Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren
3 2
16.01.1993 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Huyghe

Lijnrechters:
Fernand Weytens - Erwin Sarlet
Toeschouwers: 6.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSK Beveren
Met rood-wit is er altijd iets te beleven

Deurne — Hoe je het ook draait of keert, bij rood-wit is altijd iets te beleven. Acht dagen na de uitschieter op Sclessin, waar Hans-Peter Lehnhoff en Cisse Severeyns een ware pletwals op gang brachten, bezondigden de Bosuilen zich nog eens aan de fout die hen in het verleden al zo dikwijls parten heeft gespeeld. Na veertig minuten van dominantie kon R Antwerp FC met een voorsprong van drie doelpunten aan de koffie gaan slurpen, waardoor de tweede helft in feite overbodig zou moeten zijn. Weense toestanden staken opnieuw de kop op. KSK Beveren veroverde na rust de controle over de match, scoorde nog tweemaal en liet de thuisploeg nog 25 minuten bibbergeld betalen.

Wat dus eigenlijk een makkie had moeten worden voor de jongens van Walter Meeuws, eindigde ei zo na nog in mineur. Merkwaardig toch hoe het uitzicht van een wedstrijd op korte tijd zo kan veranderen. Na het eerste Waaslandse tegendoelpunt geraakten de Sinjoren de pedalen kwijt en kropen terug op de eigen helft. Met alle gevolgen vandien. "Ik denk dat we daarmee moeten leren leven", concludeerde Walter Meeuws. "Gedurende 55 minuten hebben we het gebeuren volledig in onze greep, maar één domme treffer is genoeg om de zaken overhoop te halen. Daardoor bleef het spannend tot de laatste minuut. Zo zie je maar, op de Bosuil is altijd sensatie te beleven."

Van de andere kant kan je weinig afdingen op de zege. Vooral in de eerste helft kwam KSK Beveren, op uitzondering van twee kansen via Colling en Van Ham, erg zwak voor de dag. Daerden, die libero Nwanu moest missen, hield veel volk in het middenveld en stuurde alleen Soudan in de loopgraven. Desondanks moesten de Waaslanders steeds tegen de stroom oproeien. Ronny Van Rethy, Patrick Van Veirdeghem en vooral Hans-Peter Lehnhoff zochten voortdurend de diepte op. Er vielen met de regelmaat van de klok gaten in de defensie van KSK Beveren. Doelpunten konden niet uitblijven. Nadat Alex Czerniatynski, er opnieuw bij na schorsing, tweemaal van dichtbij had gemist, opende Ronny Van Rethy op voorzet van Patrick Van Veirdeghem de score. Het begin van een Antwerps festival, waarin Cisse Severeyns alweer de hoofdrol mocht spelen.

Eerst verlengde hij een diepe pass van H.-P. Lehnhoff met het hoofd. Nauwelijks enkele minuten later verschalkte hij De Vlieger met een stiftbal. Cisse Severeyns dikte daarmee zijn totaal aan tot twaalf eenheden. Een vat vol vertrouwen, die Cisse Severeyns van tegenwoordig. Voor R.A.F.C. viel er in de tweede helft echter weinig leuks te beleven. Binnen vier minuten wist KSK Beveren dank zij Soudan en Bogaerts de achterstand tot één doelpunt te milderen. Rood-wit moest op de tanden bijten om te overleven. Er dient wel aan toegevoegd dat de thuisploeg de betere kansen voor zich opeiste. Kari Ukkonen, Czernia en Rudi Smidts botsten op een voortreffelijke De Vlieger. Al bij al deden Walter Meeuws en co. een goede zaak. Met 4 op 4 uit de terugronde wordt de opmars richting Europees ticket verder gezet (Ludwig De Smedt - GvA - 18/01/1993).
(bron: GvA - 18/01/1993)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren

Elftallen

1 Stewan Stojanovic
2 George Kulcsar
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
6 Kari Ukkonen
7 Rony Van Rethy
8 Patrick Van Veirdeghem
10 Hans-Peter Lehnhoff
9 Cisse Severeyns
11 Alex Czerniatynski
1 Geert De Vlieger
2 Julien Lodders
4 Carl Massagie
3 Dirk Volckerick
5 Hans Belligh
9 Gary Colling
7 Marc Van Britsom
6 Marniq Bogaerts
10 Maurice Van Ham
8 Jackie Boonen
11 Yves Soudan

Wissels

85' 11 Alex Czerniatynski (uit)/
12 Rudi Taeymans (in)
 
89' 6 Kari Ukkonen (uit)/
14 Garry De Graef (in)
 
9 Gary Colling (uit)/
12 Hervé Van Overtvelt (in)
60'
 
2 Julien Lodders (uit)/
14 Dirk Thoelen (in)
83'
 

Begin Match
23' Rony Van Rethy 1-0      
38' Cisse Severeyns 2-0      
41' Cisse Severeyns 3-0      
Ruststand 3-0
      Yves Soudan 3-1 57'
61' Geert Emmerechts      
      Marniq Bogaerts 3-2 63'
      Dirk Volckerick 86'
90' Eindstand 3-2 90'
TERUG