Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Beerschot V.A.C. R. Antwerp F.C.
1 1
25.07.1992 Plaats: Olympisch Stadion

Scheidsrechter: Frans Van Den Wyngaert
Toeschouwers: 3000

Wedstrijdverslag

Na K Beerschot VAV - R Antwerp FC

Halve revanche na vinnige derby

Antwerpen — De Trofee Coeck is aan z'n eindfase toe. Deze week volgen de laatste voorronde-wedstrijden, zaterdag de halve finales en op dinsdag 4 augustus de finale in het Olympisch Stadion. Iedereen mag daar dan trouwens gratis binnen.

R Antwerp FC is zeker van een plaats in de halve finales. De Sinjoren speelden 1-1 gelijk bij K Beerschot VAV, dat op voorsprong was geklommen in het genietbare burentreffen en de bekerwinnaar meer dan verdienstelijk weerstand bond. De Mannekens kregen, zij het heel gedeeltelijk, de revanche waarop ze hadden gehoopt na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd op de Bosuil.

De eersteklasser tekende voor de eerste gevaarlijke acties maar de schoten van Willy Vincent en Hans-Peter Lehnhoff vormden nauwelijks een bedreiging voor Marrah. Overbuur Wim De Coninck mocht zich al meteen omdraaien bij de eerste Beerschot-kans. Simba zette een snelle aanval op, bediende Dillens. Diens voorzet werd knap in een tijd binnengetikt door de attent gevolgde Audoor. De partij bleef verdeeld, al was R.A.F.C. meer in balbezit en kon de onzekere De Ruyter geen indruk maken als sluitstuk van de paars-witte defensie. Een echte verrassing was het dus niet dat Dragan Jakovljevic zijn ploeg halfweg de eerste helft langszij bracht, nadat H.-P. Lehnhoff een inswinger van Alex Czerniatynski intelligent liet passeren. De Duitser lag ook aan de basis van de volgende actie: voorzet naar Alex Czerniatynski, die met een vallende kopbal Marrah trachtte te verschalken, maar het leer door de lat gestuit zag. Het loop- en tikwerk van de Mannekens ging ten koste van de precisie en het publiek kreeg de handen even nog enkel op mekaar voor een knappe vrijschop en een paar leuke bewegingen van Simba.

Nieuw reglement
René Desaeyere verving libero De Ruyter tijdens de rust door aanvaller Van Kets, die dadelijk net naast mikte. Francken trad nu op als laatste Beerschot-man, deed dat sober en efficiënt. Toch kon hij niet verhinderen dat Dragan Jakovljevic Rudi Smidts afzonderde voor het doel van Marrah. De van KVK Tienen overgekomen keeper reageerde gevat en pakte later uit met een knappe reflex bij een doorbraak van H.-P. Lehnhoff. Walter Meeuws had Wim De Coninck in de kleedkamer gelaten orn Ivan De Corte (sinds z'n achtste aangesloten bij de Bos-
uil-club) een kans te geven onder de lat, nu Stewan Stojanovic sukkelt met een lichte blessure.

Het lukte vrij aardig, zoals onder meer Dillens tot zijn schade ondervond toen hij een voorzet van Van Kets niet in doel kon verlengen. K Beerschot VAV was een kwartier lang de betere ploeg en werd bijna beloond toen de na de rust opvallende N'Wosu nipt over knalde en een schot van Van Kets via de vingertoppen van Ivan De Corte naast doel belandde. Nog aan te stippen dat de grensrechters meer dan eens in de knoei geraakten met de buitenspelval en de doelmannen niet altijd wisten hoe te reageren op de nieuwe regel — die rinds zaterdag geldt — dat een doelman de bal niet in de handen mag nemen, als die door zijn ploegmaat met de voet wordt teruggespeeld zonder dat er gevaar dreigt. Handen af, het was eventjes wennen (Koen Van Den Daele - GvA - 27/07/1992).

Round-up Oefencampagne 1992

Een wilskrachtig K Beerschot VAV is er niet in geslaagd, een op reserve spelend R Antwerp FC uit de halve finales van de Beker Ludo Coeck te houden. De Mannekens kwamen nochtans al in de achtste minuut van de wedstrijd via Audoor op voorsprong (1-0). Halfweg de eerste helft (23') bracht Dragan Jakovljevic dank zij een mooie assist van Alex Czerniatynski de rood-witten langszij (1-1).

Na de rust trok K Beerschot VAV vruchteloos op zoek naar de winning-goal. R Antwerp FC controleerde evenwel rustig de partij en toonde zich uiteindelijk tevreden met het billijke gelijkspel dat voldoende was voor het doorstoten in de Beker Ludo Coeck. Tijdens de tweede helft deed Walter Meeuws voor het eerst beroep op doelman Ivan De Corte, die op een secure prestatie mag terugblikken (Antwerp Clubblad (2) - 19/08/1992).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 27/07/1992)

Statistieken

K. Beerschot V.A.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

20 Osaio Marrah
2 Johan De Ruyter
6 Paul Francken
4 Alex Camerman
5 Johan Van Heusden
4 Ronny Prins
10 Christopher N'Wosu
12 Ekanza Simba
16 Morceau Lutonadio Di Vita
7 Yves Audoor
15 Glenn Dillens
1 Wim De Coninck
2 Rony Van Rethy
3 Nico Broeckaert
7 Wim Kiekens
4 Rudi Smidts
8 Patrick Van Veirdeghem
5 Didier Segers
10 Hans-Peter Lehnhoff
9 Dragan Jakovljevic
6 Willy Vincent
11 Alex Czerniatynski

Wissels

46' 2 Johan De Ruyter (uit)/
11 Patrick Van Kets (in)
 
70' 15 Glenn Dillens (uit)/
8 Peter Van Cleemput (in)
 
5 Didier Segers (uit)/
14 Garry De Graef (in)
46'
 
1 Wim De Coninck (uit)/
12 Ivan De Corte (in)
46'
 
9 Dragan Jakovljevic (uit)/
13 Kari Ukkonen (in)
57'
 
6 Willy Vincent (uit)/
17 Noureddine Moukrim (in)
57'
 

Begin Match
Paul Francken      
8' Yves Audoor 1-0      
      Alex Czerniatynski 21'
      Dragan Jakovljevic 1-1 22'
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG