Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Racing Club de Lens R. Antwerp F.C.
1 1
10.07.1990 Plaats: Stade Félix Bollaert

Wedstrijdverslag

Na RC de Lens - R Antwerp FC

Best geslaagde ouverture: er zat meer in voor R Antwerp FC

LENS - Ratko Svilar maakte de eerste verplaatsing van het nieuwe seizoen niet mee met zijn club, omdat hij enigszins hinder ondervindt van een weerbarstige knie. Meteen was er geen enkele van de zestien Antwerpspelers die dinsdagavond een kleedkamer van het Felix Bollaertstadion bevolkten, die er weet van had hoe Harry Cnops zeven jaar eerder met twee 'Eurodoelpunten' binnen vijf minuten, RC de Lens de daver op het lijf gejaagd had. Als enige overblijvende acteurs van die memorabele Uefacupavond is het best mogelijk dat Francis Gillot en Pascal Peltier hun huidige rood-gele maats deze stunt verteld hebben als waarschuwing voor de trefkracht van R Antwerp FC.

Jammer voor de formatie van Dimi Davidovic bleek die verwittiging achteraf nodeloos. De rood-witten speelden wel een steengoede partij, maar precies hij de afwerking bleef men in gebreke. Zonder daaruit enige conclusie te trekken omtrent hun aanwerving kan men er echter niet naast bij dit falen te wijzen naar de nieuwkomers Mario Krohm en Dimitri M'Buyu. Al in de achtste minuut werd de boomlange Duitse spits door zijn landgenoot Hans-Peter Lehnhoff moederziel alleen afgezonderd voor de Franse kooi.

Mario schrok daarbij zodanig dat de kans weghobbelde tegen de staander. In de 25e minuut was het de beurt aan Dimitri M'Buyu om te proberen een schitterende dieptepas van H.-P. Lehnhoff te verzilveren. Ook de Waaslander haperde net zo lang tot een inderhaast terugsnellende Gillot de bal nog in hoekschop kon verwerken. Derde keer goede keer, aldus H.-P. Lehnhof. Hij probeerde het na 56 minuten met een magistrale voorzet vanop links. Toen liep het spitsenduo mekaar zodanig in de weg dat de bal tenslotte voorbij het onbeschermde doel zoefde. Daarop greep Dimitri Davidovic in.

Gedurende het laatste halfuur mochten Miroslav 'Mirek' Curcic en Mohammed Lashaf proberen beter te doen dan de falende spitsen die van het veld geroepen werden. Ook de Joegoslaaf kon een gouden voorzet van H.-P. Lehnhoff niet benutten. De Magreb-man bewees wel iets in zijn mars te hebben, ondanks veel gedraaf en gezwoeg geraakte hij nauwelijks tot aan het Franse doel. Niettegenstaande de spelers van Lens al op 21 juli aan de competitie moeten beginnen en op een betere fysieke conditie konden rekenen, was R.A.F.C. toch duidelijk de betere ploeg.

Klasse werd vooral uitgestald door routiniers H.-P. Lehnhoff met een schitterend doelpunt, Frans van Rooij, gretiger dan ooit, Nico Broeckaert, onberispelijk na een aarzelend begin en doelman Wim De Coninck die zich op geen enkele fout liet betrappen. Als rechtsback leverde Ludo Geens een bevredigend debuut af en was hij zelfs secuurder dan Patrick Van Veirdeghem aan de overkant die nu en dan een steekje liet vallen. Hetzelfde overkwam Raph. Quaranta op het middenveld.

Ronny Van Geneugden schudde bij momenten aardige dingen uit zijn schoenen, maar hij vergat doeltreffend op de bal te jagen eens die in het bezit van een tegenstrever was. Tenslotte speelde Geert Emmerechts een erg bevredigende wedstrijd. De meegereisde Plamen Simeonov, Dirk Goossens en Johan Creemers kwamen niet van de bank. Bij de afwezigen de licht gekwetste Ratko Svilar. Verder geen Wim Kiekens die de oefening pas hernomen heeft na een heelkundig ingrijpen.

Ook Rudi Smidts wegens een herstellende kwetsuur, Patrick Schrooten sukkelend met spierbelasting na teveel looptraining op harde bodem en Alex Czerniatinsky die ook al een heelkundige bewerking onderging en slechts volgende week weer met de bal mag trainen bleven aan de kant. Tenslotte is het ook nog wachten op Nico Claesen die nog één weekje vrij is na zijn Mondiale (S.M.M. - bron: onbekend - 12/07/1990).

(bron: de pers - 12/07/1990)

Statistieken

Racing Club de Lens R. Antwerp F.C.

Elftallen

Pascal Peltier
1 Wim De Coninck
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Patrick Van Veirdeghem
4 Rafaël Quaranta
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Frans van Rooij
8 Ronny Van Geneugden
10 Mario Krohm
11 Dimitri Mbuyu

Wissels

10 Mario Krohm (uit)/
12 Miroslav Curcic (in)
57'
 
11 Dimitri Mbuyu (uit)/
15 Mohamed Lashaf (in)
57'
 

Begin Match
      Hans-Peter Lehnhoff 0-1 23'
34' Peltier (penalty) 1-1      
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG