Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V.C. Westerlo
3 0
04.09.2022 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Wesli De Cremer

Lijnrechters:
Mathias Hillaert - Brecht Devriese

Vierde official: Brent Staessens
Toeschouwers: 12.372

Wedstrijdverslag

Zevende zege op rij
Niet een, niet twee, maar Jonas De Roeck stuurde zowaar drie ex-Antwerpspelers tussen de lijnen bij zijn eerste bezoek als hoofdcoach van promovendus KVC Westerlo aan de Bosuil. Sinan Bolat, op uitzondering van zijn hoofdcoach met de langste staat van dienst in rood-witte loondienst, moest samen met Pietro Perdichizzi proberen te verhinderen dat zijn ex-club zou scoren. Tuur Dierckx, die mee de promotie van de Great Old naar de Jupiler Pro League vierde met een duik in de stadionvijver, moest meer dan enkele pogingen doen om de rood-witte defensie in gebreke te stellen. De thuisnederlaag tegen KAS Eupen had de Westerlo-coach overigens geÔnspireerd tot een mini-make-over van liefst vier basisspelers. Ook clubtopschutter Vetokele bevond zich in die weinig benijdenswaardige positie. Een echt club-icoon met naam en faam als bekerheld 1992 bekend, stond aan de aftrap. Team Mark van Bommel deed inderdaad beroep op Ratko Svilar om de bal aan het rollen te brengen en pakte uit met een staaltje van tactische flexibiliteit. Offensieve veldbezetting: vierde verdediger Dinis da Costa Lima Almeida werd gewisseld met debutant Calvin Stengs. Woensdagavond nog een aandachtig toeschouwer, mocht de nieuweling nu meteen de startersrij in. Koji Miyoshi verhuisde naar de linkerflank in de slipstream van Vincent Janssen. De spits kende een moeilijke start, maar is met drie doelpunten in de laatste twee wedstrijden inmiddels hot in Deurne-Noord en daarbuiten. Het was overigens in het lang en breed gemeld: mits een zevende zege op rij, zou de Ploeg van ít Stad het record van het kampioensjaar 1930-1931 evenaren.

Vincent Janssen had na het eerste fluitsignaal van Wesli De Cremer, het eerste balcontact, maar het waren de bezoekers die meteen uitpakten. Nene kon trappen op de rebound van Van Den Keybus en trof de vuisten van Jean Butez. De eerste hoekschop van de partij werd afgeslagen door Vincent Janssen en aan het einde van de rood-witte combinatie richtte diezelfde Vincent Janssen de passing van Jurgen Ekkelenkamp in het zijnet. Nene kwam vervolgens weer opzetten en sleepte er via William Pacho opnieuw een corner uit. De kopbal van Perdichizzi klom over de dwarsligger van Jean Butez. De Great Old greep naar het balbezit. Nene probeerde het van ver, maar kwam ver buiten het doelkader uit. Elf minuten ver. Met Radja Nainggolan in de dug-out, was het Jelle Bataille die de eerste hoekschop voor de thuisploeg richting voorhoofd van Pieter Gerkens stuurde. Ook hier reikte het doel niet hoog genoeg. Halverwege de eerste periode stuurde Vincent Janssen zijn landgenoot Jurgen Ekkelenkamp in de zestien. Het vluchtschot klom over de dwarsbalk van Bolat. Dierckx maakte vaart ter rechterzijde, zijn gekrulde schot viel in de grijphanden van Jean Butez. Er hing een doelpunt in de lucht. een combinatie tussen Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp eindigde na een foutieve ingreep van De Cuyper op de penaltystip. Vincent Janssen priemde in de rechterbovenhoek en liet Bolat geen schijn van kans. De ruststand stond meteen op het bord te blinken, wat KVC Westerlo in het restant van de eerste helft ook nog probeerde.

Gretig: Royal Antwerp FC meldde zich als eerste bij het einde van het rustsignaal en dus was het ook voor team De Cremer wachten op de tegenstander. KVC Westerlo was nochtans bereid. Jean Butez moest meteen uitpakken met een geweldige reflex op het schot van Nene. De hoekschop was voor Dierckx. Pieter Gerkens bracht meteen de reactie op gang en leidde bijna rechtstreeks naar een verdubbeling in de score. Vincent Janssen in combinatie met Alhassan Yusuf Abdullahi. Calvin Stengs stuurde door richting tweede paal. Koji Miyoshi prikte voorbij Bolat. Terwijl Faris Haroun, Bruny Nsimba en Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Radja Nainggolan en Anthony Valencia mekaar afwisselden aan de zijlijn, moesten de bezoekers achteruit in de organisatie. Dierckx beliep de zijlijn, maar werd zowaar door Vincent Janssen afgestopt. Het kwam de Bosuilspits op een rondje applaus te staan. De Reds maakten gebruik van het korte oplapwerk van Reynolds om een officieuze drankpauze in te lassen. Team van Bommel had Anthony Avila en Radja Nainggolan klaar voor een dubbele wissel. Beide invallers hadden dan nog een rol van betekenis te spelen. Alhassan Yusuf Abdullahi recupereerde het balverlies van Seigers. Vincent Janssen kreeg aangespeeld na combinatie tussen Radja Nainggolan en Koji Miyoshi. Anthony Valencia kopte feilloos binnen. Bruny Nsimba en Ritchie De Laet kregen hun warme ontvangst van het opgetogen Bosuilpubliek. Bruny Nsimba liet het zijnet trillen en bij diens verschijnen rolde 'Haroun, Haroun we worden kampioen' als een uitgerokken wens niet voor het eerst doorheen het stadion...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/09/2002)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V.C. Westerlo

Elftallen

1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho
21 Sam Vines
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
16 Pieter Gerkens
24 Jurgen Ekkelenkamp
14 Calvin Stengs
19 Koji Miyoshi
18 Vincent Janssen
1 Sinan Bolat
22 Bryan Reynolds
23 Rubin Seigers
2 Pietro Perdichizzi
11 Maxime De Cuyper
55 Tuur Dierckx
33 Roman Neustadter
8 Nicolas Madsen
39 Thomas Van Den Keybus
9 Lyle Foster
45 Nene Dorgeles

Wissels

76' 24 Jurgen Ekkelenkamp (uit)/
4 Radja Nainggolan (in)
 
76' 14 Calvin Stengs (uit)/
55 Anthony Valencia (in)
 
85' 19 Koji Miyoshi (uit)/
17 Bruny Nsimba (in)
 
85' 34 Jelle Bataille (uit)/
2 Ritchie De Laet (in)
 
90' 8 Alhassan Yusuf Abdullahi (uit)/
38 Faris Haroun (in)
 
33 Roman Neustadter (uit)/
25 Igor Vetokele (in)
70'
 
55 Tuur Dierckx (uit)/
35 Halil Akbunar (in)
70'
 
22 Bryan Reynolds (uit)/
24 Ravil Tagir (in)
77'
 
9 Lyle Foster (uit)/
4 Mathias Fixelles (in)
77'
 
45 Nene Dorgeles (uit)/
14 Kyan Vaesen (in)
77'
 

Begin Match
33' Vincent Janssen (penalty) 1-0      
50' Koji Miyoshi 2-0      
82' Anthony Valencia 3-0      
      Maxime De Cuyper 83'
TERUG