Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Rangers F.C. R. Antwerp F.C.
5 2
25.02.2021 Plaats: Ibrox Stadium

Scheidsrechter: Pawel Raczkowski (Pol.)

Wedstrijdverslag

De laatste loodjes wogen 't zwaarst
Net als in de nationale competitie speelde de thuisploeg in het eigen Ibrox Stadium in de eigen clubkleuren. Het veld lag er door wind en regen drassig bij, aldus de commentatoren. De moeilijke omstandigheden ten spijt, hadden de elf van Frank Vercauteren en Rudi Cossey toch opnieuw hun rood-witte wedstrijduitrustingen aangetrokken. In afwezigheid van Faris Haroun, nam Ritchie De Laet de honneurs waar bij scheidsrechter Pawel Raczkowski. Een (oude) bekende voor de volgers van de Rode Duivels was samen met drie landgenoten door de UEFA aangeduid om de wedstrijd onder moeilijke weersomstandigheden in goede banen te leiden. Wind en regen teisterden Antwerpcoach Frank Vercauteren al tijdens het persmoment voorafgaand aan de wedstrijd. Zijn keuzes beperkt door het ontbreken van tenminste een sterkhouder in elke linie moest hij samen met de rood-witte achterban en het nationale coëfficiënt hopen de bijzonder moeilijke opdracht tegen de toekomstige Schotse kampioen met twee doelpunten verschil te winnen. De lokale bonus werd er echter met het verstrijken van de tijd enkel maar groter op.

Royal Antwerp FC had de aftrap, begon gedecideerd aan de partij en drukte de tegenstander onmiddellijk op de eigen speelhelft. Didier Lamkel Ze maakte meteen kennis met de buitenspelval. Het kostte Glasgow FC overigens bijna drie minuten om een eerste keer met de bal over de middellijn te sukkelen, maar dan hadden ze de smaak meteen goed te pakken. De rood-witte noodverdediging moest via Jordan Lukaku een eerste hoekschop toestaan. Hoe goed het Schotse treintje ook geformeerd en het gevaar werd door Ritchie De Laet gekeerd, of daar waren ze al opnieuw met een actie over rechts. Hagi pikte een slechte teruglegger van Jérémy Gelin op, bediende Morelos die met de ogen toe de openingstreffer nette. Ook al bleef de tegenstander voorts onmondig, de Great Old had niet meteen een offensief antwoord klaar na deze opdoffer. Net voor het half uur kwam Aurélio Ulineia Buta in schietvrije positie. Hij richtte het voorwerp met links voorbij de linkerpaal. Even later luidden de alarmbellen al opnieuw voor de lokalen. Dubbele crochet van Jordan Lukaku die een perfecte licht achterwaartse assist afleverde. Buitenkant rechts verlengde Lior Refaelov de bal tegen de touwen van Ibrox Stadium. Jordan Lukaku kwam na een nijdige inspanning en een voorzet op maat van Pieter Gerkens in het zijnet uit. Het leek erop of Royal Antwerp FC zat bij een momentum. In blessuretijd haalde Jérémy Gelin (man van de match) Morelos terug, maar ging Jérémy Gelin geblesseerd neer. Hij zou na de pauze niet meer terugkeren en dat had zo zijn gevolgen.

Nauwelijks de verdediging herschikt met Martin Hongla Yma II een lijntje achteruit, of Patterson werd diep gestuurd. De invaller spurtte iedereen uit het zicht en deponeerde de bal in de linkerbenedenhoek bij een machteloze Ortwin De Wolf. De rood-witte defensie kwam nu zwaar onder druk. Morelos spurtte voorbij Martin Hongla Yma II, leverde in bij de in Genk erg gekende Hagi en de veilige voorsprong stond op het scorebord. Even piepte Ivan Pavlic van onder zijn deken in de camera. Niemand bij Royal Antwerp FC zou aan het begin van deze Europese campagne hebben kunnen vermoeden dat er inmiddels drie kwekelingen van eigen club deze laatste donderdag van februari op het wedstrijdblad zouden worden ingeschreven, deze Ivan Pavlic en Zeno Van Den Bosch allerminst. Chevaughn Thiam had ondertussen al wel wat Europese (vlieg)kilometers in de koffer. Halverwege de tweede periode stuurde lokale coach Gerrard een volgende wissel tussen de lijnen en even later nog een derde. In en botsing met Ritchie De Laet bleef Antwerpdoelman Ortwin De Wolf groggy achter, maar er werd o.l.v. Raczkowski zonder onderbreking verder gespeeld. Kent richtte zijn poging hoog over het ledige Antwerpdoel! In de slotfase van de partij verhoogde de Schotse tegenstander, net als in de heenwedstrijd, middels twee (erg lichte) strafschoppen nog de score. Barisic en invaller Itten toonden zich ongenadig. Oogstten de Antwerpspelers aan het einde van hun moedige en knappe Europese campagne nog volgende bemoedigende afscheidswoorden van Uefa-verslaggever Dante Bellon: "Antwerp can leave tonight with their heads high. They beat Tottenham at home, progressed to the knockout stages of the UEL for the first time in 30 years, and deserved it. Rangers FC were too strong over the two games. But congrats, Antwerp, for what you showed Europe."
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/02/2021)

Statistieken

Rangers F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Alan McGregor
26 Leon Balogun
6 Connor Goldson
5 Helander
31 Borna Barisic
10 Steven Davis
18 Glen Kamara
17 Joe Aribo
7 Ianis Hagi
20 Alfredo Morelos
14 Ryan Kent
97 Ortwin De Wolf
2 Ritchie De Laet (K)
26 Jérémy Gelin
31 Maxime Le Marchand
30 Aurélio Buta
5 Birger Verstraete
18 Martin Hongla
94 Jordan Lukaku
16 Pieter Gerkens
11 Lior Refaelov
7 Didier Lamkel Ze

Wissels

46' 26 Leon Balogun (uit)/
16 Nathan Patterson (in)
 
82' 10 Steven Davis (uit)/
15 Bongani Zungu (in)
 
82' 14 Ryan Kent (uit)/
23 Scott Wright (in)
 
84' 20 Alfredo Morelos (uit)/
Cédric Itten (in)
 
26 Jérémy Gelin (uit)/
15 Frank Boya (in)
46'
 
16 Pieter Gerkens (uit)/
90 Felipe Avenatti (in)
75'
 
94 Jordan Lukaku (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
75'
 
18 Martin Hongla (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
82'
 

Begin Match
9' Alfredo Morelos 1-0      
      Lior Refaelov 1-1 32'
37' Leon Balogun      
46' Nathan Patterson 2-1      
55' Ryan Kent 3-1      
      Didier Lamkel Ze 3-2 57'
      Maxime Le Marchand 60'
71' Glen Kamara      
      Martin Hongla 72'
79' Borna Barisic 4-2      
92' Cédric Itten 5-2      
TERUG