Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
3 2
25.07.2021 Plaats: Afas Stadion Achter de Kazerne

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters:
Laurent Conotte - Christophe Battiston

Vierde official: Quentin Pirard
Toeschouwers: 4.800

Wedstrijdverslag

Imponerende Kakkers poetsen dubbele achterstand weg
In het tijdperk van trainer Laszlo Bölöni werd geopteerd om de eerste fase van de voorbereiding af te werken in Marienfeld. In aller ruhe geniessen staat er op het grote ijzeren bord bij de ingang van de imposante Klosterpforte. Het ruim achthonderd jaar oude voormalige Cisterciënzerklooster in Noordrijn-Westfalen was eeuwenlang een van de belangrijkste abdijen in Duitsland. De spelers van de Roemeense stuurman werden tegen sterke Duitse oppositie klaargestoomd voor het eerste competitietreffen in de Jupiler Pro League. Na een belangrijk jaar met Ivan Leko en Frank Vercauteren moest de Deense coach Brian Priske Pedersen de Great Old nu voorbereiden op een succesvol seizoen. Deze jaargang werd gekozen voor Nederlandse rust met een trainingsweek in Horst. De oefenpartijen werden met wisselend succes in Nederland gehouden. De primeur kregen de talrijke luidruchtige supporters van de Great Old vorige week in de galawedstrijd tegen AS Monaco te aanschouwen. Voor het eerst Tribune 4 bevolken was een bonus voor de diehards van de oudste vereniging van het land. Dat smaakte uiteraard naar meer. Bij de seizoensouverture in het AFAS-stadion mochten enkel 5000 enthousiaste Maneblussers voor de sfeer zorgen.

Belangrijk was natuurlijk welke 22 spelers er op het wedstrijdblad zouden staan. Thuiscoach Vrancken kon op nagenoeg dezelfde kern rekenen, die nipt naast een Europees ticket greep na een indrukwekkende remonte in de laatste maanden van de vorige jaargang. Op uitzondering van de geblesseerde Michel-Ange Balikwisha, trad de Great Old aan met hetzelfde elftal dan tegen de Franse voetbalgrootmacht. Diens vervanger werd Abderahmane Soussi, de winger zou met Robbe Quirynen voor een jeugdig elan op de linkerflank moeten zorgen. Scheidsrechter was Laforge en in Tubize had Lardot achter het scherm postgevat. Op een ontieglijk vroeg aanvangsuur werd de clash der traditieclubs op gang gefloten. De aanvangsfase was volledig rood-wit getint. De Kakkers ondergingen het openingsoffensief van de Great Old met de nodige tegenzin. Eerst kon Benson Manuel dreigen met een geplaatste krulbal door Coucke in hoekschop verwerkt. Op de door Birger Verstraete getrapte corner kon kapitein Ritchie De Laet vrijelijk koppen. Diens inzet ging nipt naast de staak. Na 18 minuten kregen de goed georganiseerde bezoekers loon naar werken. Een doorjagende Michael Frey wist de nonchalante Vanlerberghe de bal te ontfutselen. De nieuwe Antwerpspits kapte ook nog Walsh uit en haalde verschroeiend uit en de bal verdween in de Mechelse netten. De thuisploeg moest achtervolgen en trok alle aanvallende registers open. Met mooi uitgesponnen acties belaagden de Maneblussers het doel van een uitblinkende Jean Butez. De goalie wist zich te onderscheiden bij doelpogingen van Mrabti en Druijf. De gelijkmaker hing in de lucht toen Hairemans de trekker mocht overhalen. De poging van de linkspoot was niet gekadreerd. Net voor rusten werd jonkie Abderahmane Soussi door verdediger Walsh in verdachte omstandigheden tegen het canvas gewerkt. Geen reactie van referee noch een VAR-interventie vanuit Tubize anders was de rustscore hoger opgelopen. De eerste helft van de tofste affiche van de openingsspeeldag leverde een boeiend, intens kijkstuk op en smaakte naar meer.

In de beginfase van de tweede helft redde Jean Butez een vrije trap van Vanlerberghe met assistentie van de dwarsligger. De thuisploeg ging verder op haar elan, maar het waren de bezoekers die in een omschakelingsmoment de score konden verdubbelen. Benson Manuel mocht van Bijker ver oprukken tot aan het strafschopgebied om met zijn gouden linker Coucke het nakijken geven. Daarna trachtte de Great Old de partij routineus te klaren, al waren het sterkhouders Ritchie De Laet en Abdoulaye Seck die de thuisploeg op het juiste spoor zetten. De Antwerpse kapitein verwerkte een dwarrelbal die alles en iedereen voorbijvloog ongelukkig in eigen doel. De Senegalees kon in 60 dolle Mechelse seconden even niet heersen in het strafschopgebied. Cuypers won het luchtduel en kopte op Jean Butez, de bal caprioleerde voor de opportunistische voeten van Druijf en de gelijkmaker was een feit. De Kakkers konden enkele tellen later de winnende treffer achter Jean Butez deponeren, wederom met AZ-huurling Druijf in een hoofdrol. Coach Brian Priske Pedersen bracht met Jelle Bataille, Yassine Ben Hamed, Frank Boya en Alexis De Sart vers bloed tussen de lijnen om de bakens te verzetten, een doelgericht eindoffensief bleef echter uit. De vijfduizend kabaalmakers gingen tevreden huiswaarts nadat zij de prestigeclash wonnen. De Antwerpse trots kon fier zijn dat een gehavend elftal goed verweer had kunnen bieden tegen een gerodeerde thuisploeg. Volgende zondag komen de Kerels uit Kortrijk op bezoek. Make some noise!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/07/2021)

Statistieken

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Gaetan Coucke
5 Sandy Walsh
17 Samuel Gouet
30 Jordy Vanlerberghe
3 Lucas Bijker
7 Geoffry Hairemans
33 Vinicius De Souza Costa
16 Rob Schoofs (K)
19 Kerim Mrabti
14 Hugo Cuypers
9 Ferdy Druijf
1 Jean Butez
5 Aurélio Buta
4 Abdoulaye Seck
2 Ritchie De Laet (K)
17 Robbe Quirynen
6 Birger Verstraete
33 Louis Verstraete
14 Benson Manuel
16 Pieter Gerkens
27 Abderahmane Soussi
99 Michael Frey

Wissels

61' 7 Geoffry Hairemans (uit)/
11 Nikola Storm (in)
 
77' 9 Ferdy Druijf (uit)/
20 Gustav Engvall (in)
 
86' 19 Kerim Mrabti (uit)/
2 Iebe Swers (in)
 
86' 16 Rob Schoofs (uit)/
4 Michael Sheldon (in)
 
27 Abderahmane Soussi (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
61'
 
17 Robbe Quirynen (uit)/
18 Yassine Ben Hamed (in)
72'
 
14 Benson Manuel (uit)/
15 Frank Boya (in)
82'
 
33 Louis Verstraete (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
82'
 

Begin Match
      Michael Frey 0-1 18'
      Benson Manuel 0-2 56'
60' Sandy Walsh 1-2      
66' Sandy Walsh      
71' Ferdy Druijf 2-2      
74' Ferdy Druijf 3-2      
74' Rob Schoofs      
      Birger Verstraete 78'
      Jelle Bataille 90'
TERUG