Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.
2 3
23.08.1992 Plaats: Olympiastadion

Scheidsrechter: Eric Romain

Lijnrechters:
Philippe Flament - Roger Volckerijck
Toeschouwers: 3500

Wedstrijdverslag

Na KSC Cercle Brugge - R Antwerp FC

Czernia prijsschutter in kleurrijke bedoening

Brugge ó Wedden dat R Antwerp FC graag naar Olympia komt? Een bekerzege, een prima prestatie in de Supercup tegen Club en nu een eerste uitzege in de nog jonge competitie. Na twee nederlagen op rij bleef de talrijk meegereisde rood-witte aanhang in de eigen manschappen geloven. Dit werd beloond met twee punten en daar hadden de drie goals van Czernia veel mee te maken. De Antwerpse nummer elf was niet steeds beste maatjes met de thuisaanhang, maar hij nam op zijn manier revanche. Al in de openingsminuut liep hij op een goal af, na balverlies van Kurt Soenens maar een attent uitlopende Feys voorkwam voor zijn ploeg vroege averij.

KSV Cercle Brugge liep aanvankelijk gretig te voetballen, maar Weber zat stevig in de achterzak van Rudi Smidts voor wie AriŽl Jacobs de verplaatsing had gemaakt. R.A.F.C. kreeg al vlug greep op het gebeuren, speelde goed langs de flanken, maar moest tot het half uur wachten op een eerste valabele kans. Meteen ook goed voor de openingstreffer. Een voorzet van Patrick Van Veirdeghem vanop links, doorgetikt met het hoofd door Dragan Jakovljevic, uit de lucht geplukt door een attente Czernia en in de draai naast Feys gevuurd. Grote klasse!

Tot irritatie van trainer Walter Meeuws ging R.A.F.C. zich in het derde kwartier aan defensief geklungel bezondigen. De tot dan onzichtbare Weber maakte van twee fouten, o.m. balverlies van Nico Broeckaert, in de bezoekende afweer gebruik om zijn ploeg naar een even onverwachte als gevleide 2-1 te tillen. Davy Cooreman, voor het overige onzichtbaar, was evenveel keren de aangever. Een scheef getrokken verhouding, zoveel was zeker, te meer daar tussen de twee Brugse goals in nog een vrijschop van Hans-Peter Lehnhoff op de deklat uiteenspatte.

KSV Cercle Brugge zou kort na de pauze nog twee halve kansen onbenut laten om de voorsprong uit te diepen. Van de Walle miste koppend voor open doel. Een kanjer van Beuken strandde op de vuisten van Ratko Svilar. Toen was het over met de Brugse pret. Dame Fortuna stak R.A.F.C. een handje toe wanneer Czernia in een tijd en vanop een dikke twintig meter een afgeweerde bal over de niet reagerende Feys lobde. Bizarre goal, jawel, maar KSV Cercle Brugge verdiende op dat moment gewoon niet beter.

Toen H.-P. Lehnhoff even later vrij het middelveld mocht doorkruisen, werd hij van de sokken gelopen door Wellens die meteen de rode rekening kreeg gepresenteerd. KSV Cercle Brugge zou de beker tot de bodem ledigen. Frenay was pas de taak van libero toebedeeld of hij verslikte zich in een dribbelnummer. H.-P. Lehnhoff anticipeerde gevat, mocht van ref. Romain ondanks het driftig gezwaai van de lijnrechter alleen doorgaan en liet de eer uiteindelijk aan Czernia.

In de resterende speeltijd wilde de thuisploeg nog iets aan de achterstand doen. Het kreeg de hulp van een klungelende en ijverig met gekleurd karton zwaaiende scheidsrechter die compenserend Willy Vincent uitsloot voor een doordeweekse tackle op Beuken. Verder dan een verschroeiende vrijschop van Karacic op de vuisten van Ratko Svilar geraakte KSV Cercle Brugge niet. In blessuretijd leek het dan toch te lukken toen Abdellah vanop rechts naar de tweede paal zette en Weber hoogopverend binnenwerkte. De lijnrechter spurtte al goedkeurend naar het midden, Romain had echter een beweging van Webers arm gezien (M.G. - bron onbekend - 24/08/1992).
(bron: GvA - 24/12/2013)

Statistieken

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Yves Feys
3 Willy Wellens
6 Thierry Siquet
15 Serge Van de Walle
5 Bernard Beuken
12 Nacer Abdellah
13 Didier Frenay
7 Kurt Soenens
10 Branko Karacic
8 Davy Cooreman
9 Josip Weber
1 Ratko Svilar
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
7 Rony Van Rethy
4 Rudi Smidts
8 Patrick Van Veirdeghem
6 Willy Vincent
10 Hans-Peter Lehnhoff
5 Didier Segers
9 Dragan Jakovljevic
11 Alex Czerniatynski

Wissels

62' 8 Davy Cooreman (uit)/
17 Joe Bwalya (in)
 
69' 13 Didier Frenay (uit)/
2 Bert Lamaire (in)
 
10 Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
12 Garry De Graef (in)
75'
 
11 Alex Czerniatynski (uit)/
14 Cisse Severeyns (in)
89'
 

Begin Match
      Alex Czerniatynski 0-1 27'
30' Josip Weber 1-1      
35' Davy Cooreman      
41' Josip Weber 2-1      
      Hans-Peter Lehnhoff 44'
Ruststand 2-1
      Alex Czerniatynski 2-2 58'
67' Willy Wellens      
      Alex Czerniatynski 2-3 69'
69' Yves Feys      
      Willy Vincent 77'
      Ratko Svilar 85'
      Didier Segers 87'
89' Josip Weber      
90' Eindstand 2-3 90'
TERUG