Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.
1 0
01.02.2023 Plaats: Joseph Marienstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters:
Florian Lemaire - Laurent Conotte

Vierde official: Wesli De Cremer

Wedstrijdverslag

Return over vier weken in het Bosuilstadion...
Royal Antwerp FC en dť Cup, het is zelden een geslaagde oefening tot Laszlo BŲlŲni tijdens het seizoen 2019-2020 de ideale drive vond om zijn team tot in de finale te brengen. Ivan Leko nam het dan en daar over om met dť Cup naar Deurne-Noord terug te keren. Wacht een gelijkaardig parcours voor team Mark van Bommel? Dan moest na Sk Beveren, KRC Genk en R Standard de LiŤge in twee halve finales afgerekend worden met uittredend vice-kampioen Royale Union SG. Een traditionele affiche, want ook in het verleden stonden beide clubs al tegenover mekaar in wat toen de bekercompetitie heette. Voor de tweede keer in enkele dagen tijds trok de rood-witte karavaan richting Hoofdstedelijk Gewest. Na het Lotto Park op zondag, was het Joseph MariŽnstadion nu de eindbestemming. Daar wachtte naast een geduldig geprepareerde spelersgroep, de fanatieke geel-blauwe aanhang van de Unionisten. De lokale coach stuurde een exacte kopie van de basiself van de zaterdagse partij tegen Sporting du Pays de Charleroi tussen de lijnen. Team van Bommel had twee wissels voorbereid. Zo nam Vincent Janssen over van nieuweling Gyrano Kerk. Jelle Bataille kreeg de voorkeur op Gaston Avila. Ook in de wedstrijdkern nieuw aangesloten Mandela Keita. Hij kreeg een zitje in de bezoekende dug-out.

Royal Antwerp FC mocht de ontwikkelingen met de eigen fanatieke aanhang in de rug aansturen, maar moest wel de aftrap aan de thuisploeg laten. Eens Jean Butez de bal een eerste vastgegrepen had en dat gebeurde al snel, vond de Great Old controle op de eigen speelhelft. Het zou helaas lange tijd duren voor de lokalen zouden dreigen, wel een eerste hoekschop in de zevende minuut. Teuma probeerde het wel, maar wat hij ook probeerde William Pacho was niet te verschalken. Lynen vergreep zich aan Jurgen Ekkelenkamp. De eerste gele kaart van de partij werd zijn deel! Diezelfde Ekkelenkamp nam seconden later de muit van Moris onder vuur. Het gelifte schot zoefde over de dwarsligger. Nilsson probeerde het van ver, maar ook hij miste het target. Datzelfde lot was de verre poging van William Pacho beschoren. Lardot vond de fopduik van Teuma onvoldoende voor actie, het bondsreglement is nochtans duidelijk, dat moest Jurgen Ekkelenkamp enkele weken eerder in datzelfde stadion ondervinden!

Beide coaches leken tevreden: rusten en terugkeren met een gelijke stand en ongewijzigde elftallen. Christopher Scott leek nochtans vertrekkensklaar, maar het was uiteindelijk Gyrano Kerk die heel laat in de partij Michel Ange Balikwisha kwam vervangen bij een ongewijzigde tussenstand. Jean Butez had vroeg in die tweede periode een fantastische reflex in huis op kopbal van Amani, al werd de actie uiteindelijk in de vlag gevangen. Pal op het kwartier ging Vincent Janssen over tot de daad met links en kwam enigszins rechts buiten het doelkader van Moris uit. Het afstandsschot van Nieuwkoop was nauwelijks het noteren waard. Grossierde RUSG in hoekschoppen, het zorgde nauwelijks voor een rimpeling van gevaar in de zestien van Jean Butez. De poging van Boniface was dan weer veel te hoog gericht. RUSG profiteerde ten volle, recupereerde de bal na een door Lardot onbestrafte overtreding op Arbnor Muja ter rechterzijde, stuurde de bal via Lapoussin voor doel, waar Nieuwkoop met een gerichte kopslag in de linkerbovenhoek zijn team totaal onverdiend de overwinning schonk. Gyrano Kerk maakte bij zijn eerste overtreding in BelgiŽ meteen kennis met het schrijftalent van Lardot! Het zal je maar overkomen. Amper twee minuten extra-tijd volstond niet voor de Great Old om de achterstand ongedaan te maken. Return over vier weken in het Bosuilstadion...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/02/2023)

Statistieken

R. Union St.-Gilloise R. Antwerp F.C.

Elftallen

49 Anthony Moris
16 Christian Burgess
59 Ismael Kandouss
44 Siebe Van Der Heyden
2 Bart Nieuwkoop
10 Teddy Teuma (K)
20 Senne Lynen
94 Loic Lapoussin
8 Jean Thierry Lazare
29 Gustaf Nilsson
7 Victor Boniface
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho
34 Jelle Bataille
48 Arthur Vermeeren
14 Calvin Stengs
24 Jurgen Ekkelenkamp
11 Arbnor Muja
10 Michel-Ange Balikwisha
18 Vincent Janssen

Wissels

74' 7 Victor Boniface (uit)/
18 Yorbe Vertessen (in)
 
10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
81'
 

Begin Match
24' Senne Lynen      
      Jelle Bataille 79'
84' Bart Nieuwkoop 1-0      
      Gyrano Kerk 88'
TERUG