Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
1 0
28.01.2024 Plaats: Am Kehrwerg

Scheidsrechter: Wesli De Cremer

Lijnrechters:
Christophe Batiston - Gianni Seeldraeyers

Vierde official: Quenjin Pirard
Toeschouwers: 3.146

Wedstrijdverslag

Zegereeks afgebroken, met een kater huiswaarts

Afgelopen midweek keerde de rood-witte karavaan blij gemutst en voldaan terug van bij fusieclub OH Leuven. Ondanks de afwezigheid van heel wat titularissen en het afscheid van publiekslieveling Arthur (Tuur Tuur Antwerp) Vermeeren, was de geliefde club er in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de Croky Cup. Er werd door de achterban met vertrouwen uitgekeken naar de opdracht Am Kehrweg tegen KAS Eupen. De rood-witte technische staf behield het vertrouwen in de starterself van voorgaande woensdag, met dien verstande dat Jean Butez het in het doel opnieuw overnam van bekerdoelman Senne Lammens. Arbnor Muja kreeg opnieuw een vrijgeleide over rechts, ook Milan Smits werd bevestigd als basisspeler. KAS Eupen had woensdagmiddag nog de 'match van de schande' moeten spelen en roteerde op twee plaatsen. Finnbogason kreeg enigszins verrassend was de voorkeur op Emond, die zich in de dug-out ophield voor mogelijk een (beslissende) invalbeurt. Vincent Janssen werd in het verre bekerverleden weggestuurd door deze scheidsrechter De Cremer, die weldra de wedstrijd startte.

Jurgen Ekkelenkamp had de aftrap voor een eerste periode met de rood-witte kop in de rug. De zon pal in het gelaat, bediende Jean Butez zich van een petje. De Reds claimden zonder veel overtuiging het balbezit, al zou de Antwerpdoelman lange tijd nauwelijks in het stuk voorkomen. Plots was er enige opwinding met een doelpoging randje zestien meter van George Ilenikhena, die net als woensdag nauwelijks onder het verdedigende geweld van de tegenstander uitkwam. Vincent Janssen vervulde zijn taak als schakelman over het middenveld, maar het was toch opnieuw George Ilenikhena die een hoekschop voor zijn kleuren afdwong. Pal op het kwartier zag Jean Butez een projectiel van Möhwald zijn dwarsbalk scheren. Ook Magnée vond even later het kader niet. De Reds vochten ondertussen tegen vermoeide (?) benen of daar probeerde Möhwald het opnieuw vanop afstand. Magnée stuurde vanaf het driehoekje de korte hoek aan, vond er Baiye die er temidden van de verwarring zijn basisplaats onderstreepte met een schot van kortbij in het rood-witte doel. Nog even een check vanuit Basecamp Tubize en de thuisaanhang mocht nog opnieuw juichen. De Great Old in de achtervolging, maar Toby Alderweireld & co. kregen vooralsnog het toerental niet omhoog. Vincent Janssen liep nog tegen de gele kaart van De Cremer aan en zou later in de partij nog het voorwerp worden van een VAR-interventie zonder gevolg.

Rusten en terugkeren in gewijzigde samenstelling. Milan Smits en Owen Wijndal werden teruggeroepen. In hun plaats moesten Jelle Bataille (op linksachter) en het rijzige gestalte van debutant Mahamadou Doumbia centraal in de middenzone voor nieuwe inspiratie zorgen. In het nauw gedreven door Jurgen Ekkelenkamp, dwong Baiye zijn doelman tot een stevige zweefsprong om zijn kooi te ontzetten ten koste van een hoekschop. Nuhu had na een duel met gele kaart bovenop voor Zeno Van den Bosch, bijstand nodig van de wonderspons, scheidsrechter De Cremer riep zijn vierde man bij zich voor een minutenlange herschikking van zijn uitrusting. Het werd later in de partij maar heel matig gecompenseerd. Met Jelle Bataille onvervaard in steun van Jacob Ondrejka kwam de thuisploeg nu definitief onder druk. In weinige minuten scheerde hij twee keer de buitenkant van de rechterpaal om diezelfde rechterpaal nog een keer scherprechter te zien spelen voor zijn uithaal waarbij heel KAS Eupen, doelman incluis, geklopt was. Ondanks acht luttele minuten extratijd, waarvan scheidsrechter en thuisploeg tenminste de helft verloren lieten gaan, bleef de score onveranderd. Royal Antwerp FC zag zo een lange zegereeks in de Oostkantons afgebroken worden en moet bij de volgende verplaatsing tenminste volgeboekte Vincent Janssen missen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/01/2024)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

24 Gabriel Slonina
15 Gary Magnee
4 Victor Palsson
28 Rune Paeshuyse
3 Jason Davidson
8 Kevin Mohwald
35 Boris Lambert (K)
6 Brandon Baiye
27 Alfred Finnbogason
7 Isaac Nuhu
14 Jerome Deom
1 Jean Butez
33 Zeno Van den Bosch
23 Toby Alderweireld (K)
5 Owen Wijndal
11 Arbnor Muja
46 Milan Smits
27 Mandela Keita
19 Chidera Ejuke
24 Jurgen Ekkelenkamp
18 Vincent Janssen
9 George Ilenikhena

Wissels

66' 14 Jerome Deom (uit)/
19 Milos Pantovic (in)
 
66' 27 Alfred Finnbogason (uit)/
9 Renaud Emond (in)
 
66' 7 Isaac Nuhu (uit)/
10 Regan Charles-Cook (in)
 
81' 15 Gary Magnee (uit)/
18 Amadou Keita (in)
 
91' 8 Kevin Mohwald (uit)/
21 Jan Kral (in)
 
5 Owen Wijndal (uit)/
84 Mahamadou Doumbia (in)
46'
 
46 Milan Smits (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
46'
 
11 Arbnor Muja (uit)/
17 Jacob Ondrejka (in)
79'
 
19 Chidera Ejuke (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
79'
 
24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
52 Kobe Corbanie (in)
79'
 

Begin Match
32' Brandon Baiye 1-0      
Alfred Finnbogason      
      Vincent Janssen
      Zeno Van den Bosch 54'
68' Jason Davidson      
81' Renaud Emond      
91' Amadou Keita      
TERUG