Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Germ. Ekeren R. Antwerp F.C.
1 1
04.08.1990 Plaats: Stadion Veltwijckpark

Scheidsrechter: Stijn Moons

Lijnrechters:
De Mondt - Van der Auwera
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na KFC Germinal Ekeren - R Antwerp FC

Tahamata smaakmaker, maar 'Great Old' wel derde

Ekeren - Echt begeesterend was het treffen tussen KFC Germinal Ekeren en R Antwerp FC niet. Gelukkig liep Tahamata tussen de krijtlijnen. De technische hoogstandjes van de kleine Molukker deden de toeschouwers toch ruim een uur geamuseerd toekijken.

Tahamata de smaakmaker dus. Hij lag dan ook aan de basis van het eerste doelgevaar. Hij slingerde de bal vanop rechts naar de verste paal. De kopbal van Daerden zoefde voorlangs. R.A.F.C. reageerde onmiddellijk met een uitbraak van Hans-Peter Lehnhoff. Nico Claesen kroop goed voorbij libero Wijnstekers, maar duwde met buitenkant rechts in het zijnet. De wedstrijd was amper tien minuten oud en het publiek snakte naar meer. Frans van Rooij knalde wel in het zijnet. Huysmans had even later moeite met een afgeweken bal van Ronny Van Geneugden. Echt spetteren deed het gebeuren echter niet. Tot dan Tahamata het thuispubliek voor het eerst echt zijn kunnen toonde. Hij pikte een voorzet van Dheedene met het hoofd mee, omspeelde Nico Broeckaert en stuurde de bal door een erg klein gaatje in de korte hoek voorbij Wim De Coninck. Een klassedoelpunt en Germinal met een 1-0 voorsprong de rust in.

R.A.F.C. bleef moeilijk combineren. Toch kroop het aan het uur bijna op gelijke hoogte. Hans-Peter Lehnhoff profiteerde van een misverstand tussen Brandts en Dheedene om de bal voor de voet van Frans van Rooij te leggen. Huysmans was geklopt op de inzet. Wijnstekers schoof de bal in extremis van de doellijn weg. KFC Germinal Ekeren kon nog ťťn keer echt tegenprikken. Een ťťn-tweebeweging tussen Sabbadini en Moons liet eerstgenoemde toe de bal voor de Antwerpgoal te krommen. Tahamata legde met het hoofd terug op SchmŲller. De kopbal werd door Wim De Concink van onder de dwarsbalk geduwd. Met nog een kwartier te gaan viel plots alles te herdoen. Huysmans had eerst een knappe reactie in huis op een goed naar de grond gekopte bal van Rudi Taeymans. Toen Simeonov van op de rand van het zestienmetergebied naar de verste hoek mikte, was de Germinalgoalie kansloos.

Strafschoppen moesten dus het verschil maken. Nico Broeckaert mikte op de buitenkant van de staak. Ploegmaat Wim De Coninck pakte de pogingen van Brandts en Tahamata. Frans van Rooij mocht de derde stek definitief richting Deurne schoppen (L.D.R. - G.v.A. - 06/08/1990).

(bron: de pers - 06/08/1990)
 
Minuut per minuut
90' R Antwerp FC wint de troostingsfinale Metropooltornooi 1993 op beslissing van strafschoppen Ronny Van Geneugden +
Dimitri Mbuyu +
Nico Claesen +
Frans van Rooij +
(Bron: onbekend - 06/08/1990)
 

Statistieken

K.F.C. Germ. Ekeren R. Antwerp F.C.

Elftallen

Marc Huysmans
Ernie Brands
Benny Wijnstekers
Mike Verstraeten
Didier Dheedene
Jos Daerden
Ronny Prins
JoŽl Bartholomeeussen
Gunther Hofmans
Jean-Marie Abeels
Simon Tahamata
1 Wim De Coninck
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
4 RafaŽl Quaranta
5 Rudi Smidts
11 Plamen Simeonov
8 Patrick Schrooten
7 Frans van Rooij
9 Ronny Van Geneugden
6 Hans-Peter Lehnhoff
10 Nico Claesen

Wissels

46' Gunther Hofmans (uit)/
Frank SchmŲller (in)
 
46' JoŽl Bartholomeeussen (uit)/
Marino Sabbadini (in)
 
59' Ronny Prins (uit)/
TamŠs Monos (in)
 
4 RafaŽl Quaranta (uit)/
13 Rudi Taeymans (in)
37'
 
8 Patrick Schrooten (uit)/
14 Dimitri Mbuyu (in)
73'
 
2 Ludo Geens (uit)/
12 Ralf Geilenkirchen (in)
73'
 

Begin Match
43' Simon Tahamata 1-0      
Ruststand 1-0
      Plamen Simeonov 1-1 77'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG