Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent
1 0
03.10.2021 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters:
Laurent Conotte - Quentin Lesceux

Vierde official: Jan Boterberg
Toeschouwers: 14.706

Wedstrijdverslag

Michael Frey, zesde keer op rij in de roos
De supporters van de Great Old mogen dan een reputatie met zich meeslepen, een ding is absoluut zeker: het respect voor oud-spelers is ongeëvenaard. Zo werd oud-doelman Sinan Bolat zowel aan het begin van de partij als bij de kampwissel bedolven onder het applaus van de thuisaanhang. Het (schandelijke) gebruik van vuurwerk in het bezoekersvak moest voor aanvang al het gebrek aan volume compenseren. Op enkele opflakkeringen na zou dat de hele wedstrijd zo blijven. Bezoekend coach Vanhaezebrouck vreesde allerminst een pakje voor de broek en had niettemin driftig huisgehouden in zijn gelederen. Zowat de helft van de winnaars van de recente Europese avond werden op non-actief geplaatst. Odjidja kreeg de aanvoerdersband om de linker bovenarm. Hij nam samen met Ritchie De Laet de honneurs waar bij scheidsrechter Boucaut. Antwerpcoach Brian Priske Pedersen lijkt alvast een koelere minnaar van rotatie. Hij wijzigde slechts op drie plaatsen zijn elftal. Terug van Europese schorsing, beliep Jelle Bataille de rechterflank. Pieter Gerkens hield Ally Samatta op de bank en moest voor bijkomende stabiliteit in het middenzone zorgen. Koji Miyoshi kreeg de voorkeur op Benson Manuel en werd foerier voor topschutter Michael Frey. Zou de clubtopschutter zijn reputatie opnieuw eer aandoen?

Het applaus voor Sinan Bolat uitgestorven, had Royal Antwerp FC de aftrap. De thuisploeg vond niet meteen het juiste ritme en de thuisaanhang leek nog hees van de inspanningen van donderdagavond. Hoewel Michael Frey nauwelijks ruimte kreeg in de Gentse zestien, was de eerste hoekschop toch voor zijn rood-witte kleuren. De uitswinger van Viktor Fischer belandde helaas ver voorbij de tweede paal. Odjidja kon alvast een eerst pijltje richting Jean Butez afvuren. Even later werd diens afstandsschot een oprapertje voor de Antwerpdoelman. Op uitzondering van bezoekend doelman Bolat evolueerden alle acteurs heel tijdelijk op de rood-witte spelhelft. Toch had Bolat heel wat moeite met de pegel van Radja Nainggolan die hij slechts in twee keer onder controle kreeg. KAA Gent was dan al toe aan haar derde hoekschop, maar maakte bijna net zoveel keren kennis met de buitenspelval. de Sart voelde zich daarmee tekort gedaan. Zijn opvallende protest leverde enkel een vermaning van de wedstrijdleiding op. Respect voor het reglement? Net voor het kwartier leken de bezoekers op weg naar voorsprong. Depoitre kwam op aangeven van Kums los, richtte zijn doelpoging voorlangs en kwam dus niet voorbij Jean Butez. De buitenspelval klapte over en weer dicht. Chakvetadze leek weg te komen zonder kaart na een bikkelhard tackle lastens Pieter Gerkens, althans dat was het oordeel van Boucaut. Na consult van de beelden werd de Gentse nummer tien onverbiddelijk en terecht uitgesloten. Geen bitse reacties. Zo kwam het rustsignaal van deze eerste periode naderbij zonder nog echte hoogtepunten op te leveren.

Antwerpcoach Brian Priske Pedersen maakte al van bij de kampwissel gebruik van zijn bank. Aurélio Ulineia Buta nam over op rechtsachter, Ally Samatta ging in steun van Michael Frey. Bij KAA Gent werd aanvoerder Odjidja vervangen door Tissoudali, aan wie het verleden in paars-wit bij elk balcontact duidelijk werd gemaakt. Ook nu was de eerste hoekschop voor de thuisploeg. De afvallende bal luidde een rondje combinatievoetbal op Gents terrein in. Uiteindelijk bedreigde de poging van Koji Miyoshi de hoogste rijen van tribune drie. Nauwelijks afgetrapt voor de tweede helft, mocht ook Benson Manuel tussen de lijnen. Aurélio Buta beliep naar gewoonte zijn flank en zette ex-ploegmaat Bolat op scherp met zijn venijnige voorzetjes. Voorlopig zonder doelrijp resultaat. Viktor Fischer kreeg even het publiek over zich heen. Bij de volgende hoekschop mocht alleskunner Birger Verstraete naar het kwartmaantje. Ally Samatta kon er zowaar een eerste keer met het staalharde voorhoofd tegen. Halverwege de periode kon Benson Manuel aanleggen. Hij richtte naast. Depoitre worstelde nog steeds met de buitenspelval. Aan de overkant leek de kopbal van Ally Samatta raak te treffen, al was er nog die bekende ultieme vuistreflex van Bolat. Nauwelijks op het terrein of Faris Haroun mocht delen in de vreugde. Benson Manuel werd foutief afgestopt. Birger Verstraete richtte de vrijschop op de kruising. Michael Frey kopte de rebound binnen. Ondanks een aantal zeer gerichte wissels, ontwikkelden de bezoekers niet meer een echt moordend slotoffensief. Meer dan een paar plukballen en een schot over zijn doel, kreeg Jean Butez niet te verwerken. De Antwerpdoelman had zijn kunnen nauwelijks moeten tonen, mocht dit keer wel met een clean sheet naar binnen. De elf van Brian Priske Pedersen en Rudy Cossey voerden even de league aan, al claimde verrassenderwijs KAS Eupen en niet KRC Genk nog de leidersplaats voor de interlandbreak.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/10/2021)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.A. Gent

Elftallen

1 Jean Butez
34 Jelle Bataille
61 Dinis Almeida
24 Dorian Dessoleil
2 Ritchie De Laet (K)
4 Radja Nainggolan
6 Birger Verstraete
19 Koji Miyoshi
7 Viktor Fischer
16 Pieter Gerkens
99 Michael Frey
1 Sinan Bolat
21 Andreas Hanche-Olsen
5 Michael Ngadeu
2 Joseph Okumu
18 Matisse Samoise
13 Julien De Sart
24 Sven Kums
25 Nurio
8 Vadis Odjidja
29 Laurent Depoitre
10 Giorgi Chakvetadze

Wissels

46' 16 Pieter Gerkens (uit)/
70 Ally Samatta (in)
 
46' 34 Jelle Bataille (uit)/
5 Aurélio Buta (in)
 
54' 19 Koji Miyoshi (uit)/
14 Benson Manuel (in)
 
75' 4 Radja Nainggolan (uit)/
38 Faris Haroun (in)
 
83' 7 Viktor Fischer (uit)/
30 Abdoulaye Seck (in)
 
8 Vadis Odjidja (uit)/
34 Tarik Tissoudali (in)
46'
 
18 Matisse Samoise (uit)/
23 Yonas Malede (in)
80'
 
25 Nurio (uit)/
11 Darko Lemajic (in)
80'
 
29 Laurent Depoitre (uit)/
3 Christopher Operi (in)
81'
 

Begin Match
19' Jelle Bataille      
      Giorgi Chakvetadze 33'
      Matisse Samoise 54'
      Sven Kums 77'
78' Michael Frey 1-0      
      Julien De Sart 93'
TERUG