Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.
0 3
14.05.1995 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Lippens

Lijnrechters:
Marc Van Den Broeck - Peter Pfeiffer
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Sint-Truidense VV

Totale afgang

Deurne - De Bosuilen hebben de laatste thuiswedstrijd van een desastreus seizoen niet aangegrepen om in de ogen van de supporters toch nog iets goed te maken, integendeel zelfs. Wat de Great Old zondag op de grasmat bracht, mag gerust de totale afgang genoemd worden van een ploeg die met haken en ogen aan mekaar hing, waarin niemand karakter toonde. De werklust scheerde ook geen hoge toppen. "Ik heb weinig tegenstanders ontmoet die het ons zo gemakkelijk hebben gemaakt als dit R Antwerp FC," zei de Truiense oefenmeester Mangelschots. Zijn collega Ratko Svilar, die eveneens als invallersdoelman op de bank zat, kon niets anders dan dit beamen. "Wat baat het vooraf afspraken te maken als ze niet nageleefd worden," stamelde de ServiŽr die ondanks de barslechte resultaten nog steeds kan bogen op sympathie vanwege de Antwerpaanhang.

Getuige daarvan een viertal spandoeken rond het veld waarop te lezen viel dat hij ook volgend seizoen de sportieve boss moet blijven op de Bosuil. "Op voorwaarde dat de mentaliteit van de spelers verandert, ben ik bereid de uitdaging opnieuw aan te gaan," aldus Ratko Svilar. De manier waarop R.A.F.C. door K St.-Truidense VV werd weggespeeld, moet de man evenwel tot wanhoop hebben gedreven. De tandem Nielsen-Dierckx legde al binnen de eerste tien minuten de zwakte van de thuisdefensie bloot. Een actie Dierckx-Driesen deed de boeken al dicht toen er amper een goed kwartier gespeeld was.

Nadat Nielsen en Dierckx voor rust elk nog dicht bij een doelpunt kwamen, zette de Deen vijf minuten na de herneming de hele rood-witte verdediging voor schut. Rudi Smidts, die vlak na de pauze de deklat had getroffen, moest naar het einde toe met het hoofd een poging van Dierckx op de lijn weren. Zoniet was de afstraffing nog groter geweest (J. CLA. - GvA - 15/05/1995).

(bron: de pers - 15/05/1995)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.

Elftallen

1 Yves Van Der Straeten
7 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
6 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
2 Rudi Taeymans
8 Krist Porte
4 Sammy Dillen
10 Itzhaq Zohar
11 Kurt Vangompel
9 Cisse Severeyns
1 Roland Velkeneers
2 Tibor Balog
3 Wilfried Sleurs (K)
4 Peter Voets
19 Johan Driesen
12 Dirk Daelmans
14 Eddy Dierckx
10 Kurt Morhaye
15 Erwin Coenen
9 Bart Vanmarsenille
11 Anders Nielsen

Wissels

60' 10 Itzhaq Zohar (uit)/
12 Peter Van Hout (in)
 
10 Kurt Morhaye (uit)/
18 Peter Van Houdt (in)
75'
 

Begin Match
      Eddy Dierckx 0-1 9'
      Johan Driesen 0-2 17'
Ruststand 0-2
      Anders Nielsen 0-3 51'
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG