Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
1 1
06.05.1995 Plaats: Achter De Kazerne

Scheidsrechter: Willy Van Driessche

Lijnrechters:
Pierre Mannaerts - Jean-Pierre Hoeven
Toeschouwers: 5.900

Wedstrijdverslag

Na KV Mechelen - R Antwerp FC

Het is prettig ontwaken: behoud staat vast

Mechelen - Het moet vanmorgen prettig ontwaken geweest zijn voor de Antwerpclan. Er werd eindelijk nog eens een punt veroverd en dat nog wel op verplaatsing, het eerste onder Ratko Svilar. Die winsteenheid en het feit dat RFC Luik niet kon winnen bij KFC Germinal Ekeren, maken dat het nachtmerrie-scenario met degradatie naar tweede niet doorgaat. De Great Old telde na twintig wedstrijden achttien punten. Daar kwamen er sindsdien nog vijf bij. Gelukkig bleven RFC Luik en KV Oostende onderaan in een lethargische slaap. Geen van beide kon zodoende van de dramatische reeks van rood-wit profiteren.

KV Mechelen heeft in deze competitie niets meer te winnen of te verliezen. Het zit al met zijn gedachten bij volgend seizoen. Voor R Antwerp FC daarentegen stond er nog wel wat op het spel. Na het domme verlies bij RFC Luik hadden Rudi Smidts en co. nog twee punten nodig om mathematisch volledig zeker te zijn van behoud. Eťn punt halen en RFC Luik dat zijn laatste drie wedstrijden won, dat betekende een testmatch, stel je voor... Zover zal het dus niet komen. In tegenstelling tot een aantal andere wedstrijden toonde de Bosuilploeg zich in Mechelen wel bij de zaak. Niet dat dat tot de ene vloeiende combinatie na de andere leidde, er werd wel met inzet en karakter gevoetbald.

Ook Itzhacq Zohar deed ditmaal mee. De IsraeliŽr was veel bij de bal, had een paar goede bewegingen in huis en schuwde het vuile werk niet. Iets voor het uur lag hij aan de basis van het openingsdoelpunt, de eerste doelkans voor de Great Old nota bene. Een snel genomen vrijschop kwam bij Kurt Vangompel. Hij zette laag voor tot bij de volledig vrijstaande Francis Severeyns. De Cisse hield de traditie in ere en scoorde tegen KV Mechelen. Het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te steken. De ingekomen Sabbadini geraakte echter niet voorbij Yves Van der Straeten. De Antwerpdoelman had ook het laatste woord toen Czernia alleen voor hem opdook.

"Scoren tegen je ex-ploeg, deel twee," kwam er eerst niet, dan wel. De Wilde had wel moeite met een verre lob van Cisse Severeyns, maar aan de overzijde had Czernia meer succes. Hij tikte een voorzet van invaller Bartholomeeussen, in ťťn tijd binnen. Sammy Dillen mocht bij R.A.F.C. zijn debuut maken. Hij werd bijna de held, zijn kopbal belandde tegen de paal. Spektakel, maar dan van een lager allooi, was er tenslotte na affluiten. De Antwerpspionkop vierde het punt op zijn manier. De afrastering moest het ontgelden. Enkelen speelden op het veld kat en muis met de ordediensten (Peter Luysterborg - bron: onkend - 8/05/1995).

Retrospectieve door Peter

Op het terrein van provinciegenoot KV Mechelen heeft R Antwerp FC een degelijke partij gespeeld en behaalde onder luide aanmoedigingen van zijn meegereisde fans een punt.
Net voor de partij applaus voor Yves Van der Straeten, nog altijd een grote lieveling bij de supporters en afgaand op zijn prestatie van zaterdag is dat terecht. Ook Czernia, graag gezien bij R.A.F.C. en geliefd bij het rood-witte legioen deelde in de aanmoedigingen. Hij krijgt een vrije transfer bij KV, zou een derde terugkeer naar de Bosuil niet mooi zijn, al is het maar voor een of twee seizoenen? Czernia blijft een uitstekende en voorbeeldige sportman en publiekstrekker.

Tijdens de wedstrijd blonken naast deze twee Cisse Severeyns en Sammy Greven uit. Cisse blijft een onvoorspelbare spits, Sammy Greven is een echte openbaring. Hij wordt steeds populairder bij de supporters. De eerste helft was niet echt boeiend, Czernia stelde Yves Van der Straeten een keer op de proef. Sammy Greven sprong zijn doelman een keer bij op de lijn. R Antwerp FC was beter na de rust.

Kurt Vangompel vond Cisse Severeyns en die scoorde knap. De Cisse zette vervolgens vier Mechelaars in de wind om dan knap vanop zo'n dertig meter De Wilde tot een save te dwingen. De daaropvolgende tegenstoot was goed voor de gelijkmaker, gescoord Czernia. R.A.F.C. bleef de partij rustig controleren. De gretig ingevallen Dillen kopte nog een voorzet van Krist Porte tegen de paal. Daar bleef het bij. R.A.F.C. kan beginnen denken aan de volgende campagne, het seizoen van de wederopstanding (Antwerp Clubblad-17 - 14/05/1995).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 08/05/1995)

Statistieken

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Ivan De Wilde
2 Koen Sanders (K)
3 Alain Peetermans
4 Davy Gysbrechts
5 Didier Segers
10 Carlo Camilleri
7 Marc Van Britsom
6 Frank Leen
9 Marcos Pereira
8 Jan-Pieter Martens
11 Alex Czerniatynski
1 Yves Van Der Straeten
2 Sammy Greven
3 Nico Broeckaert
6 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
7 Wim Kiekens
8 Krist Porte
10 Itzhaq Zohar
4 Rubenilson Monteiro Ferreira
11 Kurt Vangompel
9 Cisse Severeyns

Wissels

56' 10 Carlo Camilleri (uit)/
15 Marino Sabbadini (in)
 
68' 8 Jan-Pieter Martens (uit)/
14 JoŽl Bartolomeeussen (in)
 
4 Rubenilson Monteiro Ferreira (uit)/
14 Sammy Dillen (in)
77'
 

Begin Match
      Sammy Greven 18'
      Cisse Severeyns 37'
Ruststand 0-0
      Cisse Severeyns 0-1 58'
71' Alex Czerniatynski 1-1      
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG