
90' Eindstand 3-1 90'
TERUG