28.07.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Frans Van Den Wyngaert

Bache - Boven

Na R Antwerp FC - FC Dinamo Boekarest

De eerste van Frans van Rooij - R Antwerp FC start uitstekend langs Mario Krohm, maar moet zich reppen voor gelijkspel

Antwerpen - Trainer Davidovic was tevreden over de eerste belangrijke ontmoeting van zijn ploeg. Toch zag ook de Antwerptrainer dat er nog op enkele plaatsen in zijn elftal gewerkt moet worden. Daarbij viel vooral ettelijke malen de naam van Mario Krohm. Hij moet volgens Dimitri Davidovic meer storingswerk leveren in de spits, ook zijn positiespel is nog niet helemaal in orde. "De komende weken zal daar dan ook aan gewerkt worden op training," aldus de trainer.

Mario Krohm lag aan de basis van een erg goede start. Eerst met een prachtige combinatie met Frans van Rooij. Nadien trok de Duitser zelf het leer voor het doel, Nico Claesen had maar voor 't intrappen. Er was toen juist vijf minuten gespeeld. R.A.F.C. drong aan, maar Hans-Peter Lenhoff en Mario Krohm konden enkel de bezoekende doelman op de proef stellen.
Het was ook uitkijken naar de snelle tegenaanvallen van FC Dinamo Boekarest. Op een van zulke uitvallen maakte Rarducahu er 1-1 van. De Roemenen namen de wedstrijd in handen. Wim De Coninck werd niet meer verontrust.

Na de rust misrekende de Antwerpdoelman zich op een uitval van Cezar en deze lobde 'm dan ook prachtig. Coach Davidovic bracht Ronny Van Geneugden en Plamen Simeonov in. Meteen kwam er meer snelheid in de ploeg, ook Frans van Rooij ging beter draaien. R.A.F.C. nam het slotkwartier volledig voor haar rekening. Met nog zeven minuten te spelen, scoorde Frans van Rooij een prachtig doelpunt uit vrijschop, meteen zijn eerste treffer in de voorbereidingsperiode. Het gaf hem duidelijk erg veel vertrouwen. De laatste wedstrijdminuten was hij overal te vinden.

Het 2-2 gelijkspel was zeker verdiend voor R Antwerp FC bij wie Patrick Schrooten vanaf vandaag met de groep meetraint. Ook Wim Kiekens knoopt aan met de groepstrainingen na een kwetsuur (S.I.M. - bron: onbekend- 30/07/1990).

11 Zamfir Cezar

67' 8 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
13 Plamen Simeonov (in)

67' 4 Rafaël Quaranta (uit)/
12 Ronny Van Geneugden (in)

2 Anton Dobos (uit)/
Pan (in)
28'

3 Michael Klein (uit)/
Timis (in)
44'

8 Daniel Timofte (uit)/
Pana (in)
58'

18 Sorin Rarducahu (uit)/
Dochin (in)
73'

11 Zamfir Cezar (uit)/
Campeanu (in)
78'

4' Nico Claesen 1-0
      Rarducahu 1-1 20'
Ruststand 1-1
      Cezar 1-2 50'
83' Frans van Rooij 2-2
90' Eindstand 2-2 90'