Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
0 1
14.08.2022 Plaats: Am Kehrwerg

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Lijnrechters:
Nick Senecaut - Jeroen Walschap

Vierde official: Theophile Diskeuve
Toeschouwers: 2.902

Wedstrijdverslag

Jean Butez in een glansrol
De Great Old had zich nauwelijks getrakteerd op een plaats in de Play Offs van de Conference League, of daar stond al opnieuw een zondagse opdracht in de Jupiler Pro League op het programma, meteen de verste binnenlandse verplaatsing. Was de temperatuur afgelopen donderdag in de eigen Bosuil al drukkend, ging het in de Oostkantons van start onder een loden hitte. Ondanks de nederlaag van een week eerder, verscheen de thuisploeg in een nagenoeg ongewijzigde opstelling. Coach Storck bleef bij zijn keuze voor een driemansdefensie, maar hoopte zijn matige defensieve stats tegen de oudste club van 't land wel op te krikken met een keuze voor Moser in doel. Er bleef enkel een plaatsje in de dug-out over voor doelman Nuredeen die het vertrouwen in eigen kunne verloren leek. Stef Peeters moest vanwege gele overlast zijn aanvoerdersband noodgedwongen overdragen aan aanvalsleider en clubtopschutter Prevljak. Bij Royal Antwerp FC, geruggesteund door een geweldig volume in het bezoekersvak, koos hoofdcoach Mark van Bommel voor Koji Miyoshi en kreeg de Europese matchwinner Anthony Valencia even rust, in een voor het overige identieke startersrij. Met Gaston Avila en Jurgen Ekkelenkamp telde de rood-witte formatie wel twee nieuwe gezichten. Toby Alderweireld nam voor zijn kleuren in de middencirkel de honneurs waar bij scheidsrechter Boterberg. De aftrap was nakende, maar eerst nog een herdenkingsmoment voor Eupens persverantwoordelijke Ralph Tomassen.

De aftrap door de bezoekers volbracht, leverden de activiteiten tussen de lijnen niet onmiddellijk spetterend spektakel. KAS Eupen probeerde wel een beginoffensief te lanceren, maar in de buurt van Jean Butez kwam de thuisploeg vooralsnog niet. Koji Miyoshi richtte zijn vrijschop rechtstreeks @ het doel van Moser voorbij. Geen gebrek aan steun vanuit het bezoekersvak, toch was het tot na de tiende minuut wachten op de eerste echte dreiging. In combinatie met zijn spits was het Mickey Balikwisha die de clubtopschutter afzette in de zestien voor diens eerste doelpoging. Toby Alderweireld vuurde vanop zijn eigen speelhelft en kwam desondanks niet gek veel naast de kooi van Moser uit. Bewonderende blikken, ook bij de commentator van Eleven. Mickey Balikwisha werd in strijd met het voetbalreglement opgehouden, de vrijschop van Radja Nainggolan ging netjes voorbij de muur, maar ook over het doel van Moser. Neen, ook de drankpauze halverwege de periode, zorgde niet voor vuur tussen de lijnen, ook de botsende poging vanop afstand van Koji Miyoshi leverde niet op. Jean Butez werd pas in de 38e minuut voor het eerst gesolliciteerd. De Antwerpdoelman had weinig moeite met de rebound van Davidson op afgeweerd schot van Prevljak. Diep in blessuretijd ging Charles-Cook randje zestien over het been van Ritchie De Laet. Boterberg wees onverbiddelijk na de stip, maar werd teruggefloten door zijn video-assistenten in Tubeke. Werd het zo uiteindelijk nog een vrijschop buiten de rechthoek voor Nuhu die nauwelijks een windverplaatsing boven het rood-witte doel veroorzaakte.

Opvallende statistieken met liefst 66 percent balbezit voor de Great Old, maar wel een dubbele nul bij de kampwissel. Dat was duidelijk minder dan waarop team Mark van Bommel en hun fans hadden gerekend en dus werd Jurgen Ekkelenkamp voor het eerst in Antwerpshirt losgelaten. KAS Eupen kwam gedecideerd terug uit de catacomben van het Kehrwegstadion. Nauwelijks afgetrapt of Nuhu dreigde al een eerste keer. De eerste lokale hoekschop voor Nuhu werd afgeweerd en dan ging de bal doorheen de Eupense rangen richting Moser. Radja Nainggolan verlegde de richting en zag hoe doelman Moser zijn schot in twee keer overmeesterde. Van Genechten dwong een nieuwe corner af. Nuhu bracht voor. Linksachter Kral buffelde pardoes op de dwarsligger van Jean Butez. Radja Nainggolan antwoordde, maar richtte rechts naast de doelpaal. Dubbele wissel bij de bezoekers: Vincent Janssen en Anthony Valencia kwamen hun teammaats op het terrein vervoegen. Na de drankpauze kwam de wedstrijd onder stoom. De kopbal van William Pacho Tenorio werd met een gelukje van de lijn gevist door doelman Moser. Prevljak richtte zijn verre uithaal buiten het kader van Jean Butez. Mickey Balikwisha heroverde de bal om via Anthony Valencia debutant Jurgen Ekkelenkamp te bereiken. Anthony Valencia himself kon aan de haal, schilderde de bal puik op het hoofd van centrale verdediger Lambert die zijn eigen doelman fraai te grazen nam. Jean Butez moest meteen in de reactie op het afstandsschot van Charles-Cook. In volle inspanning werd Mickey Balikwisha (foutief) afgestopt. De wonderspons kon helaas geen baat brengen en dus mocht ook Gaston Avila alsnog debuteren. Het was meteen alle hens aan dek voor de jonge verdediger. Zes minuten werden er algauw zeven, acht, negen. De thuisploeg maakte er dankbaar gebruik van. Jean Butez moest nog twee cruciale reddingen opbrengen op pogingen van Kral en invaller Offermann om zijn clean sheet en de duur bevochten driepunter te redden.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/08/2022)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Lennart Moser
2 Yentl Van Genechten
35 Boris Lambert
21 Jan Kral
3 Jason Davidson
14 Jerome Deom
23 Isaac Christie-Davies
15 Gary Magnee
10 Regan Charles-Cook
7 Isaac Nuhu
9 Smail Prevljak
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet
23 Toby Alderweireld (K)
51 Willian Pacho
21 Sam Vines
4 Radja Nainggolan
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
16 Pieter Gerkens
19 Koji Miyoshi
10 Michel-Ange Balikwisha
99 Michael Frey

Wissels

72' 14 Jerome Deom (uit)/
11 Konan NíDri (in)
 
76' 7 Isaac Nuhu (uit)/
20 Tyreek Magee (in)
 
89' 15 Gary Magnee (uit)/
47 Lorenzo Offermann (in)
 
16 Pieter Gerkens (uit)/
24 Jurgen Ekkelenkamp (in)
46'
 
19 Koji Miyoshi (uit)/
55 Anthony Valencia (in)
62'
 
99 Michael Frey (uit)/
18 Vincent Janssen (in)
62'
 
4 Radja Nainggolan (uit)/
6 Birger Verstraete (in)
81'
 
10 Michel-Ange Balikwisha (uit)/
22 Gaston Avila (in)
90'
 

Begin Match
15' Isaac Christie-Davies      
19' Jan Kral      
42' Boris Lambert      
70' Smail Prevljak      
      Boris Lambert (own-goal) 0-1 78'
TERUG