Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Sint-Niklase S.K. Excelsior
0 2
31.07.1991 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Geert Michiels
Toeschouwers: 1500

Wedstrijdverslag

Beker Ludo Coeck - Na R Antwerp FC-K Sint-Niklase SK

R Antwerp FC 0 - K Sint-Niklase SK 2

Deurne ó Walter Meeuws had aanvallend voetbal beloofd. Hans-Peter Lehnhoff, Nico Claesen en Geert Hoebrechts moesten daarvoor zorgen. Alex Czerniatynski, Dragan Jakovljevic en Mario Krohm bleven op de bank. BenoÓt Thans, Patrick Schrooten, Noureddine Moukrim en Zsolt Musznay waren de afwezige gekwesten. Sint-Niklaastrainer Walter Elegeert liet enkel De Laet diep draven. De spits werd wel gesteund door een goed spelende Quintelier. R.A.F.C. raakte in de eerste helft amper een bal. Ook na de pauze bleef het bij zwak voetbal. Het betere werk kwam van de Klaasjes. Toch diende het publiek ruim een kwartier te wachten op een eerste doelkans. Meteen bingo trouwens. Quintelier speelde Balis in het centrum van de Bosuilverdediging aan. Hij tikte door. De Laet controleerde met links om dan met rechts via het lichaam van een glijdende Wim De Coninck raak te treffen.

SK Sint-Niklaas bleef met karakter en inzet voetballen. Enkel Raph. Quaranta zette de bezoekende goalie aan het werk. Hij nam een hoekschop van Ronny Van Geneugden in ťťn tijd op de linkerpantoffel. Maesen zweefde het schot uit zijn doelvlak. Even na het half uur juichten de Klazen opnieuw. Minea, een Roemeen die met Steau Boekarest in BelgiŽ vertoeft, dinsdag nog voor zijn club tegen Eeklo scoorde en gisteren bij SK Sint-Niklaas testte, knalde een vrije trap vanop vijfentwintig meter voorbij Antwerpmuur en Wim De Coninck tegen het net. Nog voor de rust had de klus voor de bezoekers volledig geklaard kunnen zijn. Wim De Coninck haalde de bal echter uit de voet van de doorgebroken De Laet. Buiten het strafschopgebied weliswaar. De Antwerpdoelman had geluk. Michiels trok geel. Alex Czerniatynski, Dragan Jakovljevic en Ludo Geens mochten na de rust proberen R.A.F.C. op gang te trekken.

Verder dan een kopbal van Dragan Jakovljevic en een van Nico Broeckaert, beiden door Maesen uit zijn doelvlak geplukt, kwam de thuisploeg niet. Stancic, na de rust de bezoekende spits van dienst, bezorgde Wim De Coninck werk. De voorzet was van Maes, de kopbal van Stancic, de vuistreflex van Wim De Coninck. Bonga Bonga viel nog in. Czernia kromde tot twee keer toe een bal over. SK Sint-Niklaas won verdiend (Ludo De Ranter - GvA - 1/08/1991).

Round-up Oefencampagne '91 (6)

R Antwerp FC verscheen met een experimenteel elftal met Ronny Van Geneugden en Geert Hoebrechts aan de aftrap. Het 'Gentse' spitsenduo Jako-Czernia bleef op de bank. Rood-wit bracht er tijdens de eerste helft weinig van terecht. Een gemotiveerd K Sint-Niklase SK maakte daarvan gebruik om via een lobbal van De Laet over Wim De Coninck en een vrijschop van de Roemeense testspeler Minea uit te lopen tot 0-2. Bij een doelbewust handspel buiten de doelgebied, kwam doelman Wim De Coninck bovendien met geel goed weg. Bij de rust mocht R Antwerp FC zich dus gelukkig achten geen zwaardere cijfers te moeten ophalen.

De tweede helft probeerde het 'elftal van Gent' met Dragan Jakovljevic, Czernia en Ludo Geens (in de plaats van Ronny Van Geneugden, Nico Claesen en Geert Hoebrechts) de zaken nog recht te zetten. Een dosis pech naast een prima doelman Maessen voorkwamen de aansluitingstreffer. De Great Old is meteen zo goed als uitgeschakeld voor deelname aan de volgende ronde van de Beker Ludo Coeck (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 7/09/1991).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 01/08/1991)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Sint-Niklase S.K. Excelsior

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Rony Van Rethy
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
6 Wim Kiekens
7 Ronny Van Geneugden
8 RafaŽl Quaranta
9 Nico Claesen
10 Hans-Peter Lehnhoff
11 Geert Hoebrechts
1 Rudy Maesen
2 Philip Droeven
3 Geert D'Hooge
8 Gunter De Meyer (K)
12 Khayal Niasse
4 Daniel Minea (t.)
14 Sasa Lopicic
9 Peter Quintelier
6 Daniel Maes
16 Alain Balis
5 Jan De Laet

Wissels

46' 9 Nico Claesen (uit)/
14 Dragan Jakovljevic (in)
 
46' 7 Ronny Van Geneugden (uit)/
13 Ludo Geens (in)
 
46' 4 Geert Emmerechts (uit)/
15 Alex Czerniatynski (in)
 
5 Jan De Laet (uit)/
11 Sinisa Stancic (in)
46'
 
9 Peter Quintelier (uit)/
20 Robert Bonga Bonga (in)
66'
 
16 Alain Balis (uit)/
17 Frank Notte (in)
77'
 

Begin Match
Wim De Coninck      
      Jan De Laet 0-1 20'
      Daniel Minea (t.) 0-2 32'
Ruststand 0-2
90' Eindstand 0-2 90'
TERUG