Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V. Kortrijk
0 1
01.08.2021 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters:
Jo De Weirdt - Nick Senecaut

Vierde official: Jan Boterberg
Toeschouwers: 5000

Wedstrijdverslag

Welkom terug, maar wedstrijd eindigt op een sisser
Michael Frey en Benson Manuel hadden tijdens de eerste speeldag een plaatsje op de schutterstabel veroverd, maar dat volstond niet om ook te oogsten voor debuterende Brian Priske Pedersen en zijn nieuwgevormde staf en spelersgroep. Er was dus werk aan de winkel. Met nieuweling Viktor Fischer, die in recordtijd speelgerechtigd was, had de hoofdcoach een bijkomende troef om de schaduw van een mislukte start tegen KV Kortrijk uit het Bosuilstadion te bannen. De Kerels waren de nieuwe campagne in eigen huis ingestapt met een stevig bevochten overwinning tegen promovendus FC Seraing. Zij reisden met vertrouwen richting Deurne-Noord om er onder leiding van Luka Elsner en in ongewijzigde opstelling op puntenjacht te gaan. Er viel hun een (intimiderend) fluitconcert van de circa 5000 aanwezige rood-witte supporters, onder wie tenminste een waarvoor het zelfs 518 dagen geleden was om het genoegen van een live wedstrijdgebeuren te smaken, te beurt bij het betreden van de perfect getrimde Bosuilgras. Lokale coach Brian Priske Pedersen wijzigde zijn team op een plek en deed inderdaad meteen beroep op ex-Ajacied Viktor Fischer, later in de partij goed voor enkele stevige open doekjes van het publiek. In afwezigheid van Faris Haroun, voerde Ritchie De Laet de rood-witte troepen aan. Scheidsrechter van dienst was Erik Lambrechts.

Nauwelijks dertig seconden na het beginsignaal liep er een zucht van opluchting doorheen het Bosuilstadion. De bezoekers hadden de aftrap via Bandamosi en diezelfde had bijna onmiddellijk de score kunnen openen. Hij gleed tot genoegen van het thuispubliek de voorzet van Chevallier tegen de linkerpaal. Eerste verwittiging begrepen, deden de Bosuilboys een aardige poging om middels Benson Manuel het spelbeeld te verleggen richting Ilic. Het waren nochtans Kortrijkzanen Selemani (hoog over) en Vandendriessche die voor dreiging zorgden. Benson Manuel werd telkens weer en dat ten koste van de gele kaart van Lambrechts op alle mogelijke onsportieve middelen het spelen onmogelijk gemaakt. Op de eerste hoekschop van de thuisploeg van Birger Verstraete ter linkerzijde kon Pieter Gerkens vrijelijk koppen en in de rebound lag de vuist van Ilic in de weg van succes voor Michael Frey. Bij de derde hoekschop op rij werd Antwerpspits Frey teruggefloten vanwege overtreding. Net voorbij halverwege de eerste periode ging ook Louis Verstraete in het opschrijfboekje van de wedstrijdleider. In combinatie met Pieter Gerkens kon Benson Manuel een keertje voluit gaan. Diens schot met links belandde evenwel buiten het kader. Ook de kopbalpoging van Michael Frey kwam buiten het doelvlak uit. Eens op dreef viel ook nieuweling Viktor Fischer ten prooi aan de gelekaartenclaim van de bezoekers. In blessuretijd mocht Birger Verstraete vanop afstand aanleggen. Het vluchtschot klom over de dwarsbalk. Rusten met de beginstand op het scorebord.

Hadden de Reds zich gedurende de eerste periode volop in steun van de eigen XI gezet, na de kampwissel mochten de handen op elkaar voor het eerste optreden in eigen huis van Jelle Bataille, zij het op linksachter ter vervanging van Robbe Quirynen. Beide coaches zouden overigens in de loop van de periode in overeenstemming met het (tijdelijke) reglement hun invallersmateriaal massaal inzetten. Royal Antwerp FC had weliswaar ook de eerste hoekschop van de tweede speelhelft, maar het bleef (te) lang stil in en rond beider zestienmetergebied. Net voor het kwartier mochten de bezoekers tot drie keer toe aanleggen. Ook het vluchtschot van linksachter D'Haene was uiteindelijk te hoog gericht. Selemani mocht op zijn beurt naar het halve maantje, maar ook dat leverde niet op. De wedstrijdleiding weigerde tot drie keer toe een overtreding op Benson Manuel te bestraffen. KVK profiteerde om richting rood-witte doel te stormen. Jean Butez klemde een afstandsschot van invaller Gueye. De Antwerpdoelman moest alles uit de kast halen om een bezoekende poging uit zijn doel te ranselen. Op vier minuten van het officiŽle einde moest hij alsnog zijn clean sheet inleveren. Selemani sneed vanop de linkerflank in, trof binnenkant rechterpaal en belandde zodoende op het scorebord. Ondanks het stevige vocale weerwerk, slaagden de XI van Brian Priske Pedersen er niet meer in de netten aan de overkant te raken. De Great Old blijft na twee wedstrijden met nul op de rekening achter...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/08/2021)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V. Kortrijk

Elftallen

1 Jean Butez
5 Aurťlio Buta
4 Abdoulaye Seck
2 Ritchie De Laet (K)
17 Robbe Quirynen
6 Birger Verstraete
33 Louis Verstraete
14 Benson Manuel
16 Pieter Gerkens
7 Viktor Fischer
99 Michael Frey
31 Marko Ilic
6 Lucas Rougeaux
66 Aleksandar Radovanovic
76 Timothy Derijck
30 Kristof D'Haene
29 Marlos Moreno
26 Kevin Vandendriessche
8 Ante Palaversa
10 Faiz Selemani
19 Muhammed Badammosi
9 Teddy Chevalier

Wissels

46' 17 Robbe Quirynen (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
 
63' 33 Louis Verstraete (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
 
83' 16 Pieter Gerkens (uit)/
11 Nill De Pauw (in)
 
83' 7 Viktor Fischer (uit)/
27 Abderahmane Soussi (in)
 
19 Muhammed Badammosi (uit)/
17 Pape Habib Gueye (in)
34'
 
29 Marlos Moreno (uit)/
11 Mathias Fixelles (in)
63'
 
9 Teddy Chevalier (uit)/
2 Gilles Dewaele (in)
63'
 
6 Lucas Rougeaux (uit)/
27 Michiel Jonckheere (in)
83'
 

Begin Match
      Ante Palaversa 12'
      Kristof D'Haene 18'
24' Louis Verstraete      
      Lucas Rougeaux 31'
      Faiz Selemani 59'
      Pape Habib Gueye 75'
      Faiz Selemani 0-1 87'
92' Abderahmane Soussi      
TERUG