Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.
0 0
18.04.1993 Plaats: Daknamstadion

Scheidsrechter: Michel Piraux

Lijnrechters:
Luc Huyghe - Aimé Fefebvre
Toeschouwers: 3500

Wedstrijdverslag

Na KSC Lokeren - R Antwerp FC

R Antwerp FC dacht al aan Moskou, moedig KSC Lokeren maakt zich op voor degradatiegevecht - Waaslanders vechten weer

LOKEREN — "Vorige week bakten we er nets van maar hadden we na 90 minuten twee punten gewonnen tegen RWD Molenbeek. Vandaag speelden we erg goed, maar hebben we slechts een puntje."

De analyse van Lokeren-trainer Dhondt was helder als pompwater, maar lichtjes overdreven. Zijn ploeg speelde op basis van inzet en wilskracht inderdaad een sterke partij. Toch waren de technische mankementen en het gebrek aan penetratiekracht te schrijnend om met het predikaat erg goed te pronken. In de eerste helft kwam er ondanks de goede bedoelingen niet veel van de Lokerense aanvalsacties terecht. We noteerden enkel een strafschopgeval dat door Piraux totaal verkeerd werd beoordeeld. Nico Broeckaert duelleerde met Meszaros die gretig neerging. Over het feit of het al dan niet een overtreding was, kan worden gediscusseerd. Over de plaats waar het gebeurde niet. Dat was in het strafschopgebied. De ontstellende zwak leidende spelleider (geen matchgevoel, te onpas met gele kaarten (6) strooien, de voordeelregel aan zijn laars lappen... ) floot, maar legde het leer buiten de 16 meter.

In de tweede helft liep het offensief vlotter bij de degradatiekandidaat. Na bijna een uur plaatste Myyry het eerste schot tussen de paten. Stewan Stojanovic pakte. Even later vond de Serviër in de lat een bondgenoot. Weer Myyry zag via de voet van Nico Broeckaert een schot op het doelhout caprioleren. Ook Schoofs (2x), Meszaros en Lembi stelden zonder succes de Antwerpdoelman op de proef. De beste kans voor de thuisploeg werd tien minuten voor affluiten versierd door de voor het overige stuntelende Samson. In eerste instantie werd zijn kopbal door Didier Segers van de lijn gehaald. De herneming plaatste de Nigeriaan naast.

Spartak Moskou
R Antwerp FC dan. De Great Old speelde duidelijk met de EC-partij tegen Spartak Moskou in het achterhoofd. De rood-witten boeken hun beste resultaten in wedstrijden dat ze er met het voile pond tegenaan gaan. Dat deden ze gisteren, aan de vooravond van die historische EC-halve finale, enkel in de beginfase. Het gevolg laat zich raden : een erg matige generale repetitie met het oog op donderdag. R.A.F.C. kreeg niet zoveel kansen als KSC Lokeren, maar als het er kreeg waren het er levensgrote. Zo was er in de eerste helft na een half uur op rechts een actie Noureddine Moukrim en Hans-Peter Lehnhoff. De Duitser zwiepte het leer voor doel. Oog in oog met doelman Dhondt, raakte Severeyns het leer niet goed. De bal hobbelde naast.

De tweede helft was ruim een kwartier ver toen Czernia een voorzet van Hans-Peter Lehnhoff doorkopte. Dragan Jakovljevic trapte op enkele meters van het doel het leer over de uitlopende D'Hondt maar ook over de lat. Weg kans. Voor het overige ondernam H.-P.Lehnhoff pogingen om het tij te keren maar het brilletje bleef op het bord. Daar konden de twee partijen zich best mee verzoenen. KSC Lokeren blijft door dit gelijkspel voor KFC Lommelse SK, dat K Boom FC alleen achterlaat op de laatste plaats. De Waaslanders kregen de handen op elkaar van het publiek dat dit gelijkspel als een overwinning begroette. Tjörven De Brul was vandaag geschorst. Anders hadden we nog gescoord ook, merkte een tevreden trainer Dhondt fijntjes op (GvA - 19/04/1993).

R.A.F.C. Europees?

R.A.F.C. van haar kant blijft meedoen in de strijd voor een Europees ticket. Met nog thuiswedstrijden tegen KAA Gent, K Lierse SK en RFC de Ličge en bezoekjes aan KV Mechelen en KFC Germinal Ekeren, lijkt dat doel geen onhaalbare zaak. De beslissing valt wellicht in Mechelen, voorspelt Walter Meeuws (Ludo Vandewalle - GvA - 19/04/1993).

"40 of 41 punten voor UEFA-ticket" (Walter Meeuws)

LOKEREN — Walter Meeuws kon zich verzoenen met het puntje winst in Lokeren. "We waren gekomen om er twee binnen te halen, dat was duidelijk", aldus de Antwerptrainer. "Dat lukte niet, omdat we een sterk KSC Lokeren dienden te bekampen. Ze speelden veel beter dan wat ik de laatste weken van ze zag. Het was geen hoogstaande wedstrijd, toch denk ik dat de toeschouwers in de tribunes het een boeiend duel vonden. Dat R Antwerp FC al een tijdje niet scoorde ? We bewaren onze goals voor de partij tegen Moskou..." Over de kansen op een UEFA-ticket was Walter Meeuws duidelijker. "We hebben nog vijf duels waaruit we ten minste acht en wellicht negen punten moeten halen om dat ticket te veroveren. Er zijn 40 of 41 punten nodig om op een Europese plaats te eindigen (L.V.D.W. - GvA - 19/04/1993).

(bron: de pers - 19/04/1993)

Statistieken

K.S.C. Lokeren R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Danny D'Hondt
4 Peter Hallaert
3 Johan Schoofs
8 Stefaan Staelens
6 Frank Bosmans
5 Daniël De Raeve
16 Kubu Lembi
2 Grgica Kovács
11 Siasia Samson
7 Marko Myyry Olavi
9 Ferenc Mészáros
1 Stewan Stojanovic
7 Rony Van Rethy
3 Nico Broeckaert
4 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts
8 Didier Segers
6 Dragan Jakovljevic
2 Noureddine Moukrim
10 Hans-Peter Lehnhoff
9 Cisse Severeyns
11 Alex Czerniatynski

Wissels

89' 9 Ferenc Mészáros (uit)/
14 Musa Kanu (in)
 
2 Noureddine Moukrim (uit)/
14 Wim Kiekens (in)
61'
 
8 Didier Segers (uit)/
12 Geert Emmerechts (in)
89'
 

Begin Match
26' Grgica Kovács      
      Cisse Severeyns 26'
      Noureddine Moukrim 31'
Ruststand 0-0
59' Stefaan Staelens      
74' Daniël De Raeve      
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG