Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
0 1
11.09.2021 Plaats: Kehrweg Stadium

Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Lijnrechters:
Tom Vanpoucke - Philippe Vandecauter

Vierde official: Pirard Quentin
Toeschouwers: 2.016

Wedstrijdverslag

Eenheid van denken en handelen leidt naar zege in de Oostkantons
Traditiegetrouw is Royal Antwerp Football Club in de eerste weken van het seizoen zoekende. Volgens Brian Priske Pedersen waren de excuses na de interlandbreak opgebruikt. Met een tussenscore van vijf punten uit vijf wedstrijden spreekt de grilligheid van zijn team boekdelen, typisch voor een ploeg die niet op honderd procent zit. Uit de wedstrijdstatistieken bleek overigens dat een klein deel van de selectie nog niet topfit is. De maand augustus had de Great Old nodig om in vorm te geraken. Dat kon niet op goedkeuring rekenen, maar dat is in feite een repeterend verhaal. Door het grote aantal transfers is het inderdaad moeilijk om snel tot een ingewerkt elftal te komen. De Antwerpcoach moet de perfecte puzzel nog leggen. Tot voor de wedstrijd in het Kehrwegstadion was dat lastig, omdat hij nog niet alle stukjes had.

Vanwege het ontbreken van Faris Haroun, Michel-Ange Balikwisha en Alhassan Yusuf Abdullahi kon de trainer wel plaats vinden op de bank voor Dorian Dessoleil, Ally Mbwana Samatta en Pierre Junior Dwomoh. In vergelijking met de wedstrijd tegen OH Leuven verdwenen Samuel Vines, Pieter Gerkens en Alhassan Yusuf uit de starterself ten faveure van Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete en Manuel Benson. Ten aanschouwe van ruim 500 meegereisde en super enthousiaste fans floot referee Kevin Van Damme de wedstrijd op gang.

Voor de eerste van zeven wedstrijden in 23 dagen begon stamnummer 1 weifelend aan de partij. De thuisploeg trad aan in hun vertrouwde 3-5-2 formatie en kon al snel dreigen via N’Dri en Agbadou. Ook Viktor Fischer stak zijn neus aan het venster. Zijn inzet werd in extremis afgeblokt door Heris. Hoewel roodwit in het eerste kwartier 70% balbezit had, waren de Panda’s zeker niet de mindere. Koji Miyoshi kreeg na 17 minuten de unieke kans aangeboden om zijn team op voorsprong te knallen. De afwerking van de draaischijf ging nipt naast. Na balverlies op links van Jelle Bataille, kon Nuhu zijn spitsbroeder Prevljak afzonderen voor de muit van Jean Butez. De Sloveen verlengde de bal in doel. De VAR liet terecht de treffer afkeuren vanwege buitenspel. Ook Nuhu volgde hetzelfde recept enkele minuten later. Aan de overzijde kon Victor Fischer de doorgespurtte Jelle Bataille bedienen. De linksachter trok de bal richting Koji Miyoshi aan de strafschopstip. De poging werd afgeblokt, kwam in de voeten van Birger Verstraete, wiens boogbal een vangbal werd voor keeper Himmelmann. Na 33 minuten moest Bjorn Engels het veld verlaten na een spurtduel. Zijn vervanger werd Dinis da Costa Lima Almeida. Net voor het rustsignaal kon Radja Nainggolan aanleggen vanop 20 meter, de Duitse doelman wist ook deze inzet te keren.

Na de koffie kwam KAS Eupen het best uit de startblokken. Na een onbestrafte fout op Aurélio Ulineia Buta, mocht N’ Dri in het zijnet besluiten. Kayembe vond even later de grijpgrage handen van Jean Butez op zijn weg. Aan de overzijde gebeurde het kantelmoment van de wedstrijd. Michael Frey wou vanop 12 m afdrukken, maar werd foutief neergehaald door een onstuimige Agbadou. De Antwerpse targetman benutte de strafschop in de rebound. Na het doelpunt werd Mbwana Ally Samatta in het strijdgewoel gegooid voor Manuel Benson. Een klassieke 4-4-2 formatie moest het laatste halfuur het schip in veilige haven loodsen. In een steeds bitsiger wordende strijd kregen Prevljak en Peeters nog uitgelezen mogelijkheden om de bordjes in evenwicht te brengen, al lieten ook de bezoekers zich niet onbetuigd. Viktor Fischer verzuimde om de score aan te dikken. Hij vond meermaals een uitblinkende goalie Himmelmann op zijn weg. De meegereisde uit-fans lieten hun vak ontploffen en stuwden de helden naar een deugddoende tweede overwinning van het seizoen. Opdracht volbracht in de Oostkantons. De falanx van Brian Priske Pedersen kan met deze heuglijke clean sheet met vertrouwen afreizen naar Griekenland. Daar wacht in Piraeus de 46-voudige landskampioen als eerste tegenstander in Europa. In de competitie komt op zondag seizoensrevelatie FC Seraing naar de Bosuil. Een eerste thuiszege lijkt een must. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/09/2021)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

30 Robin Himmelmann
28 Jonathan Heris
22 Emmanuel Agbadou
5 Jordi Amat
35 Boris Lambert
39 Edo Kayembe
26 Jens Cools
8 Stef Peeters
11 Konan N'Dri
29 Isaac Nuhu
9 Smail Prevljak
1 Jean Butez
5 Aurélio Buta
3 Björn Engels
2 Ritchie De Laet (K)
34 Jelle Bataille
4 Radja Nainggolan
6 Birger Verstraete
14 Benson Manuel
7 Viktor Fischer
19 Koji Miyoshi
99 Michael Frey

Wissels

61' 26 Jens Cools (uit)/
14 Jerome Deom (in)
 
80' 11 Konan N'Dri (uit)/
77 Mamadou Kone (in)
 
80' 35 Boris Lambert (uit)/
24 Silas Gnaka (in)
 
3 Björn Engels (uit)/
61 Dinis Almeida (in)
33'
 
14 Benson Manuel (uit)/
70 Ally Samatta (in)
56'
 
19 Koji Miyoshi (uit)/
16 Pieter Gerkens (in)
61'
 
99 Michael Frey (uit)/
9 Johannes Eggestein (in)
61'
 

Begin Match
      Ritchie De Laet 38'
      Radja Nainggolan 41'
      Koji Miyoshi 41'
      Michael Frey 0-1 55'
      Birger Verstraete 67'
      Pieter Gerkens 80'
87' Smail Prevljak      
TERUG