Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.C.
3 0
11.07.1992 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Guido Adriaensen

Lijnrechters:
Jean Van Der Auwera - Rudi Cammerman
Toeschouwers: 3000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Beerschot VAV

Bosuilen komen fris voor de dag

Deurne — Na amper een week training mag je vanzelfsprekend nog geen wonderen verwachten. Een kersverse tweedeklasser kan in die omstandigheden onmogelijk met fysieke inzet de routine en de klasse van de tegenstander compenseren. De derby werd bijgevolg totaal overheerst door R Antwerp FC, dat na de bekerwinst als een zelfbewust blok op het veld stond.

Walter Meeuws bracht overigens de ploeg in het veld die vorig maand de beker veroverd had. Op uitzondering van Nico Claesen, die zaterdag voor de wedstrijd nog een onderhoud had met voorzitter Wauters en die door Meeuws alleszins opnieuw bii de kern verwacht wordt.

De thuisploeg deed wat van haar verwacht werd. Ze maakte het spel en was doorlopend op de helft van de tegenstander te vinden. K Beerschot VAV was ertoe veroordeeld om de schade te beperken. Er dienden overigens met Franken, Simba, N'Wosu en Van Kets nogal wat nieuwelinoen ingeschakeld te worden, wat het tegen een op mekaar ingespeeld blok zeker niet makkelijker maakte. Simba moest al gauw zijn heil zoeken in enkele fouten, omdat Hans-Peter Lehnhoff al meteen als een dartel veulen het veld op en af rende. De Duitser viel bij de thuisploeg het meest in 't oog. Het was dan ook hij die Alex Czerniatynksi de eerste kans van de wedstrijd voor de voet legde. Czernia draaide een keertje te veel en besloot naast.

Toen H.-P. Lehnhoff hem een tweede maal lanceerde randje buitenspel, kon de spits op snelheid doorgaan en wel naast de uitlopende De Fré in doel besluiten. R.A.F.C. bleef domineren. Telkens was het H.-P. Lehnhoff die aan de basis van de gevaarlijke acties lag. Nadat De Fré al eens een vrijschop van hem onschadelijk had gemaakt, moest de Beerschotdoelman een kopbal van Ronny Van Rethy in hoekschop tippen. De aangevers waren H.-P. Lehnhoff en Patrick Van Veirdeghem. Hans-Peter Lehnhoff zou Ronny Van Rethy later nog een kans voor de voet schuiven, maar de middenvelder nam de bal slecht op de voet.

De derde keer was de goede. Wim Kiekens had Czernia gelanceerd, die draaide zich vrij en Ronny Van Rethy kon niet meer missen. Beerschot had tot dan enkel wat hoekschoppen kunnen afdwingen en Simba eenmaal Wim De Coninck onder vuur laten nemen.

Na de rust kwam er niet veel verandering in het spelbeeld. Geen vijf minuten waren gespeeld of H.-P. Lehnhoff liep zich op rechts vrij en schoot vanuit een schuine hoek het mooiste doelpunt van de avond binnen. N'Wosu repliceerde met een loeier op doel. Wim De Coninck bokste de bal in hoekschop. Naarmate de minuten voort tikten liep het ritme lets terug en werd het tijd om enkele bijkomende vervangingen door te voeren. Nico Broeckaert en Willy Vincent kwamen nog dicht bij een vierde doelpunt. Aan de overzijde mikten de Afrikanen hun schoten te hoog. Ook Prins en Franken geraakten niet voorbij Wim De Coninck.

R Antwerp FC vertrok inmiddels naar Mierloo op oefenkamp met 20 man. Nico Claesen reisde niet mee af. Kapitein Rudi Smidts, die onmiddellijk na de wedstrijd nog een onderhoud had met voorzitter Wauters, maar (nog) niet tot een akkoord kwam over een nieuw contract, reisde wel mee af (Henk Verleyen - GvA - 13/07/1992).

Routine van Bekerwinnaars te groot voor Kiel in Coeck-derby - Echte Segers komt nog

DEURNE — Slechts enkele dagen nadat Walter Meeuws en René Desaeyere hun voetballers de eerste bosloop en baloefeningen lieten uitvoeren, stond al een derby tussen R Antwerp FC en K Beerschot VAV geprogrammeerd in het kader van de Beker Ludo Coeck. Hierin zegevierde de logica: de Europese formatie haalde het met duidelijke cijfers op een tegenstander die enkele maanden geleden nog zijn matchen in soms nederige derdeklasse-installaties moest afwerken. Kwam daarbij dat R.A.F.C. geenszins met aanpassingsproblemen te kampen heeft. Op uitzondering van de licht geblesseerde Ratko Svilar, werden tijdens de eerste periode de spelers gebezigd die de bekerfinale tegen KV Mechelen tot een goed einde hadden gebracht, de perfecte voorwaarde dus om reeds een behoorlijke cohesie te demonstreren.

Didier Segers werd na de rust ingebracht, op een tijdstip dat de beste rood-witte acties tot het verleden behoorden. Voor de van K Lierse SK overgekomen en ook door KAA Gent fel begeerde pion, werd het debuut in zijn nieuwe omgeving niet meteen een meevaller, maar gelet op zijn vakkennis mag gerust worden aangenomen dat de tot dusver enige waardevolle aanwinst van R.A.F.C. spoedig in zijn werkelijke gedaante zal opereren. K Beerschot VAV kampt nog met verschillende problemen. Abdelli, Clement en de pas geopereerde Lodewijckx blijven maanden onbeschikbaar; Vanheusden, Van Kets en Dillens hadden de voorbije dagen wegens blessures nauwelijks getraind; Marrah bleek zelfs niet in staat om al te spelen. Franken, Simba en N'Wosu bevestigden in deze derby onmiddellijk dat zij een wezenlijke versterking zullen bijbrengen. K Beerschot VAV voetbalde overigens fris in het middenveld maar, mede door de handicaps van het duo Van Kets-Dillens, stond de afwerking hiermee niet in verhouding (Raymond Baete - D.N.G. - 13/07/1992).

Round-up Oefencampagne 1992 (1)

Vier weken na de overgetelijke bekerfinale in Brugge riep hoofdtrainer Walter Meeuws zijn kern naar de Bosuil voor de eerste oefensessie. Na vijf dagen intensieve training ging in aanloop naar de officiële competitiestart van 8 augustus, de oefencampagne met K Beerschot VAV als tegenstander van start.

In hun prachtige gloednieuwe Umbro-uitrusting, hebben de rood-witten met het op slechts twee plaatsen gewijzigd bekerfinale-elftal (Nico Claesen en de licht gekwetste Ratko Svilar ontbraken) gemakkelijk de maat genomen van tweedeklasser K Beerschot VAV. Met doelpunten van Alex Czerniatynski op assist van Hans-Peter Lehnhoff en van Ronny Van Rethy op aangeven van Alex Czerniatynksi was de zaak al bij de rust bekeken (2-0).

Vlak na de hervatting dikte uitblinker Hans-Peter Lehnhoff er met de mooiste treffer van de avond tot 3-0 aan. De rood-witte aanhang hoopte op een ware afstraffing voor de 'Mannekens', maar de Great Old nam gas terug. George Kulcsar, Garry De Graef en nieuwkomer Didier Segers kwamen tussen de lijnen. Walter Meeuws nam alzo de kans te baat om zijn kern aan een test te onderwerpen (Antwerp Clubblad - 19/08/1992).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 13/07/1992)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.C.

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
7 Rony Van Rethy
6 Willy Vincent
10 Hans-Peter Lehnhoff
8 Patrick Van Veirdeghem
9 Dragan Jakovljevic
11 Alex Czerniatynski
1 Kris De Fré
4 Alex Camerman
3 Johan De Ruyter
2 Paul Franken
5 Johan Vanheusden (K)
7 Yves Audoor
9 Ronny Prins
8 Ekanza Simba
10 Christopher N'Wosu
11 Patrick Van Kets
15 Glenn Dillens

Wissels

46' 8 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
16 Didier Segers (in)
 
46' 4 Geert Emmerechts (uit)/
12 George Kulcsar (in)
 
7 Yves Audoor (uit)/
17 Wim Walschaerts (in)
59'
 
11 Patrick Van Kets (uit)/
6 Peter Van Cleemput (in)
68'
 
8 Ekanza Simba (uit)/
16 Morceau Lutonadio Di Vita (in)
79'
 

Begin Match
      Ekanza Simba
Patrick Van Veirdeghem      
      Ronny Prins
16' Alex Czerniatynski 1-0      
44' Rony Van Rethy 2-0      
Ruststand 2-0
50' Hans-Peter Lehnhoff 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG