Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.R.C. Genk
3 2
17.04.2021 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters:
Jimmy Cremers - Kristof Meers

Vierde official: Christof Dierick

Wedstrijdverslag

Didier, Dieu en Dylan, ze kunnen allemaal scoren voor de Great Old!
De wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk had zo maar de klapper van de 34e en laatste speeldag van de reguliere competitie kunnen zijn. Door de recente resultaten van de tegenstanders was het duel echter gedegradeerd tot een zaterdagavondwedstrijd. Het belang van puntengewin voor het begin van de Champions' Play Off voor beide clubs niettemin groot, had de partij dus geen beslissende invloed meer op de eindafrekening, tenzij je de individuele stand van zaken ook in rekenschap neemt. Een start op de tweede plaats was voor beide coaches wel nog een doel en dus stuurden ze allebei hun sterkste elftal tussen de lijnen. Ondanks het beroep dat Royal Antwerp FC tegen de (overdreven) zware straf die Maxime Le Marchand opgelegd kreeg na zijn (onterechte?) uitsluiting in het Stade du Canonnier, moest Antwerpcoach Frank Vercauteren met de meest logische oplossing komen om het probleem in defensie, Jérémy Gelin bovendien opnieuw langdurig onbeschikbaar, op te lossen. Zo schoof aanvoerder Ritchie De Laet de achterhoede in en kwam Jordan Lukaku na een rustdag op maandag opnieuw in de startersrij lopen. Voor het overige geen wijzigingen bij de Great Old en al evenmin bij de Limburgse fusieclub, die met Paul Onuachu de topschutter en Paul Bogonda een schaduwschutter in de rangen heeft lopen. Scheidsrechter van dienst van de onvolprezen Lothar D'Hondt.

Niettegenstaande de supportersrellen en het latere aanvangsuur in het Stade du Pays de Charleroi, had KRC Genk om precies 20:45u. de aftrap. De programmatie bij Eleven had zo z'n invloed voor de thuiskijkers, maar belette de Limburgers niet strijdvaardig van start te gaan. Een eerste buitenspelsituatie werd al snel gevolgd door een eerste hoekschop die uiteindelijk in de kiem werd gesmoord door Abdoulaye Seck. Ondanks het overweldigende balbezit van de bezoekers tekende Didier Lamkel Ze voor het eerste gevaar in de partij, zonder gevolg afgeklemd door doelman Vandevoordt. Op het kwartier een dubbele poging van KRC Genk met een kopbal van Onuachu en een rebound van bedrijvige Preciado, de vervanger van geblesseerde Ito. Ortwin De Wolf kwam telkens gevat tussenbeide. Een eerste hoekschop van de Great Old was niet van gevaar ontbloot, maar leverde uiteindelijk niet op. Had Preciado zich eerder al laten opmerken, Ortwin De Wolf kon dit keer het keiharde schot niet klemmen en werd in de rebound geklopt door... Onuachu. Diens 28e van het seizoen bracht de Limburgers op voorsprong en werden ze meteen ook virtueel de dichtste achtervolger van de uittredende landskampioen. Birger Verstraete werd onderweg getorpedeerd door Heynen, de logische gele kaart bleef onbegrijpelijk bij D'Hondt in de bovenzak zitten! Het balvoordeel heeft de thuisploeg uiteindelijk nog een hoekschop opgeleverd met een kopslag van Dieumerci Mbokani boven de dwarsligger als eindpunt. De dubbele poging van KRC Genk via Thorstvedt en Bongonda was slechtgericht. Een haakfout randje zestien leverde Heynen weliswaar de gele kaart op, maar D'Hondt slaagde er helaas niet in de muur op reglementaire afstand te plaatsen. Vandevoordt had zodoende weinig moeite de vrijschop van Lior Refaelov vast te grijpen. Dieumerci Mbokani rook de goal, maar kopte eerst een hoekschop van Birger Verstraete over, om vervolgens te breed te richten.

Hoewel Frank Boya al voor het rustsignaal aan een tijdelijke opwarming was begonnen, kwamen beide elftallen ongewijzigd terug. Het wedstrijdbeeld dat na de overdonderende start van de bezoekers in evenwicht kwam, helde nu lichtjes door in het voordeel van de XI Van Frank Vercauteren en Rudi Cossey. De kopbal van Dylan Batubinsika op hoekschop van Lior Refaelov belandde op de vuist van de bezoekende doelman. De rebound van Didier Lamkel Ze zag er gevaarlijk uit, maar zocht te vroeg hoogte. Een volgende uitbraak van Didier Lamkel Ze belandde (niet voor het laatst!) in de vlag van de assistent. Protest van de geliefde Bosuilaanvaller na handspel in de zestien leverde hem enkel een gele prent op. Het eerste uur van de partij voorbij waren Frank Boya, Alexis de Sart en Koji Miyoshi bijna klaar met hun opwarming, maar eerst moest KRC Genk dank zij een vernuftige strafschop van Onuachu nog de score verdubbelen. De bezoekers konden helaas voor ze slechts luttele minuten genieten van hun riante uitgangspositie. Na scheidsrechtersbal van D'Hondt bestormde de Great Old de blauw-witte zestien. Didier Lamkel Ze dolde met de tegenstand, zocht en vond uiteindelijk de linkerhoek voor een heerlijke tegentreffer. De vlag van assistent Meers bood KRC Genk een tijdelijke ontsnappingsroute, maar de VAR was duidelijk in de beslissing over de geldigheid van de goal. Dubbele wissel bij de thuisploeg. Je zag het rood-witte vertrouwen zo groeien. KRC Genk kon nog slechts sporadisch onder de druk uit, maar hield tot in de laatste officiële speelminuut stand. Lior Refaelov schilderde een vrijschop to bij de doelgerichte rechter van Dieumerci Mbokani en de bordjes hingen in evenwicht. Nog was de Limburgse beproeving niet ten einde. Nauwelijks afgetrapt of Vandevoordt moest een welgemikte kopbal van Felipe Avenatti op aangeven van Koji Miyoshi onder de dwarsbalk halen ten koste van hoekschop. Lior Refaelov trapte. Dylan Batubinsika knalde er zijn schouder tegen en de welverdiende overwinning van de Ploeg van 't Stad prijkte op het scorebord. De onverhoopte zege leverde naast mooie plaatjes het behoud van de tweede plaats op.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/04/2021)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.R.C. Genk

Elftallen

97 Ortwin De Wolf
30 Aurélio Buta
4 Abdoulaye Seck
21 Dylan Batubinsika
2 Ritchie De Laet (K)
94 Jordan Lukaku
5 Birger Verstraete
18 Martin Hongla
11 Lior Refaelov
7 Didier Lamkel Ze
70 Dieumerci Mbokani
26 Maarten Vandevoordt
23 Daniel Munoz
46 Carlos Cuesta
33 Jhon Lucumi
5 Gerardo Arteaga
17 Patrik Hrosovsky
8 Bryan Heynen (K)
77 Angelo Preciado
42 Kristian Thorstvedt
10 Theo Bongonda
18 Paul Onuachu

Wissels

69' 5 Birger Verstraete (uit)/
16 Pieter Gerkens (in)
 
69' 94 Jordan Lukaku (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
 
88' 30 Aurélio Buta (uit)/
90 Felipe Avenatti (in)
 
18 Paul Onuachu (uit)/
9 Cyriel Dessers (in)
66'
 
77 Angelo Preciado (uit)/
38 Eboue Kouassi (in)
82'
 

Begin Match
      Paul Onuachu 0-1 22'
      Bryan Heynen 31'
44' Abdoulaye Seck      
55' Didier Lamkel Ze      
      Paul Onuachu 0-2 64'
68' Didier Lamkel Ze 1-2      
89' Dieumerci Mbokani      
90' Dieumerci Mbokani 2-2      
      Jhon Lucumi 90'
91' Dylan Batubinsika 3-2      
TERUG