Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.C.
2 1
18.07.1996 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Leroy
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Beerschot VAV

Eťn is meer waard dan twee

Deurne ó AustraliŽ was gisteren aan het feest op de Bosuil. George Kulcsar scoorde tweemaal, maar de tegentreffer van Zlatko Arambasic was uiteindelijk belangrijker. Eťn was gisteren meer waard dan twee. Dankzij het doelpunt buitenshuis stoot K Beerschot VAV na de 1-0 zege thuis immers door naar de halve finales van de Trofee Ludo Coeck. R Antwerp FC ligt eruit.

Acht seizoenen geleden verdedigde Pascal Plovie de Antwerpse eer al, gisteren vierde de 31-jarige West-Vlaamse verdediger zijn heroptreden in rood-witte kleuren op de Bosuil. Niet toevallig opnieuw met George Kessler als manager. Na het doorsturen van testspelers Radenovic en Kostourkov, mocht aanwinst Gouram Makaev debuteren voor eigen volk. De spits uit Kazachstan bleek ongelukkig in menig actie, maar woog toch op de bezoekende defensie, niet alleen vanwege zijn forse bouw. De ServiŽr Skoric, wiens offensieve troeven George Kessler charmeren, werd niet fit genoeg bevonden. Beerschot-trainer James Storme bracht in vergelijking met de heenwedstrijd een wijziging aan: nieuweling Eric Van der Meer kwam aan de aftrap, van Maha Diawara geen spoor meer. Hellinga en Johansson, toen testers, tekenden inmiddels een contract.

4.000 toeschouwers daagden op voor de derby, die R.A.F.C. dankzij forse toegangsprijzen (350 fr. om te staan, 500 of 600 fr. voor een zitje) een aardige recette opleverde. Vele overtredingen bleken even fors: Arambasic, Wim Kiekens, Igor Nikolovski en Janik gingen langdurig tegen de vlakte. De Poolse regisseur van de Mannekens moest na een contact met Manu Godfroid zelfs geblesseerd afdruipen. Bij de rust leidde R.A.F.C. verdiend met 1-0. K Beerschot VAV deelde eerst wel speldenprikken uit. Johansson, later uitgesloten met tweemaal geel, knalde over. Arambasic was niet opportunistisch genoeg om een mistrap van Yves Van der Straeten af te straffen. Gaandeweg zetten de gastheren het steriele overwicht om in kansjes. Pascal Plovie en William Verbeeck besloten te zacht. Wim Kiekens mikte op de paal. De thuisploeg klom op voorsprong na een fraaie knal van George Kulcsar.

De uitsluiting van Johansson na de pauze bleek niet meteen een extra prikkel voor de rood-witten. Arambasic, randje buitenspel, bleef zelfs koel genoeg om bij een schaarse tegenaanval te scoren. "Niet met mij" ("Not with me"?) dacht zijn Australische landgenoot George Kulscar en prikte al gauw zijn tweede van de avond tegen de netten. Het uitvallen van Bruers (met een enkelletsel naar het ziekenhuis gevoerd waardoor de bezoekers met negen eindigden) was een negatief moment in een boeiende slotfase. De heroptredende Cisse Severeyns botste tweemaal op een puike Davidts, die met een schitterende reflex Pascal Plovie in extremis van de kwalificatietreffer hield (Koen Van Den Daele - GvA - 19/07/1996).

(bron: de pers - 19/07/1996)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.C.

Elftallen

1 Yves Van Der Straeten
2 Pascal Plovie
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts (K)
5 Gerry Poppe
6 George Kulcsar
7 Wim Kiekens
8 Manu Godfroid
10 William Verbeeck
9 Willy Vincent
11 Gouram Makaev
1 Gert Davidts
15 Steve Van Boven
3 Johan De Ruyter
4 Brian Wilsterman
2 Eric Van der Meer
6 Paul Van Overloop
17 Wilco Hellinga
11 Jesper Top Johansson
8 Zdzislaw Janik
7 Mark Vander Linden (K)
10 Zlatko Arambasic

Wissels

46' 5 Gerry Poppe (uit)/
14 Cisse Severeyns (in)
 
8 Zdzislaw Janik (uit)/
12 Wesley Vercammen (in)
15'
 
2 Eric Van der Meer (uit)/
5 Kim Bruers (in)
46'
 
12 Wesley Vercammen (uit)/
9 Nico Marginet (in)
67'
 

Begin Match
32' George Kulcsar 1-0      
      Johan De Ruyter 33'
      Wesley Vercammen 41'
45' Eindstand 1-0 45'
      Jesper Top Johansson 57'
      Zlatko Arambasic 1-1 70'
75' George Kulcsar 2-1      
      Gert Davidts 81'
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG