Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.K. Beveren R. Antwerp F.C.
2 0
15.08.1992 Plaats: Freethiel

Scheidsrechter: Guy Goethals

Lijnrechters:
Geert Mortier - Willy Boven
Toeschouwers: 8000

Wedstrijdverslag

Na KSK Beveren - R Antwerp FC

Telegram

Beveren — De Vlieger was de eerste van de twee doelmannen die aan het werk moest. Hij pakte het eerste schot van Hans-Peter Lehnhoff. Het werd wachten tot de wedstrijd twintig minuten ver was op nieuw doelgevaar. Meteen goed voor een Beverens doelpunt trouwens. Bogaerts slingerde een hoekschop vanop links voor de Antwerpkooi. Iedereen dook onder de bal door behalve Lodders die aan de verste staak met de borst controleerde en staalhard binnenmepte.

Een afgeblokt schot van Lehnhoff dat via Broeckaert en Czerniatynski bijna in een doelpunt werd omgebogen, was het enige antwoord van R.A.F.C. Even voorbij het half uur mocht KSK Beveren een tweede hoekschop nemen. Dit keer zorgde Boonen vanop rechts voor een hoge curve richting Antwerpgoal. Nwanu kopte binnen. KSK Beveren op rozen.

Onmiddellijk na de pauze had Wim Kiekens voor de aansluiting moeten zorgen. Hij kopte de vrije trap van H.-P.Lehnhoff van binnen de kleine rechthoek over de goal van De Vlieger. Een schot van Van Britsom net naast en een overtikken van Cisse Severeyns na voorbereidend werk van Alex Czerniatynski werd het vervolg. Ook Bogaerts deed mee en wou zelfs scoren. Ratko Svilar stak er een voet tussen. De Antwerpdoelman zou dat huzarenstukje nog eens overdoen toen Soudan alleen op hem afstormde.

Een schot van H.-P. Lehnhoff, zonder problemen door De Vlieger verwerkt. Een poging van Soudan over de dwarsbalk. Antwerps appel om strafschop na font van Nwanu op H.-P. Lehnhoff en een vrije trap van diezelfde H.-P. Lehnhoff op de vuisten van De Vlieger met Cisse Severeyns die de rebound voorlangs deed huppelen, waren de ingrediënten van een boeiend slot (L.D.R. - GvA - 17/08/1992).

Verdedigers zorgen voor Wase vier op vier

Beveren — De traditie wil dat R Antwerp FC steeds moeilijk zijn draai vindt op de Beverense Freethiel. Ook zaterdagavond was dat niet anders. De jongens van Walter Meeuws, na de Supercup en hun wedstrijd tegen R Standard CL onder bergen positieve kritiek bedolven, haalden dit keer niet het vertrouwde niveau. Beveren-coach Jos Daerden wist perfect welke Antwerpjongens speciale aandacht vroegen. Hij had zijn opstelling aangepast aan die van collega Walter Meeuws. Met succes. Eerst alleen Lodders en later Chidi Nwanu, toevallig twee verdedigers, zorgden nog in de eerste helft voor twee Beverense treffers. voldoende voor de voile inzet en een Wase vier op vier, zo leek.

In beide kampen een wijziging in de opstelling ten opzichte van de week voordien. Daerden moest het zonder spits Oulare doen. Walter Meeuws kon niet rekenen op rechtermiddenvelder Willy Vincent. Hij liet Nouredinne Moukrim als vervanger voor Willy Vincent opdraven. Daerden opteerde voor de verdigend ingestelde Volckerick. Soudan werd zodoende de enige, echte spits. Hij werd wel gesteund door de kort aanleunende Van Ham en de flankspelers Bogaerts en Boonen. Volckerick moest het gevaar Dragan Jakovljevic indijken. hij slaagde in zijn opzet. Jako speelde, net als Alex Czerniatynski, die door Massagie uit de wedstrijd werd gehouden, trouwens een bleke partij.

Czernia was niet topfit aan de aftrap verschenen. Alex had een liesblessure opgelopen, testte voor de wedstrijd, besloot dat het ging, maar brak geen potten. Nog een deeltje van het door Daerden uitgetekende tactische plan was het opvangen van de 'zwervende' H.-P. Lehnhoff door Lodders (rechts) en Belligh (links). Bogaerts en Boonen moesten de verdedigers daarbij steunen. R.A.F.C. hield het bij de gebruikelijke opstelling met Ronny Van Rethy die zich in de buurt van Soudan bewoog en Rudi Smidts, die wel een goede wedstrijd speelde, die de opkomende Van Ham opving.

In de eerste helft kreeg R.A.F.C. vijf hoekschoppen. Het leverde de rood-witten geen enkele doelkans op. KSK Beveren mocht de bal twee keer van in de buurt van het gekende vlaggetje voor doel zwiepen. Telkens werd de voorzet omgebogen in een doelpunt. Het verschil was gemaakt. Hoe R.A.F.C. na de rust ook probeerde de scheve situatie recht te trekken, het kwam amper in de buurt van een overigens goed keepende De Vlieger. De ingevallen Cisse Severeyns stond nog lang niet scherp genoeg om de zaak te forceren. Bovendien werd de bal door de Antwerpenaars veel te lang gedragen. Vlotte combinaties waren zelden. Foute passes volgden elkaar op.

KSK Beveren kon het voor hen geliefkoosde spelletje spelen. Tegenstander laten komen en counteren. Soudan, zoals gezegd eenzaam in de spits, zwoegde zich te pletter, kwam de bal vragen en ging diep, legde kort af en zorgde voor knappe voorzetten, kortom speelde zoals het moest, maar had de zaak tot twee keer toe moeten beslissen. Een gegeven waar de Gentenaar zich na de wedstrijd van bewust was. Ook goed voetballend in Beverense loondienst: libero Chidi Nwanu, verdedigend middenvelder Marc Van Britsom en Marnic Bogaerts. Hij stond als rechtermiddenvelder ingeschreven, maar trok veelvuldig naar de linkerkant om daar samen met Boonen de Antwerpverdediging te rollen. Walter Meeuws gaf het na de wedstrijd toe. Beveren won verdiend. Zo hadden wij het ook gezien (Luk De Ranter - GvA - 17/08/1992).

(bron: de pers - 17/08/1992)

Statistieken

K.S.K. Beveren R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Geert De Vlieger
2 Julien Lodders
3 Chidi Nwanu
4 Carl Massagie
5 Hans Belligh
6 Marnik Bogaerts
9 Dirk Volckerik
7 Marc Van Britsom
8 Jacky Boonen
10 Maurice Van Ham
11 Yves Soudan
1 Ratko Svilar
7 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
2 Rony Van Rethy
4 Rudi Smidts
8 Patrick Van Veirdeghem
5 Didier Segers
6 Noureddine Moukrim
10 Hans-Peter Lehnhoff
9 Dragan Jakovljevic
11 Alex Czerniatynski

Wissels

83' 6 Marnik Bogaerts (uit)/
12 Hervé Van Overtvelt (in)
 
6 Noureddine Moukrim (uit)/
14 Cisse Severeyns (in)
46'
 

Begin Match
10' Dirk Volckerik      
20' Julien Lodders 1-0      
30' Chidi Nwanu 2-0      
Ruststand 2-0
89' Hervé Van Overtvelt      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG