Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Thibaud Nijssen - Rien Vanyzere

Vierde official: Wim Smet
Toeschouwers: 24.616

Negentig minuten de evenknie van titelfavoriet, luckygoal Buchanan bepaalt eindresultaat
Op bezoek gaan bij titelfavoriet Club Brugge KV is nooit een cadeau. De Bruggelingen hadden hun voorgaande acht wedstrijden gewonnen en wilden op dat elan verder gaan. Door een hecht blok te zetten toonde de Great Old zich evenwel negentig minuten de evenknie van de thuisploeg. Gedragen door 29.000 toeschouwers profiteerde de thuisploeg van een afgeweken schot van Buchanan om in een gelijk opgaande wedstrijd het pleit in haar voordeel te beslechten. Voor de Sinjoren is dat verlies uiterst onfortuinlijk. Er zal allicht gestreden moeten worden voor de derde plaats in de Champions’ League play-offs.

Terwijl coach Schreuder kon rekenen op een topfit basiselftal, moest Brian Priske Pedersen sleutelen om zijn starterself te formeren. Björn Engels, Victor Fischer, Aurélio Ulineia Buta en Ally Samatta waren allen onbeschikbaar vanwege blessure. Birger Verstraete vanwege een gele schorsing. Kapitein Faris Haroun en Dinis Almeida liepen zodoende in de basiself, terwijl Benson Manuel en Koji Miyoshi een bankzittersstatuut toegewezen kregen. Voor veel waarnemers leek dit wellicht een defensieve ploegopstelling, al trok de Great Old bij de vele omschakelmomenten wel massaal naar voren. Met Sam Vines en Jelle Bataille als wingbacks trad roodwit in een 3-5-2 formatie de uittredende landskampioen tegemoet. Diatta gaf de aftrap. Scheidsrechter Lambrechts floot de opener van de Champions’ play-offs op gang.

Veel waarnemers hadden een furieus startende thuisploeg verwacht, maar een compact Antwerpblok ving de aanzetten tot aanval van de thuisploeg eenvoudig op. Lang en De Ketelaere werden uit de wedstrijd gehouden. Het was stamnummer 1 dat zelf dreigend kwam opzetten. Na een kwartier middenveldspel en vele duels kon Michael Frey in kansrijke positie een voorzet van Dinis Almeida net niet afronden. Aan de overzijde talmde Skov Olsen te lang om de openingstreffer te netten. Ook Lang werd gestuit door een attente Jean Butez. Met een luckygoal van de naar binnen snijdende Buchanan klom blauwzwart onverdiend op voorsprong. De inzet van de Canadese winger werd via de alomtegenwoordige Faris Haroun ongelukkig over de eigen doelman gekatapulteerd. Niet getreurd echter. De Reds gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Faris Haroun vond onmiddellijk Simon Mignolet op zijn weg. De Sinjoren verdienden meer dan een 1-0 achterstand aan de rust, maar waren vergeten zichzelf te belonen.

Na de pauze koos de thuisploeg resoluut voor controlevoetbal, met een sporadische uitbraak. De bezoekers bouwden aan halve kansen voor Alhassan Yusuf Abdullahi en een op niveau acterende Radja Nainggolan. Voor de West-Vlamingen kon enkel een bleke Vanaken met een kopstoot dreigen. Veel duels op het middenveld, uitgespeelde kansen waren schaars. Spits Michael Frey werd op het uur naar de kant gehaald ten faveure van Benson Manuel, terwijl ook Ritchie De Laet zijn opwachting maakte ter vervanging van Jelle Bataille. Waar de thuisploeg in de eerste helft defensief nog wel eens een steekje liet vallen, stond de organisatie in de tweede helft wel onberispelijk te verdedigen. Tien minuten voor tijd probeerde Brian Priske Pedersen met een driedubbele wissel alsnog de bakens te verzetten. William Pacho, Pieter Gerkens en Johannes Eggestein stonden paraat om het slotoffensief van de Great Old in te luiden. Verder dan een afgeblokte poging van Sam Vines zou roodwit niet geraken. Aan de overzijde miste de quasi anonieme De Ketelaere een opgelegde kans om de score te verdubbelen. Een moedig strijdend Royal Antwerp FC vatte de terugreis aan met een doelpunt in 't krijt. Volgende zondag komt seizoensrevelatie Union Saint Gilloise op bezoek in het Bosuilstadion. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/04/2022)

99 Michael Frey

68' 10 Noa Lang (uit)/
9 Sargis Adamyan (in)

78' 6 Denis Odoi (uit)/
3 Eder Balanta (in)

87' 7 Andreas Skov Olsen (uit)/
2 Eduard Sobol (in)

34 Jelle Bataille (uit)/
2 Ritchie De Laet (in)
60'

99 Michael Frey (uit)/
14 Benson Manuel (in)
60'

24 Dorian Dessoleil (uit)/
51 Willian Pacho (in)
82'

61 Dinis Almeida (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
82'

38 Faris Haroun (uit)/
16 Pieter Gerkens (in)
82'

Radja Nainggolan 29'
37' Trevor Buchanan 1-0