Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Tottenham Hotspur FC R. Antwerp F.C.
2 0
10.12.2020 Plaats: Tottenham Hotspur Stadium

Scheidsrechter: Jesus Gil Manzano (Sp.)

Lijnrechters:
Diego Barbero (Sp.) - Angel Nevado (Sp.)

Vierde official: Guillermo Cuadra Fernandez (Sp.)
Toeschouwers: 2.000

Wedstrijdverslag

Experimenteel elftal biedt stevig weerwerk aan leider in de Premier League
Royal Antwerp FC heeft zich de wetten van het Europese voetbal snel eigen gemaakt. Net als tijdens de winstpartijen in Razgrad en Linz speelde de Great Old ook in Londen volwassen volgens het gebruikelijke recept. Hoge pressing door maximaal in te zakken tot de middencirkel, de linies compact houden, scherp verdedigen en aanvallen wanneer het kan, alsook alert zijn in de omschakeling bij balverlies van de tegenstander. Op die manier ontregelden de Reds het spel van Tottenham Hotspur, toch de koploper van de Premier League gedurende een uur. Er was een magistrale vrije trap van Gareth Bale nodig om het Antwerpse blok te ontwrichten. De debuterende Iraanse doelman Alireza Beiranvand kon het leder nog wel tegen de paal duwen, maar de rebound was een intikker voor Vinicius. De gelouterde coach Jose Mourinho bracht daarna zijn koningskoppel op het veld en een assist van Kane vond 20 minuten voor tijd goudhaantje Lo Celso om de eindstand op het bord te zetten.

Beide coaches deden beroep op hun ruime kern om met de tsunami aan wedstrijden in de eigen competitie en Europa te dealen. José Mourinho liet Alderweireld, Son en Kane op de bank, Ivan Leko voerde liefst zes wijzigingen door in vergelijking met het laatste competitietreffen in de Luminus Arena. Alireza Safarbeiranvand, Aurélio Ulineia Buta, Dylan Batubinsika, Jordan Lukaku, Manuel Benson en kapitein Faris Haroun verschenen in de startersrij. Jean Butez, Koji Miyoshi, Louis Verstraete, Simen Juklerod, Dieumerci Mbokani en de licht geblesseerde Ritchie De Laet volgden de wedstrijd op de invallersbank of van thuis. Na een minuut stilte als eerbetoon voor de overleden Italiaanse aanvaller Paolo Rossi, kon de wedstrijd in Londen voor 2000 uitzinnige fans beginnen.

In de openingsminuten kregen de Spurs het veldoverwicht, maar de bezoekers speelden fris en fruitig voetbal tot aan de rust. Aurélio Ulineia Buta werd na drie minuten afgevlagd voor een buitenspelpositie,. Even later kon Jordan Lukaku op de andere flank opstomen door vijandelijke linies. Zijn voorzet naar Manuel Benson werd door een mooie interventie van Doherty onschadelijk gemaakt. Aan de overzijde was Alireza Safarbeiranvand aarzelend begonnen, maar de Antwerpdoelman zou zich voor rust toch tweemaal kunnen onderscheiden. Een individuele actie van Lo Celso zweefde hij naast het kader, een doorbraak van Vinicius stopte hij zelfs ten koste van pijn voor lijf en leden. Ook de Sinjoren lieten zich niet onbetuigd in een aangename eerste helft. Via een bedrijvige Aurélio Ulineia Buta en kapitein Faris Haroun kwam de bal bij spits Christian Benavente. De spits werd verrast door de eerste controle en zag zijn schot nadien afgeblokt worde in het zijnet. De bezoekers trokken zeker hun streng met bij momenten fraaie combinaties op het middenveld, hadden evenveel balbezit dan de Spurs voor het rustsignaal.

Na de citroentjes werden de eerste vervangingen genoteerd in functie van de eerstvolgende competitiematch van beide clubs. Het overwicht van de thuisclub werd na het terugroepen van Lior Refaelov duidelijker. Net voordat thuiscoach Mourinho aan zijn wissels begon kreeg Gareth Bale een vrije trap toegewezen. Met zijn magistrale linker zette hij Alireza Safarbeiranvand aan het werk. De goalie kon met een ultieme reflex de bal nog wel tegen de staak duwen, maar het was voor de opportunistische spits Vinicius een koud kunstje om de rebound te netten. Mourinho wilde meer en stuurde Heung-Min Son en Harry Kane binnen de lijnen. Voor Royal Antwerp FC kwamen Frank Boya en Simen Juklerod de moegestreden Martin Hongla en Jordan Lukaku aflossen. Kansen voor invaller Bergwijn en Son werden verijdeld door de steeds beter keepende Alireza Safarbeiranvand. De fatale steek kwam er na 71 minuten. Een wondermooie assist van kapitein Kane vond linkspoot Lo Celso. De energieke middenvelder nam de Antwerpdoelman tegenvoets te grazen en zette de dubbele voorsprong op het bord. Het spel verwaterde, al bracht Ivan Leko nog wel Birger Verstraete en Koji Miyoshi in zijn elftal. Een vuist maken tegen het geroutineerde sterrenensemble van Mourinho zat er niet meer in.

Met deze zege is Tottenham Hotspur wel de groepswinnaar en wacht de Sinjoren een moeilijke loting in de volgende Europa League ronde. Voor de maandag gehouden trekking in Zwitserland voor de 1/16e finale van de EL wacht een dag eerder nog een prestigetreffen tegen Club Brugge KV. Met dank aan de kalendercommissie, mag de Great Old na Europese midweekmatchen alweer een topclash afwerken. De technische staf zal allicht wel inspiratie gevonden en een boost gekregen hebben van het felle weerwerk geboden in Londen. Tot zondag!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/12/2020)

Statistieken

Tottenham Hotspur FC R. Antwerp F.C.

Elftallen

12 Joe Hart
25 Japhet Tanganga
6 Davinson Sanchez
33 Ben Davies
2 Matt Doherty
8 Harry Winks
18 Giovani Lo Celso
3 Sergio Reguilon
9 Gareth Bale
27 Lucas Moura
45 Carlos Vinicius
1 Alireza Safarbeiranvand
4 Abdoulaye Seck
26 Jérémy Gelin
21 Dylan Batubinsika
30 Aurélio Buta
18 Martin Hongla
38 Faris Haroun (K)
94 Jordan Lukaku
28 Benson Manuel
11 Lior Refaelov
24 Christian Benavente

Wissels

46' 3 Sergio Reguilon (uit)/
23 Steven Bergwijn (in)
 
58' 8 Harry Winks (uit)/
28 Tanguy Ndombélé (in)
 
58' 9 Gareth Bale (uit)/
7 Heung-Min Son (in)
 
58' 45 Carlos Vinicius (uit)/
10 Harry Kane (in)
 
68' 27 Lucas Moura (uit)/
17 Moussa Sissoko (in)
 
11 Lior Refaelov (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
46'
 
18 Martin Hongla (uit)/
15 Frank Boya (in)
58'
 
94 Jordan Lukaku (uit)/
6 Simen Juklerød (in)
58'
 
4 Abdoulaye Seck (uit)/
5 Birger Verstraete (in)
72'
 
28 Benson Manuel (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
72'
 

Begin Match
      Abdoulaye Seck 25'
57' Carlos Vinicius 1-0      
71' Giovani Lo Celso 2-0      
      Nana Ampomah 77'
87' Davinson Sanchez      
TERUG