Scheidsrechter: Seree
Toeschouwers: 1.500

Na K Boom FC - R Antwerp FC

Sinjorenfeest in de put

Boom — Om te winnen moet je scoren. Die wijze voetballes had R Antwerp FC zaterdag duidelijk beter begrepen dan K Boom FC, dat vooral in de eerste helft voldoende kansen kreeg om de halve finale een ander uitzicht te geven, maar verzuimde ze te benutten. De Belgische bekerwinnaar staat straks al voor de derde keer in de finale van de Trofee Coeck.

Wim Kiekens (tweemaal vanop de stip) en Didier Segers konden Vekeman verschalken in een wedstrijd die verder niet zal beklijven. Tenzij wegens het aparte kader: wegens de gekende omstandigheden vond de match in laatste instantie plaats op het terrein van derdeprovincialer SK Rupel. 'In de put', zeggen ze ginds. R Antwerp FC kwam alvast als overwinnaar opnieuw uit die put gekropen.

Hoewel de tegenstand met o.m. KV Mechelen en tweemaal KFC Germinal Ekeren niet van de poes was, had het via de eindronde gepromoveerde K Boom FC tijdens de voorbereidingsperiode nog niet verloren. Aan dat ongeslagen rijtje kwam dit weekend dus een eind, al lag de neo-eersteklasser weinig onder bij R Antwerp FC.

Walter Meeuws gunde Ratko Svilar z'n heroptreden onder de lat, collega Storme kon toch rekenen op Ndanga die samen met de jonge Delcampe het duo Alex Czerniatynski en Dragan Jakovljevic 'onschadelijk' moest maken. De openingsfase verliep duidelijk in het voordeel van de Steenbakkers, die vrankweg van start gingen, twintig minuten lang voor de betere acties en het meeste doelgevaar tekenden. Schoten van Vandenbossche, Junior, Wurie en Lukaku misten precisie of kracht. Demeersman struikelde over het leer toen hij een grote kans voor de voet kreeg. R.A.F.C. had meer last dan gedacht met de tegenstander op het kleine speelveld, maar klom toch op voorsprong toen Alex Czerniatynski door Delcampe gehaakt werd in de strafschopzone en Wim Kiekens de penalty koel omzette: 0-1.

"Komaan jongens, er tegenaan, die gasten zijn moe", gekscheerde Storme vanop de bank, maar zijn spelers waren aangeslagen. De acties liepen steeds vaker spaak. Gezapig tempo, drukkende warmte. Nieuwe kansjes voor Lukaku en Wurie bleven zonder gevolg, terwijl Ratko Svilar een knappe knal van Vereycken weg moest boksen. De matig leidende scheidsrechter — die later te pas en te onpas floot, tot ergernis van Meeuws — weigerde Boom een strafschop toen Ronny Van Rethy de doorgebroken Vandenbossche deed struikelen. Aan de overzijde kon Didier Segers vrij aanleggen. Hij verdubbelde de score met een heerlijk afstandsschot.

Na de pauze controleerden H.-P. Lehnhoff en co. de partij, al kreeg Demeersman toch nog een goede mogelijkheid om zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd te brengen. Pech en onzuiverheid verhinderden dat echter. Wat woensdag nog zo goed lukte tegen KFC Germinal (1-4), wilde nu maar niet lukken: scoren. R Antwerp FC deed in feite wat het wou. Het was gevaarlijk als het dat zelf wilde. Pfaff haalde een poging van H.-P. Lehnhoff van de lijn weg. Vekeman pakte driemaal uit met een knappe reflex om de ongelukkige Czernia van een doelpunt te houden. Na een mooie halve omhaal van Noureddine Moukrim liep rood-wit nog verder uit. Kort voor affluiten hield Pfaff H.-P. Lehnhoff bij het truitje. De strafschop werd opnieuw omgezet door Wim Kiekens, ook al schreeuwden de supporters om Ratko Svilar (Koen Van Den Daele - GvA - 3/08/1992).

Round-up Oefencampagne 1992

Het was een tijdje zoeken om onderdak te vinden voor deze halve finale van de Beker Ludo Coeck om uiteindelijk op het veld van provincialer SK Rupel uit te komen.

R Antwerp FC ging met zijn sterkste elf van start. Roodwit toonde zich bestendig de betere ploeg ondanks enkele Boomse counters tijdens de eerste helft. Met een penalty-doelpunt van Wim Kiekens (22') na een fout op de doorgebroken Alex Czerniatynski en een enig mooie afstandstreffer van Didier Segers (43') werd de rust bereikt met een nagenoeg beslissende 0-2-voorsprong voor roodwit.

De tweede helft voorkwam de secure Boomse doelman Vekeman zwaardere cijfers. Zeven minuten voor tijd diende hij zich toch voor de derde maal gewonnen te geven. Na fout op Hans-Peter Lehnhoff nette Wim Kiekens zijn tweede strafschopdoelpunt (0-3).

R Antwerp FC plaatste zich met sprekend gemak voor de finale van de Beker Ludo Coeck (Antwerp Clubblad (2) - 19/08/1992).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 03/08/1992)

Alex Czerniatynski

60' Rashin Wurie (uit)/
Didier Ernst (in)

0 Rudi Smidts (uit)/
Rudi Taeymans (in)
46'

0 Willy Vincent (uit)/
Noureddine Moukrim (in)
46'

Wim Kiekens (penalty) 0-1 22'
      Didier Segers 0-2 43'
Ruststand 0-2
      Wim Kiekens (penalty) 0-3 83'
90' Eindstand 0-3 90'