Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Beerschot V.A.C. R. Antwerp F.C.
1 0
14.07.1996 Plaats: Olympisch Stadion

Scheidsrechter: Erik Hannes
Toeschouwers: 3.500

Wedstrijdverslag

Na K Beerschot VAV - R Antwerp FC

"Hier hebben we jaren op gewacht"

Antwerpen ó R Antwerp FC sloot haar eerste ernstige test tijdens de voorbereiding gisteren af met een nederlaag. Pijnlijk omdat de Great Old in de kwartfinale van de Trofee Ludo Coeck precies van stedelijk aartsrivaal K Beerschot VAV verloor. Met een simpel doelpunt van ex-Antwerp-kapitein Marc Van der Linden verschaften de Mannekens zich een mooie uitgangspositie voor de terugwedstrijd donderdagavond op de Bosuil. "Op deze zege hebben we jaren gewacht", genoten Beerschotfans na. "R.A.F.C. kloppen is het mooiste wat er is." "Donderdag is het onze beurt", reageerde een bezoeker. "Wie laatst lacht, best lacht."

De recentste stadsderby dateerde van vier jaar geleden. Een kleine 4.000 toeschouwers voor toch 'maar' een oefenduel, illustreerden dat K Beerschot VAV-R Antwerp FC blijft aanspreken. Een wedstrijd lang lagen bewijzen te over dat beide clubs na tal van zware trainingen conditioneel nog niet topfit zijn: weinig precisie, en veel storende fouten in de organisatie. Toch was vooral het eerste halfuur aangenaam om volgen. Doelmannen Gert Davidts en Yves Van der Straeten konden hun kunnen tonen bij doelrijpe pogingen van Van der Linden, Arambasic en William Verbeeck. De Antwerpkeeper zweefde een knal weg van de Deense testspeler Jesper Top Johanson, wegens postuur en witte haartooi 'Gazza' gedoopt. Uit die hoekschop wist de door de defensie uit het oog verloren Van der Linden van dichtbij in te tikken: 1-0. Van je ex-maats moet je het hebben.

Simba, Luyingu, Van der Meer en Franken ontbraken bij de thuisploeg, de bezoekers misten nog steeds Rudi Smidts, Cisse Severeyns en Ganiyu Owolabi. Anderen wisten zich niet in de gratie van het publiek te voetballen. De Bulgaar Kostourkov en de ServiŽr Radenovic konden niet overtuigen bij de Sinjoren. Geen wonder dat general manager George Kessler opnieuw stelde dat Antwerp minimaal twee topversterkingen nodig heeft. Na de rust had R Antwerp FC, met de stijlrijke, maar nonchalant inschuivende libero Igor Nikolovski, veldoverwicht en creŽerde via William Verbeeck en Manu Godfroid mogelijkheden op de gelijkmaker. Behalve het veldwerk (de truitjes deden aan Ajax denken, daar bleef het bij) staat ook de afwerking nog niet op peil. Dat bewees Wim Kiekens kort voor affluiten door de bal bij een reuzekans wild over te schieten.

Dat Geert Emmerechts en Poppe bij die fase moedeloos tegen de grasmat zakten, bewees dat R Antwerp FC wel degelijk belang hechtte aan een beter resultaat in dit prestigetreffen. /e derby blijft eer eentje van het aparte soort (Koen Van Den Daele - GvA - 15/07/1996).

(bron: de pers - 15/07/1996)

Statistieken

K. Beerschot V.A.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Gert Davidts
Steve Van Boven
Johan De Ruyter
Brian Wilsterman
Van Overloop
Jesper Top Johansson
Wilco Hellinga
Zdzislaw Janik
Maha Diawara
Zlatko Arambasic
Mark Vander Linden
Yves Van Der Straeten
George Kulcsar
Igor Nikolovski
Geert Emmerechts
Gerry Poppe
Dejan Radenovic (T.)
Wim Kiekens
Manu Godfroid
Willy Vincent
Peter Kostourkov (T.)
William Verbeeck

Wissels

46' Maha Diawara (uit)/
Marginet (in)
 
46' Zlatko Arambasic (uit)/
Bruers (in)
 
85' Steve Van Boven (uit)/
Wesley Vercammen (in)
 
0 Dejan Radenovic (T.) (uit)/
Johan Mucher (in)
32'
 
0 Willy Vincent (uit)/
Sammy Dillen (in)
46'
 
0 Peter Kostourkov (T.) (uit)/
Alain Mviena Ossomo (in)
78'
 

Begin Match
Steve Van Boven      
      Wim Kiekens
Mark Vander Linden      
      Manu Godfroid
Van Overloop      
Jesper Top Johansson      
30' Mark Vander Linden 1-0      
Ruststand 1-0
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG