Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Zwarte Leeuw R. Antwerp F.C.
0 2
13.07.1991 Plaats: Van Roeystadion

Scheidsrechter: Willy Bosschaerts
Toeschouwers: 1.200

Wedstrijdverslag

Beker Ludo Coeck - Na KFC Zwarte Leeuw - R Antwerp FC

Hans-Peter Lehnhoff en Nico Claesen sneden al keurig

RIJKEVORSEL — R Antwerp FC heeft zaterdag een degelijke prestatie ten beste gegeven. KFC Zwarte Leeuw als waardemeter viel zaterdag uit de toon. Ook in Rijkevorselse hoek best nog geen gevolgtrekkingen. Als Peeraer er bijloopt zal de Vercruysse-brigade ongetwijfeld een stukje sterker staan.

R.A.F.C. zette al snel het wedstrijdbeeld naar haar hand. Hans-Peter Lehnhoff en Nico Claesen sneden voortreffelijk. Het was H.-P. Lehnhoff die rond het half uur de weg vrijmaakte voor Alex Czerniatynski. Net voordien knalde de Duitser haast de paal aan diggelen. Raph. Quaranta, H.-P. Lehnhoff, Nico Claesen, Zsolt Musznay, Mario Krohm... R.A.F.C. schopte zich ook na de rust moeiteloos een pak kansen bij elkaar. De paal (kopbal van Nico Claesen) hielp Zwarte Leeuw alweer een handje (C.H.T. - bron: onbekend - 15/07/1991).

Klasseverschil gerespecteerd

Rijkevorsel — Een andere trainer met enkele nieuwe pionnen in de ploeg wekt altijd nieuwsgierigheid. De openingswedstrijd van de beker-Coeck-competitie vormde daar geen uitzondering op. De Antwerpploeg zonder Frans van Rooij, maar met Benoît Thans in de plaats is even wennen. Doelman Stewan Stojanovic, verdedigende middenvelder Zsolt Musnay, een vijfmansachterhoede met kapitein Rudi Smidts opnieuw in een mandekkersrol, Alex Czerniatynski in de spits en Nico Claessen iets terughangend: geen schokkende wijzigingen dus.

Veel kansen voor de bezoekers. Na slechts een week training werd een behoorlijk peil gehaald, vooral Hans-Peter Lehnhoff leek iets te willen goedmaken. Bijna alle gevaarlijke acties liepen via de Duitser die na een half uur een slalom opzette en Alex Czerniatynski door de gammele buitenspelval loodste. Een steekballetje over Van Ginniken bracht een meer dan aanvaardbare score op het bord. H.-P. Lehnhoff had voordien al een paar keer zelf aan het kanon gestaan, Benoît Thans in schietpositie gebracht en Nico Claessen laten aanleggen. KFC Zwarte Leeuw had enkel in de openingsminuten voor enige druk kunnen zorgen. Een actie Adriaensen-Tom Soffers verdiende misschien beter, maar Rudi Smidts speelde ook mee. Van Riel kon later doorgaan, zijn schot ging over.

De tweede helft betaalden er al heel wat de vroege inspanningen van het seizoen, een gelegenheid om anderen een kans te geven, zo Mario Krohm onder meer. Die stond nog niet goed op het veld of hij kopte een voorzet van Nico Broeckaert in doel. Het gevaar bleef van de Bosuilen komen. Een voorzet van Benoît Thans werd door Raph. Quaranta op de doelman besloten. Op een schot van Nico Claesen werd Van Ginniken opnieuw aan het werk gezet. Ook bij een verre poging van Zsolt Musnay toonde de KFC-doelman zich paraat. (H.V. - bron: onbekend - 15/07/1991).

Round-up Oefencampagne '91 (1)

Na een collectief gave prestatie heeft een rustig dominerend en geconcentreerd R Antwerp FC na slechts enkele dagen training eerder gemakkelijk de maat genomen van tweedeklasser KFC Zwarte Leeuw.

Met een typisch lobbal-doelpunt van Alex Czerniatynski die mooi in het straatje gestuurd was door Hans-Peter Lehnhoff, kwam R.A.F.C. na een half uur op voorsprong. Ook de ruststand.

Die bonus kwam tijdens de tweede helft op geen enkel ogenblik in gevaar. Het was de ingevallen Mario Krohm die met een kopbaltreffer op assist van Nico Broeckaert zelfs een kwartier voor tijd voor niet eens overdreven 0-2 cijfers zorgde (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 7/09/1991).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 15/07/1991)

Statistieken

K.F.C. Zwarte Leeuw R. Antwerp F.C.

Elftallen

Mario Van Ginniken
Bevers
Luc Donckers
Peter Delen
Paul Francken
Luc Coopmans
Rob Soffers
Kees Govers
Ton Soffers
Marc Adriaensen
Stefan Van Riel
1 Stewan Stojanovic
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
7 Zsolt Muzsnay
10 Benoît Thans
6 Hans-Peter Lehnhoff
8 Rafaël Quaranta
11 Alex Czerniatynski
9 Nico Claesen

Wissels

46' Kees Govers (uit)/
Meeusen (in)
 
70' Bevers (uit)/
Van Haeren (in)
 
80' Marc Adriaensen (uit)/
Willems (in)
 
11 Alex Czerniatynski (uit)/
16 Mario Krohm (in)
60'
 
10 Benoît Thans (uit)/
15 Ronny Van Geneugden (in)
62'
 
7 Zsolt Muzsnay (uit)/
14 Rony Van Rethy (in)
65'
 

Begin Match
Bevers      
      Alex Czerniatynski 0-1 29'
Ruststand 0-1
      Mario Krohm 0-2 62'
90' Eindstand 0-2 90'
TERUG