Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Club Brugge K.V. R. Antwerp F.C.
0 2
21.03.2021 Plaats: Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Lijnrechters:
Laurent Conotte - Christophe Battiston

Vierde official: Kevin Van Damme

Wedstrijdverslag

Collectieve topprestatie leidt naar historische zege in Jan Breydelstadion
Na een titanenstrijd tussen de eerste twee van de Jupiler Pro League, nam de Great Old zondagmiddag met een collectieve topprestatie de drie punten mee naar de Bosuil. Ondanks de voorsprong van 19 punten bij de aanvang van de wedstrijd lag de druk bij de West-Vlamingen. De begroting van Club Brugge KV is veel hoger dan die van de concurrentie, succestrainer Clement zit al enige tijd bij de club, hij werkt met de kwalitatief beste selectie van de Jupiler Pro League en de automatismen zijn al lang in het elftal geslepen. Het Club Brugge van de jarige Verhaeghe moet kampioen worden, maar ook Club heeft punten verspeeld in het begin van de competitie en de volgende ronde in een haalbare poule van de Champions League niet bereikt. Ook in de Europa League kon blauwzwart na de winterbreak niet schitteren. In de Belgische beker was er bovendien een tumultueuze uitschakeling op Sclessin. Nog meer puntenverlies en de kritiek en de druk zullen tot boven het kookpunt stijgen. Met een vlekkeloos parcours op Belgische bodem kan men hooguit gewagen van een dipje. Succescoach Clement kon zijn typeploeg opstellen voor deze kraker en daarvan kon Frank Vercauteren slechts dromen. De Antwerpcoach moest Abdoulaye Seck en Dieumerci Mbokani vervangen. In hun plaats speelden Dylan Batubinsika en Faris Haroun. De invloedrijke kapitein moest samen met zijn maatjes Birger Verstraete en Martin Hongla het Brugse middenveld versmachten en diepe spits Didier Lamkel Ze bedienen. Met een collectief tactisch masterplan werd de Brugse lijstaanvoerder onmondig gemaakt. Via snelle giftige uitvallen werd de druk op de Antwerpse verdediging geneutraliseerd. Maxime Le Marchand, Ritchie De Laet en Dylan Batubinsika waren heer en meester in de technische en fysieke duels.

Coach Clement koos voor de spelers die in de Ghelamco Arena in Gent een briljante tweede helft hebben gespeeld en hoopte op een beginoffensief van zijn poulains. Een studieronde van een kleine 10 minuten bleek echter dichter bij de waarheid te liggen. Dan trapte een secure Ortwin De Wolf een risicovolle uittrap richting Brugs middenveld. Alle thuisspelers keken verbaasd toe hoe de bal ongehinderd tot bij Didier Lamkel Ze ritste. De Kameroener kwam oog in oog met Mignolet en liet de Belgische international geen schijn van een kans. Roodwit op rozen. Het vooraf doorgesproken recept bleek te werken. Hoewel de thuisploeg via Dost, Lang en Rits nog voor de rust kon prikken, maar niet kon scoren, deed de Great Old dat aan de overzijde wel. Net voor rusten haalde een drieste Mata de mee opgerukte Dylan Batubinsika neer in het strafschopgebied. Een goed leidende referee Laforge wees resoluut naar de stip. Lior Refaelov scoorde vanop de elfmeterstip zijn negende doelpunt van de competitie. Club Brugge monopoliseerde weliswaar lang de bal maar een uitgekookte Bosuilploeg ging met een dubbele voorsprong rusten.

Na de pauze kreeg Noa Lang het op zijn heupen. Met een gele prent aan het begin en het einde van de speelhelft liet hij zijn ploeg in de steek, terwijl de grootste stap voorwaarts voor Lang juist ligt in het continu aanwezig en beslissend zijn. Voor het ex-Ajaxtalent dat net in de Jupiler Pro League doorbreekt, zijn een paar leuke dribbels en steekpasses genoeg. Daarna moet een talent uitgroeien tot een betrouwbare en solide speler, door vaker aan de bal te komen, meer kansen te creŽren, vaker tegenstanders voorbij te lopen en relatief minder balverlies te lijden. Met twee smerige overtredingen op Faris Haroun en Maxime Le Marchand bewees Noa Lang dat de weg naar volwassenheid voor hem nog lang kan duren. Voor de bezoekers was controlevoetbal in de tweede helft aan de orde van de dag. Een kans voor Martin Hongla en enkele uitbraken van MOTM Didier Lamkel Ze waren genoeg om de thuisploeg in verdedigende stellingen te houden. Na 65 minuten kregen de Bruggelingen de beste kans op een aansluitingstreffer. Lang vond Ortwin De Wolf met een voetreflex op zijn weg. Een volley van buiten de zestien van Vanaken trof de dwarsligger. Een compact blok zorgde er uiteindelijk voor dat de rustscore ook de eindscore werd. De Great Old mocht na 31 lange jaren nog eens een uitoverwinning in het Jan Breydelstadion vieren. Wellicht is deze overwinning een fraaie stap richting Play Off I en kan op Paasmaandag RSC Anderlecht ook puntenloos huiswaarts gestuurd worden. Tot dan!
(Frank Nicola - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/03/2021)

Statistieken

Club Brugge K.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

88 Simon Mignolet
77 Clinton Mata
5 Odilon Kossounou
44 Brandon Mechele
24 Stefano Denswil
20 Hans Vanaken
25 Ruud Vormer (K)
26 Mats Rits
10 Noa Lang
90 Charles De Ketelaere
29 Bas Dost
97 Ortwin De Wolf
2 Ritchie De Laet (K)
21 Dylan Batubinsika
31 Maxime Le Marchand
14 Nill De Pauw
38 Faris Haroun
5 Birger Verstraete
94 Jordan Lukaku
18 Martin Hongla
11 Lior Refaelov
7 Didier Lamkel Ze

Wissels

61' 24 Stefano Denswil (uit)/
2 Eduard Sobol (in)
 
76' 29 Bas Dost (uit)/
30 Daniel Perez (in)
 
11 Lior Refaelov (uit)/
16 Pieter Gerkens (in)
77'
 

Begin Match
      Didier Lamkel Ze 0-1 9'
      Martin Hongla 32'
40' Clinton Mata      
      Lior Refaelov (penalty) 0-2 43'
46' Noa Lang      
      Nill De Pauw 60'
60' Brandon Mechele      
89' Noa Lang      
TERUG