Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Cercle Brugge K.S.V. R. Antwerp F.C.
0 1
31.10.2021 Plaats: Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters:
Romain Devillers - Philippe Vandecauter

Vierde official: Wesli De Cremer
Toeschouwers: 3.273

Wedstrijdverslag

Antwerpfans stelen de show tijdens wedstrijd zonder peper en zout
Na de een op zes in de laatste twee competitieduels en de bekeruitschakeling in Westerlo bleef de vraag wat het plafond van het team is. Brian Priske Pedersen weet als geen ander wat nodig is. Kansen omzetten in rendement, moeilijke fases overleven en tijdens wedstrijden anticiperen. Als de wedstrijd op Jan Breydel een test was, dan is Royal Antwerp FC geslaagd met een 10 met een griffel. Het team van de Antwerpoefenmeester speelde een moeizame match, maar het aantal kansen voor de opponent werd beperkt tot een absolute minimum. Tevens werd op het zompige veld de ruimte gevonden om onder de steriele druk van de Vereniging uit te komen. Perfect was het uiteraard niet. De technische staf moet vooral hameren op de onvolkomenheden op die momenten dat het even niet liep, zoals het veelvuldige balverlies in de opbouw en het eindeloze gebrei in de achterste linie. Meer verticaal spel is sowieso gewenst in de Antwerpse aanvalsgolven. Zolang die accenten in de afstemming worden verbeterd, ligt voor de Great Old een toppositie in de Jupiler Pro League voor het rapen, wordt het fundament voor mogelijk succes in de Europa League steeds steviger. De supporters zijn er in elk geval klaar voor. In een karig bezette voetbaltempel zorgden zij 90 minuten lang voor een orkaan aan aanmoedigingen aan het adres van de eigen falanx en de onfortuinlijke thuisdoelman Miguel Van Damme. Met een spandoek over het sterkste karakter op de Belgische velden staken ze de thuisdoelman een hart onder de riem. Hulde en respect voor onze away support!

Thuiscoach Vanderhaeghe hield het op een wijziging in zijn basiself, Brian Priske Pedersen was rigoureus in zijn aanpak met maar liefst zeven ingrepen ten opzichte van de basiself in Het Kuipke. In vergelijking met het laatste competitieoptreden tegen Club Brugge KV werd enkel Michel Ange Balikwisha vervangen door de Deense draaischijf Victor Fischer. De verwachte reactie na enkele mindere vertoningen bleef uit. Het was de thuisploeg die het initiatief nam. Millan en Matondo staken het vuur aan de lont. Het was aan een attent keepende Jean Butez te danken dat het Antwerpse schip geen averij opliep. Alexander Corryn trok geregeld mee naar voren. De ex-Antwerpspeler diende geblesseerd het veld te verlaten na 23 minuten. Van Antwerpzijde noteerden we voor het rustsignaal een afgeblokt schot van Benson Manuel en een te hoog getrapte vrije trap van metronoom Birger Verstraete. De beste mogelijkheid kwam er na hoekschop. Via een soeverein spelende Björn Engels kwam de bal aan de zijlijn bij de opstomende Ritchie De Laet. De kapitein zette Victor Fischer aan het werk, maar die kon de bal onvoldoende kaderen. De Vereniging kon in een verder zoutloze eerste helft niets meer tonen, was bij de schaarse aanvallen enorm onmondig voor doel.

In de tweede helft zou er dan ook beterschap kunnen komen, maar de weinige toeschouwers bleven op hun honger zitten. Tijdens en na de vele duels en overtredingen op het middenveld, kon alleen scheidsrechter D’Hondt zich vermaken bij het uitdelen van gele kartons. In de 57e minuut werden de toeschouwers gewekt door een verre ingooi van Ritchie De Laet. Hij vond het hoofd van de mee opgerukte centrale verdediger Björn Engels. Thuisverdediger Utkus kwam wild in en ontzette de bal met zijn hand. Pas na (!) een VAR-interventie besloot de referee in het toekennen van een strafschop aan de bezoekers. Michael Frey benutte de penalty koelbloedig en zette zijn ploeg op zegekoers. Daarna besloten beide coaches om maximaal gebruik te maken van hun wisselcontingent. Zo kregen Ally Samatta en Michel-Ange Balikwisha nog 25 minuten om voor een veiligere voorsprong te zorgen. De schaduwspits slaagde bijna in die missie door Didillon tot een heuse karpersprong te verleiden na een grondscherend schot vanop 20 meter. Toen was er ook nog een moment van de excellerende doelman Jean Butez. Met een excellente save verijdelde hij een zeker doelpunt op vrije trap van Hotic. Ook de bedrijvige Matondo wist de Antwerpgoalie niet te verschalken. Bij het verdedigen van de minieme voorsprong moest Birger Verstraete wel zijn vijfde gele prent van het lopende seizoen incasseren. Een wedstrijdje brommen tegen RSC Anderlecht is daarvan helaas het logische vervolg. Met controlevoetbal kwam de Great Old zonder kleerscheuren uit het restant van de wedstrijd en handhaaft zich op de derde plaats in de Jupiler Pro League. Donderdagavond komt de Turkse traditieclub Fenerbahçe op bezoek en zondag wacht de topper tegen de meervoudige Belgische kampioen op de heilige grond. Just be there!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/10/2021)

Statistieken

Cercle Brugge K.S.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Thomas Didillon
2 Victor Da Silva
4 Jesper Daland
3 David Sousa
25 Alexander Corryn
6 Edgaras Utkus
28 Hannes Van Der Bruggen
29 Alejandro Millan
10 Dino Hotic
34 Thibo Somers
11 Rabbi Matondo
1 Jean Butez
2 Ritchie De Laet (K)
3 Björn Engels
61 Dinis Almeida
21 Sam Vines
6 Birger Verstraete
8 Alhassan Yusuf Abdullahi
14 Benson Manuel
16 Pieter Gerkens
7 Viktor Fischer
99 Michael Frey

Wissels

23' 25 Alexander Corryn (uit)/
19 Dimitar Velkovski (in)
 
75' 6 Edgaras Utkus (uit)/
14 Charles Vanhoutte (in)
 
75' 29 Alejandro Millan (uit)/
9 Kevin Denkey (in)
 
84' 2 Victor Da Silva (uit)/
5 Boris Popovic (in)
 
84' 10 Dino Hotic (uit)/
23 Olivier Deman (in)
 
16 Pieter Gerkens (uit)/
70 Ally Samatta (in)
65'
 
7 Viktor Fischer (uit)/
10 Michel Ange Balikwisha (in)
65'
 
14 Benson Manuel (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
80'
 
99 Michael Frey (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
80'
 

Begin Match
      Sam Vines 38'
Dino Hotic      
52' David Sousa      
      Michael Frey (penalty) 0-1 57'
      Alhassan Yusuf Abdullahi 60'
      Birger Verstraete 63'
      Ally Samatta 70'
70' Jesper Daland      
      Ritchie De Laet 90'
91' Charles Vanhoutte      
TERUG