Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen
1 2
20.02.2022 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters:
Romain Devillers - Philippe Vandecauter

Vierde official: Alexandre Boucaut
Toeschouwers: 11.353

Wedstrijdverslag

Kakkers winnen provinciederby in dolle 131 seconden
In een sfeervolle, winderige Bosuil hadden de Kakkers aan 131 seconden genoeg om het pleit in hun voordeel te beslechten. Voor een quasi uitverkochte voetbaltempel trokken ze na een aangenaam kijkstuk aan het langste eind. De Reds waren weliswaar de dominante ploeg, maar het afwerken van de vele kansen liet te wensen over. Door die nederlaag is voor de thuisploeg de kwalificatie voor de Champions’ play-offs nog geen mathematische zekerheid, terwijl de kansen op een goede eindrangschikking gevoelig toenemen voor Malinwa. Coach Brian Priske Pedersen kon terug beschikken over topschutter Michael Frey. De bonkige targetman nam de spitspositie in de startersrij over van Ally Samatta. Modelkapitein Faris Haroun mocht blijven staan, mede door het verstek van zowel Birger Verstraete als Pieter Gerkens vanwege ziekte. De bezoekende coach moest ook sleutelen aan zijn defensie door de rode kaart van Peyre, met een uitblinkend duo Vanlerberghe - Van Drongelen leverde dat geen hoofdbrekens op.

De wedstrijd begon verschroeiend met een tsunami aan kansen. De beste kansen waren in de openingsfase voor de Great Old. Zo werd een schot van Radja Nainggolan afgeblokt en kon Ritchie De Laet oprukken. Met een zinderend schot nipt naast de verste paal zorgde hij voor de eerste dreiging. Aan de overzijde kon Mrabti met een listig balletje Jean Butez niet verontrusten. De 22 tenoren gaven de talrijke toeschouwers waar voor hun geld. Een uitzonderlijk foutje van Vanlerberghe werd door Michael Frey niet afgestraft. Aan de overzijde kon Cuypers dreigen met een header, maar het was een dominante thuisploeg die via Koji Miyoshi ei zo na de score opende. De inzet van de Japanner likte de verste staak. De storm luwde niet, de volgende in de rij was Dinis Almeida. Hij kon een voorzet met het hoofd richting doel verlengen, maar een sublieme redding van Coucke verhinderde een plaatselijke voorsprong. Na het intense openingskwartier kwam er iets meer evenwicht in de partij. Dan is het wachten tot een speler een fout begaat. In de 23e minuut was het zover. Faris Haroun speelde de bal (te) zwak terug op zijn doelman en spits Cuypers lag op vinkenslag. Hij verschalkte de teruglopende Jean Butez en kon de bal simpel binnentikken. En of de thuisploeg aangeslagen was! Sandy Walsh kon ongehinderd opstomen op zijn rechterflank en bediende aan de tweede paal de goed gevolgde Storm. Met diens vijftiende treffer van het seizoen bekroonde hij een mooi uitgespeelde counter met een dubbele voorsprong voor zijn team. Tussen beide doelpunten lagen exact 131 seconden. Van een uppercut gesproken! De Reds hadden even nodig om de organisatie te herstellen? Vijf minuten voor rusten konden ze nogmaals gevaarlijk uitbreken, zowel Michael Frey, Michel-Ange Balikwisha als Jelle Bataille verzuimden om de aansluitingstreffer te netten. De luidruchtige Malinwa-fans konden hun ogen niet geloven toen scheidsrechter D’Hondt voor het rustsignaal floot. Een uitoverwinning op de Bosuil was immers al 27 jaar geleden!

De tweede helft begon positief voor de Great Old. Michael Frey wist doelman Coucke te verschalken, dekselse Vanlerberghe bracht redding op de lijn. Met het inbrengen van Ally Samatta voor Koji Miyoshi koos Brian Priske voor het powerplay. Het leverde na 64 minuten de eerste kans op voor de invaller. Coucke bracht wederom redding voor zijn team. Van de bezoekers kwam dan niet veel meer, de Kakkers beslisten om met een laag blok de Antwerpse aanvallen te verijdelen. De omschakelingsmomenten werden schaarser en zo werd de thuisploeg gedwongen om het met de verre bal te proberen. Aangezien de aanvoer voor de beide spitsen eerder beperkt was, zaten de bezoekers in een luxepositie. Een kippenvelmoment: Geoffke Deurne-Noord werd onder luid applaus van vriend en tegenstander gewisseld. Zo kan het dus ook! Thuiscoach Brian Priske speelde met Johannes Eggestein zijn laatste aanvallende troef uit. Hij zou weldra auteur worden van enkele fraai getrapte hoekschoppen. Een ervan vond het hoofd van Michael Frey en de aansluitingstreffer was een feit. Met nog zeven minuten "zuivere" speeltijd en vijf extra, ging het thuispubliek fanatiek achter de ploeg staan. Vier minuten voor affluiten leverde dat bijna de gelijkmaker op. Een verre cross van Jelle Bataille vond aan de tweede paal Michel-Ange Balikwisha, wiens inzet in de korte hoek echter gekeerd werd door een attente Coucke. Volgde nog een kopkans voor Ally Samatta, maar de header won te snel hoogte. Stamnummer Een werd niet beloond voor de geleverde inspanningen. De vele kansen werden niet benut terwijl de Kakkers in twee dolle minuten het pleit in hun voordeel wisten te beslechten. Door deze nederlaag wordt de wedstrijd op Jan Breydel van zondag nog belangrijker. Gelukkig mogen dan ook de Antwerpse uit-fans hun ploeg opnieuw aanmoedigen. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/02/2022)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen

Elftallen

1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
61 Dinis Almeida
24 Dorian Dessoleil
2 Ritchie De Laet
38 Faris Haroun (K)
4 Radja Nainggolan
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
19 Koji Miyoshi
10 Michel Ange Balikwisha
99 Michael Frey
1 Gaetan Coucke
5 Sandy Walsh
30 Jordy Vanlerberghe
34 Rick Van Drongelen
18 Alec Van Hoorenbeeck
33 Vinicius De Souza Costa
16 Rob Schoofs (K)
7 Geoffry Hairemans
19 Kerim Mrabti
11 Nikola Storm
14 Hugo Cuypers

Wissels

61' 19 Koji Miyoshi (uit)/
70 Ally Samatta (in)
 
72' 4 Radja Nainggolan (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
 
85' 2 Ritchie De Laet (uit)/
21 Sam Vines (in)
 
7 Geoffry Hairemans (uit)/
35 Marian Shved (in)
73'
 
11 Nikola Storm (uit)/
20 Gustav Engvall (in)
89'
 
34 Rick Van Drongelen (uit)/
17 Samuel Gouet (in)
89'
 

Begin Match
      Hugo Cuypers 0-1 24'
      Nikola Storm 0-2 26'
67' Faris Haroun      
      Vinicius De Souza Costa 67'
83' Michael Frey 1-2      
      Jordy Vanlerberghe 86'
TERUG