Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Cappellen F.C. R. Antwerp F.C.
1 3
17.07.1991 Plaats: Jos Van Wellen

Wedstrijdverslag

Na RFC Cappellen - R Antwerp FC

RFC Cappellen 1 - R Antwerp FC 3

Na een evenwichtig aanvangskwartier trad R Antwerp FC meer op het voorplan. Toch lagen vooral lokale missertjes aan de basis van het doelgevaar. Alex Czerniatynski duwde een geloste bal binnen. Mario Krohm besloot na een slechte terugspeelbal van Lenie vanuit een scherpe hoek net naast het verlaten doel. Na balverlies van Rudi Smidts legde Van de Zande de gelijkmaker voor de zware voet van Meurs. R.A.F.C. was nadien het meest in balbezit, maar kon weinig gevaar creŽren. Met twee treffers van Nico Claesen binnen de minuut, op assist van Czemia, trok de 'Great Old' het laken naar zich toe (bron: onbekend - 18/07/1991).

RFC Cappellen 1 - R Antwerp FC 3

KAPELLEN ó R Antwerp FC had het niet onder de markt met de fel opzittende derdeklasser van coach Stany Gzil. Rond het half uur brak Hans-Peter Lehnhoff de ban met een gevaarlijke knal vanop 20 meter. Mestdagh loste, de goed gevolgde Alex Czerniatynski scoorde in de rebound.

Vlak na de rust verraste Meurs doelman Wim De Coninck met een banaanbalschot. De eersteklasser mocht herbeginnnen. Nico Claesen zette met twee doelpunten in evenveel minuten op aangeven van Alex Czerniatynski, orde op zaken. R.A.F.C. dwong nog een paar mooie kansen af, maar verzilverde ze niet meer. Bij de eersteklasser maakten Patrick Van Veirdeghem en Ludo Geens hun heroptreden na een lange afwezigheid (M.W.A. - bron: onbekend - 18/07/1991).

Round-up Oefencampagne '91 (2)

Vorig seizoen liep R Antwerp FC tijdens de zomervoorbereiding bij de toenmalige vierdeklasser RFC Capellen een vernederende nederlaag op. Nu lieten de zelfs niet in hun sterkste opstelling startende rood-witten, zich tegen het Buchmannteam niet verrassen.

Met een doelpunt van Alex Czerniatynski voor het half uur en twee treffers van Nico Claesen bij het ingaan van het laatste kwartier, werd een gemakkelijke 1-3 zege in de wacht gesleept. Czernia verlengde tijdens de eerste helft een door Mestdagh geloste bal in doel.

Na de rust kon Meurs een balverlies van Rudi Smidts maximaal afstraffen (1-1). Nico Claesen zette bij het ingaan in de laatste twintig minuten de zaken recht met twee doelpunten in evenveel minuten (1-3) (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 7/09/1991).

R Antwerp FC toch ambitieus

R Antwerp FC wil zich opnieuw op het Europese forum hijsen. Die ambitie verwoordde voorzitter Eddy Wauters gisteren op de persconferentie naar aanleiding van het nieuwe seizoen. Voorzichtigheid is altijd een goede raadgever, want de voorzitter wist te melden dat de club al met pech heeft af te rekenen. Patrick Schrooten en Noureddine Moukrin hebben immers te kampen met de nasleep van oude kwetsuren.

Noureddine Moukrim, Zsolt Muzsnay, Stewan Stojanovic en BenoÓt Thans moeten het vertrek van Frans van Rooij en Mohamed Lashaf compenseren. De 'late' aanduiding van Walter Meeuws als trainer verklaarde de voorzitter als een bewuste politiek, ongeacht de naam van de nieuwe trainer. De sportieve ambities van de club worden dit jaar daadwerkelijk geschraagd door de uitbouw van een nieuwe tribune waarvan de constructie al in een vergevorderd stadium getreden is. Het is de eerste fase van de vier die R.A.F.C. tegen 1993, als Antwerpen cultuurstad van Europa is, tot een goed einde wil brengen.

De bedoeling is om R.A.F.C. uit te bouwen tot een multicultureel complex waarin sport en andere culturele activiteiten een plaats krijgen. Een grote conferentiezaal voor 800 ŗ 1.000 personen is een van de opties. Inpikkend op de actualiteit nopens het hooliganisme, antwoordde de president dat R.A.F.C. als een van de eerste clubs gestart is met een fancoaching-project, maar nu zelf te horen heeft gekregen vanuit de universitaire middens dat dit project gedoemd is tot mislukken (H.V. - bron: onbekend - 19/07/1991).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 18/07/1991)

Statistieken

R. Cappellen F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Geert Mestdagh
Janssens
De Backer
Waes
Lenie
Tanghe
Stanley Aboraa
Gorree
Van de Zande
Johannes Bouwmeester
Knaepen
1 Wim De Coninck
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
5 Rudi Taeymans
4 Rony Van Rethy
6 Hans-Peter Lehnhoff
8 Patrick Van Veirdeghem
10 Ronny Van Geneugden
7 Zsolt Muzsnay
11 Alex Czerniatynski
9 Mario Krohm

Wissels

46' Geert Mestdagh (uit)/
De Keyzer (in)
 
46' De Backer (uit)/
Bertram Kreekels (in)
 
46' Waes (uit)/
Arabat (in)
 
46' Gorree (uit)/
Delhaye (in)
 
46' Johannes Bouwmeester (uit)/
Benny Meurs (in)
 
73' Van de Zande (uit)/
Hoppe (in)
 
9 Mario Krohm (uit)/
9 Nico Claesen (in)
46'
 
8 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
8 Rudi Smidts (in)
46'
 
6 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
6 RafaŽl Quaranta (in)
46'
 
5 Rudi Taeymans (uit)/
5 Geert Emmerechts (in)
46'
 
7 Zsolt Muzsnay (uit)/
12 Ludo Geens (in)
78'
 

Begin Match
      Alex Czerniatynski 0-1 28'
Ruststand 0-1
48' Benny Meurs 1-1      
      Nico Claesen 1-2 73'
      Nico Claesen 1-3 74'
90' Eindstand 1-3 90'
TERUG