Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. LASK Linz
0 1
05.11.2020 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Yevhenii Aranovskiy (Oekr.)

Lijnrechters:
Volodymyr Vysotskyi (Oekr.) - Viktor Matyash (Oekr.)

Vierde official: Vitaliy Romanov (Oekr.)

Wedstrijdverslag

Royal Antwerp FC betaalt leergeld
De organisatoren mochten deze donderdag een record aantal van 93 doelpunten aankondigen op deze derde poulewedstrijddag. Daarvan namen de Engelse, maar vooral de Duitse clubs een karrenvracht voor hun rekening. De lage landen kwamen er nogal bekaaid vanaf. De rood-witte voetbalfans en waarom ook niet de supporters van tegenstander LASK (Linz) bleven verstoken van veel doelpunten, al werd het wel een beklijvende en leerzame voetbalavond. De witte bezoekende uitrusting contrasteerde mooi met de bloedrode uitrusting van Royal Antwerp FC. Doelman Jean Butez verdedigde zijn doel in onopvallend zwart. Beide coaches hadden in vergelijk met de voorgaande speeldag lichtjes gesleuteld aan hun elftal. Antwerpcoach Ivan Leko, fel gecomplimenteerd door José Mourinho na afloop van het duel in het Bosuilstadion, mocht dan al beschikken over zijn sterkhouders Faris Haroun, Simen Jukleröd en Koji Miyoshi, hij moest node Jérémy Gelin missen. Ook Dylan Batubinsika was in de loop van de week onklaar geraakt. Martin Hongla werd zodoende organisator en centrale man in de driemansdefensie. Birger Verstraete liep eveneens de startersrij in. Fans in het stadion zijn helaas een zeldzaamheid, maar de kijkcijfers van Canvas zullen er allicht niet om liegen. De Oekraïner Yevhenii Aranovskiy was aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden en zou dat met inzet van pen en papier doen.

De media hadden goed geluisterd naar de beide coaches en verwachtten een overrompelingstactiek vanwege de bezoekers, een beetje naar het model en de tactische richtlijnen die de spelerskern in Deurne-Noord in het recente verleden gewend waren. De bezoekers hadden de aftrap en begonnen meteen aan hun bestorming van de rood-witte helft. Gruber richtte het eerste gevaar hoog over het doel van Jean Butez, maar als verwittiging kon het wel tellen. Ondertussen trok de tegenstander de buitenspelval open. In minder dan geen tijd hadden ze Dieumerci Mbokani (maar naarmate de minuten wegtikten hij niet alleen), een aantal keren gevangen. Trauner organiseerde zijn driemansdefensie met perfectie, won zo goed als elk defensief kopduel tegen de Bosuilspits en stuurde ook de rest van het team aan, een sterkhouder dus. Gevaarlijk werd LASK op hoekschop. Birger Verstraete werd net voor het kwartier al een eerste keer ter orde geroepen door de wedstrijdleiding en zou niet veel later ook de gelekaartenrekening van de wedstrijd openen. Ook Royal Antwerp FC trok voorzichtig de val open, al kon Balic toch een keertje, maar heel onprecies uithalen. Ondanks het stevige overwicht van de bezoekers, leek een doelpunt niet nabij. Wel werden de witbloezen bijna verrast door een stevige uithaal van Birger Verstraete. Het was spitsroeden lopen voor Antwerpspits Dieumerci Mbokani. Hij had het niet onder de markt met de stevig georganiseerde afweer van de Oostenrijkse tegenstander. In zicht van het rustsignaal liep spits Raguz in een onschuldig ogend duel tegen een blessure aan en werd prompt vervangen door Eggestein, een naam om in 't oog te houden! Rusten met een dubbele nul en dat was vooral op het conto te schrijven van het stevige, door Martin Hongla gedirigeerde defensieve rood-witte weerwerk.

Ook al leek tijdens de publicitaire onderbreking een eerste rood-witte vervanging in de maak, beide teams kwamen ongewijzigd terug. LASK dus met Eggestein met het foeilelijke rugnummer in de ploeg. Royal Antwerp FC had de aftrap en versierde al direct een eerste corner. LASK antwoordde met een identiek manoeuvre. Het vluchtschot van Michorl miste net de juiste richting. Zonder echt problemen te veroorzaken, claimden Lior Refaelov & co geleidelijk meer balbezit. Net op een moment dat Royal Antwerp FC inderdaad voor meer evenwicht zorgde, counterde LASK over rechts. De bal belandde voor de voet van invaller Eggestein en de bezoekers mochten juichen (0-1). LASK ging nog even door op het elan en zette opnieuw de beproefde buitenspelval open. Tijd voor Antwerpcoach Ivan Leko om zijn invallersbank aan te spreken. Zo werden in weinige minuten Koji Miyoshi en Birger Verstraete gewisseld voor Aurélio Ulineia Buta en Nana Ampomah. De inzet en klasse van de Portugese wingback verstoorde de verhoudingen over rechts. Hoewel de wedstrijdleider aanvankelijk de aanval liet doorlopen, was de tweede gele kaart voor Holland meer dan terecht. Ook enkele Antwerpspelers zouden onder soortgelijke omstandigheden opgeschreven worden, al had Yevhenii Aranovskiy moeite om Nana Ampomah te vinden. In tegenstelling tot een week eerder, maakte Ivan Leko nu wel gebruik van al zijn wisselmogelijkheden. Jordan Lukaku kreeg zo zijn eerste speelminuten in het shirt van de Ploeg van 't Stad. Dieumerci Mbokani strafte in blessuretijd ei zo na het flatertje van Wiesinger nog af. Zijn stifter viel net over de balk. Royal Antwerp FC heeft karakter getoond en weerwerk geboden. De bezoekers hadden desondanks overwicht en mochten met een verdiende driepunter huiswaarts.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/11/2020)

Statistieken

R. Antwerp F.C. LASK Linz

Elftallen

46 Jean Butez
4 Abdoulaye Seck
18 Martin Hongla
2 Ritchie De Laet
19 Koji Miyoshi
16 Pieter Gerkens
38 Faris Haroun (K)
5 Birger Verstraete
6 Simen Juklerød
11 Lior Refaelov
70 Dieumerci Mbokani
1 Alexander Schlager
6 Philip Wiesinger
18 Gernot Trauner
5 Petar Filipovic
26 Reinhold Ranftl
25 James Holland
10 Peter Michorl
7 René Renner
17 Andreas Gruber
29 Marko Ragüz
14 Huesein Balic

Wissels

63' 19 Koji Miyoshi (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
 
65' 5 Birger Verstraete (uit)/
23 Nana Ampomah (in)
 
75' 6 Simen Juklerød (uit)/
24 Christian Benavente (in)
 
86' 38 Faris Haroun (uit)/
15 Frank Boya (in)
 
86' 11 Lior Refaelov (uit)/
94 Jordan Lukaku (in)
 
29 Marko Ragüz (uit)/
13 Johannes Eggestein (in)
40'
 
17 Andreas Gruber (uit)/
27 Thomas Goiginger (in)
66'
 

Begin Match
28' Birger Verstraete      
      James Holland 33'
      Reinhold Ranftl 39'
      Johannes Eggestein 0-1 55'
      James Holland 68'
75' Pieter Gerkens      
87' Nana Ampomah      
      Alexander Schlager 93'
TERUG