Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek
0 4
24.10.1992 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Michel Piraux

Lijnrechters:
Leopold Driessen - Hendrik De Fre
Toeschouwers: 4000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - RWD Molenbeek
De ontnuchtering na Admira Wacker

Deurne — Voor de aftrap vroeg de stadionspeaker een applaus voor het resultaat dat de Bosuilen vorige week woensdag in Europees verband tegen Admira Wacker hadden neergezet. Het werd de enige maal van de avond dat de rood-witte supporters de handen op mekaar konden slaan.

R Antwerp FC kreeg immers vanwege RWD Molenbeek een dreun om de oren. De thuisploeg incasseerde een vroeg doelpunt toen Rouyr op aangeven van Van Ankeren de bal vrij opportunistisch tussen paal en doelman Wim De Coninck tegen de netten wist te werken. R.A.F.C. dwong nadien doorlopend veldoverwicht af, maar slaagde er geen enkele keer in gevaarlijk te zijn. RWDM was immers erg goed georganiseerd was: Alex Czerniatynski en Cisse Severeyns kregen vanwege Lörincz en Gijbels weinig of geen vrijheid. H.-P. Lehnhoff liep zich herhaaldelijk te pletter op de bezoekende verdediging.

Wie dacht dat na de rust een kentering zou komen, mocht na amper 55 seconden in de tweede helft zijn mening herzien. Rubenilson won in de middencirkel een duel met Nico Broeckaert. Het leder caprioleerde tot bij Thairet die zijn ploegmaat zag wegspurten en hem met snelle voorzet bediende. Rubinelson, alleen voor Wim De Coninck, kon eigenlijk niet meer missen. Tot overmaat van ramp kwetste Didier Segers zich op dat moment aan de dij. Aangezien Walter Meeuws tijdens de pauze twee wissels had doorgevoerd, kwam R.A.F.C. met tien man te staan.

De Great Old kende dan nog meer pech toen de aansluitingstreffer van Alex Czerniatynski een kopbaldoelpunt via de paal om een totaal onduidelijke reden werd afgekeurd. Hoewel de thuisploeg toen al op haar tandvlees zat te voetballen, had een 1-2 stand misschien toch nog hoop kunnen brengen. Nu werd het integendeel 0-3 na een actie van Vandersmissen, besloten met een schot van invaller Mols op het lichaam van Wim De Coninck en uiteindelijk afgerond door de alweer parate Rubinelson. Terwijl de geblesseerde Segers definitief de kleedkamer opzocht, kregen zijn tien overgebleven ploegmaats het nog zwaar te verduren.

Van Ankeren vuurde een kanonbal af die uitstierf in de verste winkelhaak. Een droomgoal. Rubenilson mikte vervolgens tegen de benen van de lokale portier, waarna Beuckelaers in buitenspelstand binnenduwde zodat ook dat doelpunt geannuleerd werd. Na een samenspel met Van Ankeren trof Rubenilson de deklat. Na het Europese succes tegen Admira Wacker volgde voor een onvoldoende gerecupereerd R.A.F.C. de ontnuchtering. Het kan verkeren, zei Bredero. In voetbal gaat dat vaak erg snel (J.CLA. - GvA - 26/10/1992).
(bron: GvA - 26/10/1992)
 
Minuut per minuut
70' R Antwerp FC met tien verder: Didier Segers verlaat geblesseerd het terrein en de vervangingen zijn al opgebruikt
(Bron: Antwerp Clubblad - 26/10/1992)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.W.D.Molenbeek

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
6 Didier Segers
7 Rony Van Rethy
8 Patrick Van Veirdeghem
9 Cisse Severeyns
10 Hans-Peter Lehnhoff
11 Alex Czerniatynski
1 Dirk Rosez
4 Dirk De Vriese
5 Robert Gijbels
14 Emile Lörincz
6 Olivier Beuckelaers
7 Gunther Jacob
8 Patrick Thairet
17 Guy Vandersmissen
9 Thierry Rouyr
10 Rubenilson Monteiro Ferreira
11 Edwin Van Ankeren

Wissels

46' 8 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
12 Garry De Graef (in)
 
46' 9 Cisse Severeyns (uit)/
14 Willy Vincent (in)
 
8 Patrick Thairet (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601
Mols (in)
67'
 
11 Edwin Van Ankeren (uit)/
13 Lambic Wawa (in)
80'
 

Begin Match
      Thierry Rouyr 0-1 7'
Ruststand 0-1
      Rubenilson Monteiro Ferreira 0-2 46'
      Dirk De Vriese 56'
      Rubenilson Monteiro Ferreira 60'
      Rubenilson Monteiro Ferreira 0-3 70'
      Edwin Van Ankeren 0-4 72'
90' Eindstand 0-4 90'
TERUG