Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.c. Seraing
2 1
16.09.2022 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Lijnrechters:
Nico Claes - Lennert Jans

Vierde official: Laurent Willems
Toeschouwers: 14.930

Wedstrijdverslag

Blitzstart leidt naar negende zege op een rij
In de Jupiler Pro League stond Royal Antwerp Football Club fier te pronken met de leiderspositie, tegenstander FC Seraing lijkt de gedoodverfde degradatiekandidaat. Als de logica gerespecteerd zou worden, zouden de Metalloís deze regenachtige Bosuilavond moeiteloos verslagen worden. De Luikenaars hadden uit hun recentste twee uitwedstrijden evenwel het maximum van de punten behaald. Coach Jeunechamps beschikt met Marius en ex-Antwerpspeler Bernier over een te duchten aanvalskoppel. De bezoekers scoorden trouwens al hun doelpunten buitenshuis. Het kwam er dus op aan om zelf snel te scoren en de bezoekende aanvoerlijnen naar de aanvalstandem lam te leggen. Op die ene goal die uit de lucht kwam vallen net voor het rustsignaal, klopte het Antwerpse strijdplan helemaal.

Team van Bommel startte met drie wijzigingen op het wedstrijdblad ten opzichte van de gewonnen uitmatch bij Cercle. Ritchie De Laet, Radja Nainggolan en neo-Ecuadoraans international Antonio Valencia kregen een bankzittersstatuut toegewezen. Jelle Bataille, Pieter Gerkens en Calvin Stengs vatten post in de basiself. Ook Jong-Oranje international Jurgen Ekkelenkamp was fit om de match te starten in een wederom uitverkocht Bosuilstadion. Beide kapiteins werden bij scheidsrechter van dienst Van Damme geroepen om de toss te verrichten. De bezoeker won het pleit, verzuimde om de ploegen van kant te laten wisselen, koos voor de aftrap, maar eerst bracht Legend en Wembley-finalist Rudi Taeymans de westrijdbal aan het rollen. Een voorspelbaar vervolg: een dominant R Antwerp FC swingde meteen doorheen de bezoekende gelederen. Met excellent aanvalsvoetbal over de flanken werd de tegenstander murw gespeeld, tegen het eigen zestienmetergebied geplakt. Het was een kwestie van tijd alvorens de thuisploeg de score zou openen. Nadat Pieter Gerkens al even dreigde kon modelkapitein Toby Alderweireld een corner van Stengs voorbij een kansloze Dietsch buffelen. Waren de bezoekers door het ontbreken van routinier Lepoint enigszins gehandicapt, ze konden geen vuist maken. Het was integendeel de Great Old die na een mooie dieptepass van Mega Toby targetman Janssen vond. De Nederlandse international legde met de borst terug op de infiltrerende Pieter Gerkens. Diens schot werd via de hiel van de spits in doel verlengd. Wedstrijd gespeeld dachten alle aanwezigen. Na een fout op Pieter Gerkens mocht Jurgen Ekkelenkamp vanop 22 meter aanleggen voor een vrije trap. Het schot sprong af de dwarsligger terug het veld in. Pech voor de Reds , al bleven de combinaties aanrollen. Met wervelend aanvalsspel werden de bezoekers overrompeld. Royal Antwerp FC leek met een dubbele voorsprong te gaan rusten, maar een schaarse tegenprik leidde tot de Luikse aansluitingstreffer. Poaty mocht (te) ver oprukken en een gevaarlijke cross in het penaltygebied droppen. Marius werd nog wel afgeblokt door een autoritaire Pacho. Bernier kon in de herneming via de linkerpaal een zesde clean sheet van Jean Butez verijdelen. Met 71% balbezit en 400 passes tegenover 104 voor de bezoekers werd rood-wit te karig beloond voor het demonstratievoetbal van de eerste 45 minuten.

Na de pauze leken de Reds op hun elan verder te gaan. Kansen voor Calvin Stengs (krul boven de winkelhaak) en Jurgen Ekkelenkamp (schot in het zijnet) vonden geen doel. De fiere reeksleider liet zich dan in slaap wiegen door het jeugdige FC Seraing. Het was lang wachten op een nieuwe mogelijkheid. Mark van Bommel besloot in te grijpen en bracht de geroutineerde Ritchie De Laet en Radja Nainggolan. Ook Viktor Fischer mocht voor de komende twintig minuten opdraven. Jelle Bataille, Alhassan Yusuf Abdullahi en Koji Miyoshi werden teruggeroepen. Vincent Jansen en Radja Nainggolan kregen nog uitgelezen kansen om de dubbele voorsprong terug op het imposante scorebord te zetten. De spits knalde hoog over. Radja scoorde weliswaar maar er werd voorafgaand buitenspel van Vincent Jansen gesignaleerd. Zo bloedde de wedstrijd dood. De bezoekers kwamen door een tactische omzetting na de rust meer in het spel, maar buiten een kans voor Marius hoefde Jean Butez zich geen zorgen te maken. Een nipte overwinning voor kapitein Toby Alderweireld en de zijnen. Met 27/27 heeft de Great Old nog steeds het maximum van de punten en kan met een gerust gemoed de interlandbreak in. Op 2 oktober wachten KV Kortrijk en Didier Lamkel Ze in het Guldensporenstadion. Hopelijk kunnen de Reds een nieuwe driepunter aan hun totaal toevoegen. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 16/09/2022)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.c. Seraing

Elftallen

1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho
21 Sam Vines
16 Pieter Gerkens
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
14 Calvin Stengs
24 Jurgen Ekkelenkamp
19 Koji Miyoshi
18 Vincent Janssen
30 Guillaume Dietsch
21 Marsoni Sambu
2 Abdoulaye Sylla (K)
99 Moustapha Mbow
17 Sandro Tremoulet
18 Morgan Poaty
27 Sambou Sissoko
20 Abou Ba
6 Mathieu Cachbach
10 Marius Mouandilmadji
12 Antoine Bernier

Wissels

68' 34 Jelle Bataille (uit)/
2 Ritchie De Laet (in)
 
68' 19 Koji Miyoshi (uit)/
7 Viktor Fischer (in)
 
68' 8 Alhassan Yusuf Abdullahi (uit)/
4 Radja Nainggolan (in)
 
6 Mathieu Cachbach (uit)/
5 Steve Mvoue (in)
46'
 
21 Marsoni Sambu (uit)/
7 Vagner (in)
71'
 
20 Abou Ba (uit)/
15 Sami Lahssaini (in)
71'
 
18 Morgan Poaty (uit)/
11 Leroy Abanda (in)
71'
 

Begin Match
7' Toby Alderweireld 1-0      
20' Vincent Janssen 2-0      
      Antoine Bernier 2-1 43'
50' Jelle Bataille      
      Leroy Abanda 77'
83' Jurgen Ekkelenkamp      
84' Vincent Janssen      
      Sandro Tremoulet 84'
TERUG