Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.S.C. Anderlecht
1 4
05.04.2021 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters:
Florian Lemaire - Philippe Vandecauter

Vierde official: Nathan Verboomen

Wedstrijdverslag

Collectieve off-day teisterde de winterse Bosuil
De internationals van de Great Old keerden na hun verplichtingen bij hun respectieve nationale ploegen, druppelsgewijs naar huis. Martin Hongla Yma II was de laatste om te landen op de Bosuil. "Kwaliteit selecteert zichzelf", parafraseren we coach Frank Vercauteren en dus stuurde hij deze Paasmaandag een identieke doorslag van het elftal dat Jan Breydel zegevierend verliet, tussen de lijnen. Doelman Ortwin De Wolf behield het vertrouwen. Ook 'Man van de Maand' Birger Verstraete mocht zich na een zomerse voorbereiding opmaken, om zich onder winterse omstandigheden te meten met de recordkampioen. Zelf deelgenoot van een aantal van die kampioensvieringen, heeft de huidige Bosuilcoach beschikking over drie ex-Anderlechtspelers, van wie hij er met Jordan Lukaku dus slechts een tussen de lijnen stuurde. Pieter Gerkens en verrassenderwijs ook Dieumerci Mbokani bleven een tijdlang in de dug-out van het vernieuwde Bosuilstadion. RSC Anderlecht wisselde Sardella voor Cobbaut en kon na de overtuigende zege tegen SV Zulte Waregem nagenoeg ongewijzigd aan de zware klus beginnen. Bij het begin van de wedstrijd was de mini-sneeuwstorm boven Deurne-Noord gelukkig geluwd en kon scheidsrechter Eric Lambrechts op een onberispelijk speelveld van start gaan.

Royal Antwerp FC had de aftrap, maar er was niet onmiddellijk dreiging naar voren. De thuisploeg liet gemakshalve de bal aan de bezoekers. Ook zij wisten aanvankelijk de kou niet uit het stadion te spelen. Bijna tien minuten duurde het voor doelman Ortwin De Wolf vanop ruime afstand een eerste projectiel van Ashimeru min of meer zijn richting zag uitkomen. Net voor het kwartier kreeg de Antwerpdoelman een opwarmertje van Nmecha toegestuurd. Ondertussen was het koukleumen voor de paars-witte viermansdefensie, doelman incluis. Bijna een half uur ver, was de eerste hoekschop van de partij ook voor de bezoekers, al stuiterde de bal al ver voor het rood-witte doel de achterlijn over. Lior Refaelov probeerde bij gelegenheid vaart te maken, maar de passing van zijn ploegmaats bleef helaas ondermaats. Didier Lamkel Ze probeerde het buitenkant rechts om een loopactie over rechts van Nill De Pauw, maar ook hij kwam (ver) buiten het doelkader uit. Net tevoren was aanvoerder Faris Haroun geblesseerd uitgevallen en mocht Pieter Gerkens zijn ploegmaats in rood en wit op het terrein vervoegen. Ook een extra-minuut speeltijd leverde niet meer op en dus leek een dubbele nul al een (mooi) resultaat bij het rustsignaal.

Nauwelijks afgetrapt voor de tweede periode of een botsing in de zestien tussen Verschaeren en Jordan Lukaku werd door de wedstrijdleiding via de stip beslecht. Ortwin De Wolf was de penalty-killer van dienst, maar bij de volgende tegenaanval over links van Nmecha werd hij alsnog aan de tweede paal geklopt door een aai op de bal van de vrijlopende Ashimeru. De Great Old probeerde te reageren en kwam nog voor het kwartier ei zo na aan de gelijkmaker. Cobbaut redde het schot van Dylan Batubinsika op de lijn! Geen gelijkmaker en van de weeromstuit verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. De corner van Trebel ter rechterzijde werd van voorbij de tweede paal door de vrijgelaten (rechtsachter) Murillo in de vlucht binnen geramd. De rood-witte technische staf bracht Dieumerci Mbokani, maar er volgde meteen een reeks hoekschoppen voor de bezoekers. Met nog nauwelijks een kwartier te gaan, maakte Ait El Hadj er zowaar al 0-3 van voor de bezoekers. Er viel thuisdoelman Ortwin De Wolf niets te verwijten, ook niet als hij nog een vierde keer geklopt werd door Verschaeren, die de bal haarfijn in de rechterbenedenhoek prikte. Enkele minuten voor tijd milderde Maxime Le Marchand in de rebound van een fase waarbij de bal van Pieter Gerkens eerst via de paal en in tweede instantie via doelman Wellenreuther voor diens voeten viel. De vijftigste wedstrijd van Martin Hongla Yma II was helaas niet meteen zijn beste, allicht de minst succesvolle. Er was ontgoocheling bij bestuur, staf, spelers en fans, maar de Great Old behoudt ook na deze speeldag wel uitzicht op deelname aan PO I.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/04/2021)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.S.C. Anderlecht

Elftallen

97 Ortwin De Wolf
2 Ritchie De Laet (K)
21 Dylan Batubinsika
31 Maxime Le Marchand
14 Nill De Pauw
38 Faris Haroun
5 Birger Verstraete
18 Martin Hongla
94 Jordan Lukaku
11 Lior Refaelov
7 Didier Lamkel Ze
1 Timon Wellenreuther
62 Amir Murillo
22 Elias Cobbaut
20 Matt Miazga
14 Bohdan Mykhaylychenko
46 Anouar Ait El Hadj
25 Adrien Trebel
48 Sambi Lokonga
51 Yari Verschaeren
7 Lukas Nmecha
18 Majeed Ashimeru

Wissels

41' 38 Faris Haroun (uit)/
16 Pieter Gerkens (in)
 
68' 5 Birger Verstraete (uit)/
70 Dieumerci Mbokani (in)
 
81' 11 Lior Refaelov (uit)/
19 Koji Miyoshi (in)
 
81' 14 Nill De Pauw (uit)/
30 Aurélio Buta (in)
 
18 Majeed Ashimeru (uit)/
40 Francis Amuzu (in)
79'
 
7 Lukas Nmecha (uit)/
12 Paul Mukairu (in)
84'
 
51 Yari Verschaeren (uit)/
11 Jacob Bruun Larsen (in)
89'
 

Begin Match
      Elias Cobbaut 17'
      Majeed Ashimeru 0-1 52'
      Amir Murillo 0-2 62'
      Anouar Ait El Hadj 0-3 77'
      Yari Verschaeren 0-4 84'
89' Maxime Le Marchand 1-4      
TERUG