Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. RAAL La Louvière
2 1
02.02.2021 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Kevin Debeuckelaere

Lijnrechters:
Mathias Hillaert - Matthias Massa

Wedstrijdverslag

Royal Antwerp FC naar volgende ronde bekercompetitie
"R Antwerp FC, RAAL La Louvière, R Union SG en Excel Mouscron trappen de zestiende finales van de Croky Cup op gang," opende de Royal Belgian Football Association de zoektocht van een opvolger van bekerwinnaar Royal Antwerp FC. Eerder werden de zestiende finales al twee keer doorgeschoven op de kalender om uiteindelijk uit te komen tijdens de eerste week van februari. Zoals geweten werd de club van voorzitter Paul Gheysens tijdens de loting gekoppeld aan RAAL La Louvière als openingswedstrijd van de bekercampagne. De Wolven mochten alvast Ortwin De Wolf proberen kloppen om de volgende ronde partij te geven aan de winnaar van wedstrijd 9 (Club Brugge KV of Olsa Brakel). De nieuwe rekruut van de Great Old vatte inderdaad post onder de Bosuillat. Die andere nieuweling Felipe Avenatti moest zich nadrukkelijk manifesteren in de zestien van RAAL. Waarom zou ook Guy Mbenza Kamboleke bij zijn eerste basisstek niet kunnen ontploffen? Frank Vercauteren testte in tegenstelling tot zijn voorganger inderdaad alle mogelijkheden van zijn kern uit in het vooruitzicht van de komende zware kalender. De fans zaten achter hun computerscherm om hun ploeg aan te moedigen. Enkel sfeer in het bezoekersvak na maandenlang verstoken te zijn geweest van sportieve actie, het leek wel een thuiswedstrijd voor de Wolven... Fort Bosuil werd alvast opnieuw zwaar beschermd met een indrukwekkende politiemacht, aldus een lokale krant.

Koji Miyoshi en Jérémy Gelin hervatten recent de trainingen en mochten geheel in overeenstemming met de ... van de Pro League voor het eerst sinds hun medische problemen mee het terrein op. Ondanks de goede zorgen van het Greenteam heeft het Bosuilgras te lijden van de recente winterprik, de overmatige regenval en de snelle opeenvolging van de wedstrijden. Toch nam een flink door elkaar gehusseld rood-wit elftal kordaat de match in handen. RAAL La Louvière plooide onder de druk terug en zag al vlug Felipe Avenatti en Guy Mbenza opdagen in de zestien. Een eerste mooie kans ging zo voorlangs. RAAL zette er een eenzame poging van Vanhecke tegenover. Net voor het kwartier werden Koji Miyoshi en in de rebound ook Guy Mbenza afgeblokt. Er hing een doelpunt in de lucht, maar ondertussen maakten de bezoekers gretig gebruik van de buitenspelregel. Toch moesten ze incasseren. Birger Verstraete stuurde diep, Guy Mbenza stormde voorbij doelman Libertiaux en nette zijn eersteling in rood-wit shirt. Even later richtte diezelfde Guy Mbenza over het groen-witte doel. De jonge spits leek alweer op weg naar verdubbeling, maar de afwerking bleef tot twee keer toe in gebreke. Ook Vanhecke zag zijn verre poging de wolken tegemoet klimmen. Koji Miyoshi kopte op zijn beurt een hoekschop van Birger Verstraete over de dwarsligger. Ortwin De Wolf moest plat op een schot van Azevedo-Janelas, maar het waren toch Guy Mbenza (in het zijnet) en Felipe Avenatti (buiten kader) die de aandacht van de bezoekende verdediging opeisten.

Rusten met een kleine marge voor de Bosuilen. "Wie de kansen mist, krijgt het deksel op de neus", wil een tot op de draad versleten voetbalwijsheid. Zonder de egelstelling echt op te geven, kwamen de bezoekers aldus opzetten en netten ook de gelijkmaker in de rebound via Lazitch. Net tevoren kon Felipe Avenatti aanleggen op voorzet van Koji Miyoshi, maar hij richtte te hoog. "Waar bleef die tweede rood-witte goal toch?", vroeg ook de technische staf zich allicht af en stuurde net na het uur verse krachten tussen de lijnen. Zo nam Lior Refaelov het dirigeerstokje over van moegestreden Koji Miyoshi. Ook Jérémy Gelin en Guy Mbenza werden teruggeroepen. Felipe Avenatti gleed op aangeven van de Gouden Schoen de bal naast het doel van Libertiaux. Diens kopslag op hoekschop van Lior Refaelov was te hoog gericht. Toch had de spits een voet in de nieuwe rood-witte voorsprong. Hij verlengde immers de vrijschop van Birger Verstraete tot op het hoofd van Ritchie De Laet die de beslissende treffer binnen knikte. Door de omstandigheden gedwongen, trokken de bezoekers vervolgens offensieve registers open. De rood-witte verdediging kwam onder druk, maar moest uiteindelijk niet meer incasseren. Royal Antwerp FC mag allicht een reisje naar het Jan Breydelstadion voorbereiden nadat de club op acht januari al gekoppeld werd aan Club Brugge KV als volgende tegenstander in de bekercampagne.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/02/2021)

Statistieken

R. Antwerp F.C. RAAL La Louvière

Elftallen

97 Ortwin De Wolf
4 Abdoulaye Seck
26 Jérémy Gelin
2 Ritchie De Laet (K)
14 Nill De Pauw
25 Alexis de Sart
5 Birger Verstraete
23 Nana Ampomah
19 Koji Miyoshi
90 Felipe Avenatti
9 Guy Mbenza
23 Clément Libertiaux
17 Nelson Azevedo
22 Louka Franco (K)
26 Grégory Lazitch
27 Quentin Louagé
28 Mathias Francotte
6 Djoum Kamneng
61 Jordan Henri
8 Thomas Vanhecke
80 Alain Luebo
97 Thierry Calant

Wissels

63' 19 Koji Miyoshi (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
 
63' 23 Nana Ampomah (uit)/
21 Dylan Batubinsika (in)
 
63' 9 Guy Mbenza (uit)/
94 Jordan Lukaku (in)
 
76' 23 Nana Ampomah (uit)/
16 Pieter Gerkens (in)
 
76' 25 Alexis de Sart (uit)/
7 Didier Lamkel Ze (in)
 
17 Nelson Azevedo (uit)/
14 Thomas Wildemeersch (in)
75'
 
22 Louka Franco (uit)/
35 Lou Wallaert (in)
75'
 
61 Jordan Henri (uit)/
71 Tyron Crame (in)
83'
 
80 Alain Luebo (uit)/
95 Jessy Galvez (in)
83'
 

Begin Match
21' Guy Mbenza 1-0      
      Mathias Francotte 52'
      Grégory Lazitch 1-1 58'
60' Nana Ampomah      
      Thierry Calant 69'
73' Ritchie De Laet 2-1      
      Thomas Vanhecke 86'
TERUG